Silviu Prigoană, reacție după ce a primit decizia de recalculare a pensiei: "Eu am avut niște contribuții extra în ultimii doi ani". Ce pensie are milionarul în 2024

 Dumba Gabriela
.

Silviu Prigoană s-a pensionat în urmă cu patru ani și nu a făcut niciodată un secret din valoarea pensiei sale. Milionarul aflat în topul celor mai bogați oameni din România nu este mulțumit de pensia sa și dezvăluie că a primit, recent, decizia de recalculare. Răspunsul nu l-a mulțumit pe Silviu Prigoană, care precicează că a contribuit major la bugetul statului român în timp ce era în activitate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Silviu Prigoană, unul dintre pensionarii de lux ai României, câștigă lunar o pensie colosală. Pentru că, timp de mai bine de 20 de ani, fostul om de afaceri a cotizat la stat sume uriașe. Decizia de recalculare nu-l mulțumește deloc.

dtudtu

Silviu Prigoană, reacție după ce a primit decizia de recalculare a pensiei

Silviu Prigoană, care a avut o contribuție majoră la bugetul statului român în timp ce era în activitate, va rămâne cu aceeași pensie recalculată în luna martie a acestui an. Atunci, milionarul român a primit o mărire de 1.000 de lei în urma solicitării sale, după ce acesta a mai muncit, doi ani, și ca pensionar.

„Am primit decizia. Nu au umblat la ea, nu au mișcat nimic. Deocamdată, gheață la mal. Staționăm. Urmează să mi-o mărească după noua lege. La un moment dat. Au zis: ești băiat prea bun și prea frumos ca să-ți umblăm la ea. Dar nu aveau cum să fie în plus. Mie mi-au recalculat-o anul acesta, în primăvară.

De când m-am pensionat, eu am mai contribuit. Iar decizia aceea a fost identică cu cea de acum. Eu am avut niște contribuții extra în ultimii doi ani. A fost o mărire atunci, dar nu vreuna semnificativă. Nu m-au aruncat jos de pe fotoliu. E vorba de 1000 de lei', a declarat Silviu Prigoană pentru fanatik.ro.

Citește și: Cum se înțelege INNA cu părinții ei și ce fel de copilărie a avut: „Niciodată nu mă purtam cum sunt fetițele. Nu îmi plăcea deloc matematica, aveam niște note mici / EXCLUSIV

Citește și: Adriana Bahmuțeanu vrea să se împace cu Silviu Prigoană, de dragul celor doi copii ai lor: „El refuză de 10 ani să vorbească cu mine, deși mă rog de el cu cerul și cu pământul să…

Silviu Prigoană are 11.000 de euro pensie lunară în 2024

În anul 2020, Silviu Prigoană dezvăluia în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai' că are o pensie lunară de 37.000 de lei. Acum câteva luni, Silviu Prigoană spunea că pensia pe care o încasează în prezent este de 11.000 de euro, aproximativ 55.000 de lei.

„Eu iau 11.000 de euro la acest moment, în mână. Banii îi aduce poștașul la ușă, nu se pun pe card. Îmi dă din ăia de 500 așa, bancnote mari! Eu mi-am asigurat bătrânețea! Am fost deștept, nu prost, cum a zis Tatoiu!  Eu acum trăiesc doar din banii din pensie. Nu mai am vreo afacere, gata!, a declarat omul de afaceri, în podcastul lui Viorel Grigoroiu

„Timp de 20 de ani, eu am avut 160.000 de euro, salariu brut. Deci netul, ce luam în mână, era de 100.000 euro pe lună, iar contribuția la Stat era de 60.000 de euro lunar', a precizat Silviu Prigoană.

Suma poate părea imensă pentru pensionarii de rând, însă contribuțiile afaceristului la bugetul de stat a fost imens. De aceea, decizia de recalculare, din 2024, nu-l mulțumește.

„Din ce știu eu pensionari din gașcă, n-au avut o mărire semnificativă, cu 80, 35 sau 125 de lei. Au fost niște așezări de pensii. Nimeni nu e mulțumit. Eu nu voi fi mulțumit niciodată. Și nu numai de pensie, ci și de regimul care ne conduce. Așa suntem noi genetic făcuți. Nimănui nu-i ajunge. Și oricât ai face, vrei mai mult. Și dacă se poate gratis, și mai mult', a adăugat Silviu Prigoană.

Milionarul e revoltat de faptul că statul acordă ajutoare sociale unor tineri ce nu au muncit niciodată își cheltuie banii și timpul prin restaurante.

„Știu oameni care nu au contribuit cu niciun leu și primesc un așa zis ajutor social de la primării, deși au două mâini și două picioare. Iar toții banii aceia îi dau la bodegă. Când vine poștașul, acolo se duc. Există o inechitate. Păi dați bani la oamenii care muncesc.

Treceți-i în șomaj pe ceilați. Să-și găsească serviciu. Iar când au 60 de ani, atunci să aibă statul grijă de ei. Dar nu la 40 de ani, în timp ce săracii pensionari nu au ce mânca. Nu, nu e în regulă. Nu se pune bine problema. De ce dăm și la cei care nu au contribuit? Prin diverse tertipuri, voturi în consilii', a mai spus Silviu Prigoană.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton