"O demitere nu rezolvă un sistem putred. Spitalele se scufundă". Simona Gherghe, mesaj pentru ministrul Sănătății, după ce o femeie a născut pe trotuar, la Urziceni

 Dumba Gabriela
.

Simona Gherghe a fost impresionată de cazul femeii care a născut pe trotuar, ieri, în Urziceni și i-a transmis un mesaj pe cât de dur, pe atât de emoționant ministrului Sănătății. Simona Gherghe a povestit pe rețelele de socializare și un moment în care ea a ajuns la Urgență cu fiul ei și s-a lovit de „sistemul putred”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

O tânără de 24 de ani a născut în fața Spitalului din Urziceni, după ce medicii au refuzat să o interneze. Aceștia au motivat că nu există medic ginecolog la Camera de Gardă. Astfel, femeia a născut singură, pe trotuarul din fața instituției medicale, iar Simona Gherghe a fost șocată de această situație.

maxresdefaultmaxresdefault

Ce i-a transmis Simona Gherghe ministrului Sănătății, după ce o femeie a născut pe trotuar

Simona Gherghe a abordat, pe rețelele de socializare, cazul femeii din Urziceni care a născut pe trotuar pentru că nu era nici un medic ginecolog la Camera de Gardă. Vedeta Antena 1 i-a transmis un mesaj dur dar și emoționant ministrului Sănătății și a vorbit din punctul de vedere al unei mame care s-a confruntat, la rândul său, cu neregulile din sistemul medical.

„O femeie naște pe trotuar, în fața unui spital orășenesc. Un spital ca alte sute din țara asta, care nu are serviciu de urgență de ginecologie, presupun că nu are urgență nici de pediatrie. Știrea ne revoltă, ne sufocăm de neputință, dar nu-i așa că nu ne mai miră nimic în țara asta?', și-a început Simona Gherghe mesajul.

„Și totuși ce e-n neregulă? Ministrul Sănătății demite managerul spitalului. Dar ar putea demite tot sistemul, nu? Mâine se poate repeta povestea. În Țăndărei, în Dorohoi, la Făgăraș. Și puneți orice nume de oraș, care nu e resedință de județ', a subliniat ea.

Pentru a arăta că nu există suficienți medici la camerele de gardă, Simona Gherghe a povestit o întâmplare prin care a trecut într-o zi, pe când se afla cu fiul ei Vlad la urgențe, la spitalul de copii Grigore Alexandrescu din București.

„Într-o zi de weekend, la prânz, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Vin copii neîncetat. Aștept cu Vlad în brațe, să ne vină rândul la ecografie. Mă uit la cei câțiva medici și la asistentele din gardă. Cel mai mare spital de urgențe pediatrice din România.

Mă întreb cum fac față. Adevărul e că sunt supraoameni. Izbucnește un conflict, o mamă nemulțumită că așteaptă de două ore cu copilul mic, cu febră. Îl văd pe șeful gărzii cum încearcă să-i explice că ei nu sunt supraoameni. Și îmi spun în gând că sunt. Chiar SUNT', a scris Simona Gherghe pe rețeaua de socializare.

Citește și:Ce planuri are Dorian Popa privind nunta şi venirea pe lume a unui copil: „Ceva special, vă asigur…'

Citește și:Cătălin Botezatu a mâncat mici cu foiță de aur într-un restaurant din Cluj-Napoca. Ce sumă uriașă a plătit designerul pentru meniu și cum a fost surprins la masă

Citește și:Ce probleme de sănătate are Adelina Pestrițu și ce diagnostic a primit, în urma unei radiografii pulmonare: „O să fiu bine. Atunci când mergi să te cauți de una și dai de alta…’

Ce soluții i-a propus Simona Gherghe ministrului Sănătății

Simona Gherghe a povestit cum medicii fac cu greu față numărului mare de urgențe care se prezintă zilnic la spital.

„Știți care e vina mea? Vina mea e că sunt aici și că nu mi-am luat și eu liber, cum fac alți medici, că doar e weekend! Dumneavoastră loviți în noi, dar noi suntem aici! Loviți în baza piramidei! UPU e baza piramidei! Sistemul e defect! Ăștia suntem, atâția suntem! În spitalul ăsta vin copii, în urgență, de la sute de kilometri! Pentru că în orașul lor nu are cine să-i trateze!

În fiecare zi îmi mai caut câte un motiv să merg mai departe! Și îl găsesc în privirea fiecărui copil pe care pot să-l ajut! Atâția câți suntem, suntem aici ca să fie copiii ăștia bine'… Mă bușește plânsul. I-am simțit disperarea', a continuat prezentatoarea de televiziune.

„Nu am apucat să-i cer permisiunea să-i dau și numele. Dar eu îi mulțumesc! Lui și tuturor colegilor săi care, într-o duminică nebună, au salvat vieți de copii la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cel mai mare spital de pediatrie din România', a mai spus Simona Gherghe.

Astfel, vedeta face apel la Ministrul Sănătății pentru refacerea unităților de primiri urgențe și de angajarea mai multor medici la UPU.

„Așa că, domnule Ministru, o demitere nu rezolvă un sistem putred. Spitalele se scufundă. Aduceți medici, refaceți unitățile de primiri urgențe, asigurați gărzi peste tot în țară. Țara are nevoie de medici, nu de vorbe!', a conchis Simona Gherghe.

Dosar penal în cazul femeii care a născut pe asfalt, în fața Spitalului Urziceni

'Polițiștii au anunțat astăzi că s-a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, însă nu avem mai multe date la această oră. Câte persoane au fost audiate, cine sunt persoanele care au fost audiate, dacă într-adevăr s-au făcut audieri până la această oră.

Este, așa cum am văzut, din păcate, în ultima lună, de la declanșarea scandalului cu azilele în care erau ținuți și tineri, și bătrâni, o lipsă de umanitate, pentru că mie îmi vine greu să cred că în tot spitalul de la Urziceni, mic sau mare, al Ministerului Sănătății, al Primăriei, indiferent al cui ar fi el, nu exista un cadru medical care să o primească pe această tânără și să o ajute să dea viață unui copil.

Au dat-o afară din spital și au lăsat-o să nască pe trotuar cu ajutorul celor de la Ambulanță. Până la această oră nu a plătit nimeni cu funcția. Nu avem nicio demisie și nicio demitere', a spus Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN, invitată în cadrul emisiunii Decisiv.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton