Șerban Copoț, medaliat cu aur la sailing, după plecarea de la iUmor: "Este un sport minunat, care mi-a însorit copilăria"

 Oana Pantazi
.

2023 a reprezentat a fost al patrulea an consecutiv în care Șerban Copoț – alături de echipajul lui – a fost medaliat cu aur la sailing, în cadrul Campionatului Național ORC. Competiția s-a desfășurat în două etape. Ultima și cea decisivă a avut loc în weekendul 29 septembrie – 1 octombrie, la Mangalia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

După ce a părăsit iUmor, Șerban copoț s-a dedicat mai mult familiei, dar și pasiunii care îl animă de ani buni, iahtingul. Și iată că, la început de octombrie Șerban și echipajul lui au câștigat medalia de aur la categoria lor, A2, în cadrul Campionatului Național ORC.

384795354_883539866477359_789492644857921041_n384795354_883539866477359_789492644857921041_n

Șerban Copoț, medaliat cu aur la sailing

În paralel cu cele 14 sezoane de iUmor și taberele inițiate de el, în care an de an se întâlnesc sute de copii dornici să învețe să se descurce în natură, Șerban Copoț mai are o pasiune, mai puțin știută, sailingul, unde are performanțe notabile. Anul acesta, artistul s-a întors din nou acasă cu medalia de aur.

„Au avut loc 9 curse în total și cei care au avut cel mai bun punctaj au câștigat. În total au fost 35 de ambarcațiuni împărțite pe mai multe clase. La clasa noastră, A2, este al patrulea an consecutiv în care câștigăm medalia de aur', a declarat Șerban Copoț pentru UNICA.ro.

Citește și: Șerban Copoț își continuă studiile la 41 de ani: „Am scos primul calculator de nișă de CO2 din sud-estul Europei'

Citește și: Șerban Copoț și magicianul Robert Tudor, primele declarații după ce s-a spus că s-au bătut în culisele iUmor: „Nu neg, nu confirm’ / „Este o confuzie’

Citește și: Schimb de replici între Ramona Olaru și Cuza, în direct, la TV. Dani Oțil a intervenit: „Ajunge…'

Desigur, acest record nu ar fi fost posibil fără echipajul format din 8 persoane, pe care Șerban îl numește familia lui.

„Echipajul cu care merg la curse este alcătuit din 8 persoane și se numește, la fel ca barca, HOPE. Teddy Dumitrescu (owner, team manager și pit), Ramona Dumitrescu (co-owner și mus), Mihnea Sandu (skipper), Daniel Voicu (mainsail trimmer), Mihai Radu (jib-trimmer), Marian Strachinescu (bowman) și Danny-Luca Dumitrescu (mastman). Eu am postul de gennaker-trimmer și ajut skipperul la tactică și strategie. V-am amețit? Ei sunt practic familia mea pe apă. Îi iubesc și îi respect pe fiecare în parte. Sunt alături de ei din 2019', a mai spus el pentru sursa citată.

Șerban Copoț: „Se împlinesc 30 de ani de când m-am îndrăgostit de iahting”

La 42 de ani, Șerban Copoț mărturisește că este pasionat de iahting de nu mai puțin de 30 de ani, sport pe care îl practică și acum c u aceeași pasiune. Din fericire, spune el, pe vremea copilăriei sale, cluburile de iahting erau accesibile și era posibil să faci performanță chiar dacă nu aveai părinți milionari.

„Anul acesta este mai deosebit pentru că se împlinesc 30 de ani de când m-am îndrăgostit de iahting. Faptul că i-am sărbătorit în acest fel mă emoționează. Este un sport minunat care mi-a însorit copilăria și mi-a creat oportunitatea să cunosc mulți oameni deosebiți. Nu vă gândiți ca vin dintr-o familie de milionari, nici pe departe. Pe vremea aia, cluburile erau accesibile oricui își dorea să facă performanță și avea talent', a mai declarat Șerban Copoț, pentru UNICA.ro.

De ce a plecat Șerban Copoț de la iUmor după 7 ani

Șerban Copoț s-a alăturat proiectului iUmor în urmă cu 14 sezoane și a făcut echipă cu Dan Badea. Pe 2 iulie, când și-a sărbătorit aniversarea de 42 de ani, artistul a anunțat că a încheiat contractul cu Antena 1 și urmează să se dedice altor proiecte. Zvonurile privind plecarea lui Șerban Copoț au apărut de mai multă vreme, având în vedere că prezentatorul TV a decis să se întoarcă pe băncile școlii, pentru a-și continua studiile pe care le are începute în Protecția Mediului. De asemenea, vedeta dădea de înțeles că și-ar dori refacerea trupei Animal X, desființată în anul 2015.

Prezentatotorul TV spune că ultimii șapte ani au fost dificili și solicitanți, așa că a decis să ia o pauză. Mai mult decât atât, filmările show-ului de entertaiment coincideau cu tabăra de vară organizată de artist, așa că a fost nevoit să facă o alegere. Din anul 2019, prezentatorul TV organizează tabere la Izvoru Mureșului, județul Harghita, destinate copiilor care vor să-și descopere pasiunile.

„Da, mă despart de iUmor. După 14 sezoane, este momentul să mai luăm și o pauză. A fost challenging (n.r. provocator), au fost 7 ani în care am făcut parte dintr-o echipă frumoasă, în care a avut loc debutul meu ca prezentator, o zonă care m-a scos din confort.

Anul acesta, iUmor s-a suprapus cu taberele mele și nu am cum să renunț la proiectul meu de suflet!’, a spus artistul, potrivit Unica.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton