Ce semnificație au calele mov, florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. Superstițiile spun că sugerează putere, reinnoire, roialitate

.

Ce semnificație au calele mov, florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre. Azi, Delia Budeanu a fost condusă pe ultimul drum, printre lacrimi și suspine, de toți cei dragi, începând de la cei care au cunoscut-o, la apropiați, prieteni, familie, colegi de breaslă și inclusiv fosta noră. Dana Budeanu și-a luat gemenele și-a mers la înmormântarea fostei soacre, pentru a-și lua adio, așa cum se cuvine! Iată ce semnifică calelele mov pe care le-a ales pentru acest moment trist!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Mulți se așteptau ca Dana Budeanu să participe la înmormântarea fostei soacre, mai ales după mesajul dureros postat pe conturile ei de socializare atunci când a auzit că Delia Budeanu a murit. Nu, nu a fpst singură, ci alături de gemenele ei, care și-au condus bunica pe ultimul drum, iar totodată au fost și alături de tatăl lor, Radu Budeanu, într-un moment atât de dificil.

dana budeanu3dana budeanu3

Citește și: Delia Budeanu a fost înmormântată la Mănăstirea Ghighiu. Ce vedete au venit să-și ia adio de la marea doamnă a televiziunii românești

Citește și: Cine a fost Delia Budeanu. Regretata prezentatoare TV a suferit de cancer, a trecut printr-un divorț și a suferit enorm după moartea soțului ei, Radu Budeanu

Citește și: Ce declarație de dragoste a primit Ștefan Bănică de la soția lui, Lavinia Pîrva, la împlinirea vârstei de 57 de ani: „Cât de mult însemni pentru mine…”. Imagine emoționantă cu fiul lor, Alexandru

Citește și: Cosmina Adam și-a botezat fetița. Imagini de la creștinarea micuței Francesca: „Mami și tati îți doresc din toată inima ca în drumul tau să întâlnești doar oameni care să te iubească”

Ce semnificație au calele mov, florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu

În timp ce mulți se așteptau ca Dana Budeanu să vină cu un buchet mare de trandafiri, aceasta a surprins din nou cu buchetul de cale mov. Fără a ezita vreun moment, după înmormântare, Dana Budeanu a postat pe rețelele de socializare o imagine cu florile pe care le-a dus la înmormântarea fostei soacre, și anume un buchet de cale mov.

Ei bine, acestea transmit un mesaj subtil și sugereaza putere, reinnoire, roialitate. Calele mov, cunoscute și sub denumirea de „calele violet”, sunt plante apreciate pentru frumusețea și diversitatea lor, culoarea fiind un simbol profund.

Calele mov au o semnificație specială la înmormântare

Calele mov la înmormântare au o semnificație specială. Culoarea mov este adesea asociată cu spiritualitatea, misterul și eleganța. Atunci când sunt folosite în aranjamente florale pentru o ceremonie de înmormântare, ele pot simboliza respectul profund și un omagiu adus celui dispărut, așa cum și-a dorit și Dana Budeanu pentru fosta ei soacră, despre care a avut numai cuvinte de laudă.

Mai mult decât atât, ele pot reprezenta, de asemenea, dorința de a onora memoria și sufletul persoanei decedate, evocând în același timp sentimente de liniște și compasiune. Această alegere florală poate adăuga o notă de frumusețe și solemnitate ceremoniei, fiind un mod delicat de a exprima tristețea, dar și recunoștința pentru viața trăită.

De ce se spune despre cale că sunt 'florile morții'

Din vechi strămoși, calele au fost numite „florile morții” din mai multe motive. În primul rând, formele lor le fac să fie asociate cu solemnitatea și frumusețea momentelor de despărțire, astfel că în multe culturi sunt folosite în aranjamente funerare, simbolizând respectul și omagiul adus celor dispăruți.

De asemenea, această denumire poate reflecta natura lor efemeră. Ca multe alte flori, calele au o viață scurtă după tăiere, amintind de fragilitatea și impermanența vieții, motiv pentr care folosirea lor la înmormântări subliniază durerea pierderii.

Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea Deliei Budeanu

Dana Budeanu a fost profund afectată de moartea fostei sale soacre, astfel că încă de când a aflat tragica veste. Aceasta a postat pe rețelele de socializare o imagine de pe vremea când regretatata jurnalistă era invitată la emisiunea ‘Profesioniștii’, difuzată pe TVR 1, și un mesaj cu interviul acordat de către Delia Budeanu pentru revista Q Magazine.

Azi, a îmbrăcat o rochie neagră, peste genunchi, cu o blană albă pe deasupra, ochelari de soare la ochi, păul prins lejer, a luat un buchet de cale mov și a mers la ceremonia de înmormântare a Deliei Budeanu. Potrivit reporterilor România TV, aflați la fața locului, Dana Budeanu a fost vizibil afectată și cu lacrimi în ochi, chiar dacă a încercat să ascundă acest lucru cu ochelarii de soare.

Sursă foto: Facebook / captură România TV / Instagram

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton