Recent, Serghei Mizil a rememorat, extrem de emoționat, perioada tinereții sale și legătura specială de prietenie pe care a avut-o cu Nicu Ceaușescu. Acesta a vorbit atât despre petrecerile monstruoase pe care le făceau pe vremuri, cât și despre ultima perioadă a vieții fiului dictatorului.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Între Serghei Mizil și Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului, a existat o relație de prietenie extrem de apropiată, cei doi „frați de cruce”, fiind protagoniștii a numeroase aventuri, la vremea respectivă greu de imaginat. Au fost prieteni nu doar la distracție, ci și până în ultima clipă a vieții lui Nicu Ceaușescu, despre care Serghei Mizil și-a amintit cu multă emoție.
Serghei Mizil, despre Nicu Ceaușescu: „Era foarte sensibil”
După Revoluția din 1989, Nicu Ceaușescu a fost învinuit pentru moartea a 102 persoane și condamnat la închisoare, inițial la 20 de ani. După ce cazul a fost rejudecat, sentința a scăzut la 16 ani. Un an mai târziu, în 1992, Nicu a fost eliberat din motive medicale. Fusese diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroză hepatică cronică. S-a stins din viață la Viena, în timp ce aștepta să fie operat.
Citește și: Imagini de senzație cu Mădălina Ghenea și Al Pacino de la filmările pentru House of Gucci
Citește și: Nuțu Cămătaru a refuzat invitația la emisiunea lui Denise Rifai: „Nu pot să apar și să mint'
Serghei Mizil a povestit, cu lacrimi în ochi, că Nicu Ceaușescu își presimțise sfârșitul.
„Atunci m-a impresionat pe mine cel mai mult, că mi-a lăsat o poezie și nu știu cine mi-a luat-o, că am căutat-o mult. El îmi spunea mereu că o să moară. Și asta nu o să uit toată viața mea – mi-a spus că atunci când va muri va fi ca un măr și când o să mușc din el să râd cum am râs tot timpul și să nu plâng… o chestia de genul ăsta. Era o poezie scrisă de el, personal.
Era foarte sensibil. Asculta romanțe, recita. Prima oară când am văzut că recită, eu nu mai văzusem să recite… Uite că mi-au dat lacrimile. Nu ai cum… că am fost împreună o copilărie și a fost o copilărie frumoasă, superbă. Câți pot să aibă copilăria pe care am avut-o noi? Într-un fel, a furat-o nevinovat”, a spus Serghei Mizil la Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza zilei.
Cum se distrau pe vremuri Serghei și Nicușor
Pe vremuri, fiul dictatorului era supranumit și Prințișorul, iar pe seama lui și a anturajului său circulau o mulțime de legende, mai mult și mai puțin adevărate. Din grupul lui Nicu Ceaușescu făceau parte Serghei Mizil și sora lui, Donca – cei doi au trăit o poveste de dragoste timp de 15 ani – Mădalin Voicu, dar și Jean Maurer, fiul primului ministru Ion Ghoerghe Maurer. Tot la Sinteza Zilei, Serghei Mizil a povestit cum se distra pe vremuri cu Nicu Ceaușescu.
Petreceam la Pescăruș, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis și de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam. Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau. De exemplu, la Predeal acolo, am făcut casa varză.
Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea. Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong. O uşă din spatele meu era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am venit, am mai spart-o o dată, că ăia au pus geamul la loc şi eu nu am crezut că o să îl pună atât de repede la loc. Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie, la un moment dat, că oameni ca mine nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov s-a enervat foarte tare. Era nomal să nu îi convină. Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”, a mai spus Mizil pentru sursa citată.
Foto: Profimedia, Hepta, Facebook