Simona Halep, mesaj pentru toți cei care au susținut-o, după ce a scăpat de suspendare: "În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajante și o opoziție formidabilă, starea mea a fost ancorată în convingerea mea neclintită de a fi un sportiv curat"

 Oana Pantazi
.

Simona Halep, mesaj pentru toți cei care au susținut-o, după ce a scăpat de suspendare. Tenismena a învins ITIA la TAS și a scăpat de suspendare. La scurt timp după ce a aflat decizia TAS, care i-a redus sentința de la 4 ani la 9 luni, perioadă care deja a fost efectuată de sportivă, Simona Halep a reacționat public.

Simona Halep, mesaj pentru toți cei care au susținut-o, după ce a scăpat de suspendare. La scurt timp după decizia TAS, prin care i-a fost redusă pedeapsa de la 4 ani la 9 luni, Simona Halep a reacționat, mărturisind că a fost convinsă că „adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată'.

halep-1halep-1

Simona Halep, prima declarație oficială după ce a scăpat de suspendare

TAS (Tribunalul Arbitral al Sportului) a anunțat, ieri, că Simonei Halep i-a fost redusă pedeapsa de la 4 ani la 9 luni, ceea ce înseamnă că sportiva poate reveni deja pe terenul de tenis.

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”, a spus Simona Halep, potrivit euronews.ro.

Simona Halep, mesaj de mulțumire pentru cei care au susținut-o

Simonei Halep i s-a făcut în sfârșit dreptate, odată cu decizia TAS de a reduce sentința de la 4 ani la 9 luni pentru tenismenă. În toată această perioadă, Simona și-a susținut nevinovăția și, nu în ultimul rând, înainte de a primi verdictul TAS, tenismena a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat, cerând daune în valoare de 10 milioane de euro. Tenismena a precizat că nu s-a dopat niciodată, iar cariera ei a avut de suferit din cauza declarațiilor companiei, care a susținut că suplimentele erau legale.

Iată mesajul transmis de tenismenă la scurt timp după aflarea deciziei TAS!

„Ziua de astăzi este marcată de un moment esențial, când tribunalul și-a pronunțat verdictul, confirmând poziția mea și aducând claritate acestui capitol:

(1) Într-o hotărâre unanimă, tribunalul a înlăturat orice abatere privind acuzațiile de dopaj.

(2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancțiune redusă de nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF. În mijlocul acestei călătorii provocatoare, credința mea neclintită în integritatea adevărului și în principiile dreptății a fost călăuza mea.

În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajante și o opoziție formidabilă, starea mea a fost ancorată în convingerea mea neclintită de a fi un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenței, iar triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie care, deși amânată, este extrem de îmbucurătoare.

Îmi exprim sincera recunoștință echipei mele juridice, a cărei credință fermă și dăruire excepțională au fost esențiale în depășirea acestei perioade tulburi. În egală măsură, sponsorii mei, fanii fideli și câțiva concurenți au fost pilonii mei de susținere, oferindu-mi sprijin și solidaritate neclintită. Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea, permițându-mi să susțin această cauză până la o concluzie pe bună dreptate și onorabilă. Aștept cu nerăbdare să întorc această pagină și să mă alătur circuitului cu o vigoare reînnoită și un spirit revigorat. Cu dragoste și recunoștință, Simona', a fost mesajul transmis de Simona Halep pe contul ei de Instagram.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton