Cătălin Scărlătescu a reușit să slăbească nu mai puțin de 48 de kilograme, fără operație de micșorare a stomacului, așa cum a crezut multă lume. Chef Scărlătescu spune că a fost vorba doar despre ambiție și mâncare sănătoasă, principalul motiv pentru care și-a dorit să slăbească fiind unele probleme de sănătate cu care se confrunta atunci când i se spunea „Marele Alb”.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Timpul petrecut în bucătărie l-a făcut pe Cătălin Scărlătescu să câștige kilogram după kilogram, fiind nevoit să guste din preparatele sale. Ajunsese să cântărească 148 de kilograme. Celebrul bucătar a decis însă că trebuie să facă o schimbare radicală în dieta sa, pentru a putea slăbi.
Cum a reușit chef Scărlătescu să slăbească 48 de kilograme
Cătălin Scărlătescu a slăbit atât de mult încât fanii săi se întrebau dacă nu cumva bucătarul de la Chefi la Cuțite a recurs la o operație de micșorare a stomacului. Nici vorbă de așa ceva, ne-a asigurat tot timpul Cătălin Scărlătescu.
„Am slăbit pentru că nu am mâncat pâine. Preferăm un sendviş cu mezeluri, am uitat să mai gătim. Eu am slăbit şi vă recomand să vă uitaţi bine pe ce daţi banii. Nu vă zgârciţi cu stomacul vostru! Investiţia cea mai mare este ce băgaţi în voi', a spus Cătălin Scărlătescu pentru impact.ro.
Juratul de la „Chefi de la Cuţite” a dezvăluit că a început să ia măsuri atunci când a început să aibă probleme de sănătate.
„Pe vremuri, lumea îmi zicea Marele Alb. Cum de ce? Păi eram gras ca un porc. De acolo vine Marele Alb. Nu știi ce e Marele Alb? Aveam 148 de kilograme și eram foarte gras', a explicat Scărlătescu.
„Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şi am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool”, spunea Cătălin Scărlătescu acum ceva timp.
Dieta chef Scărlătescu. Cum a slăbit Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu spunea, acum ceva vreme, că a renunţat la pâine şi a început să consume doar crudităţi.
„Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, spunea juratul de la Chefi la cuțite.
„Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să ţină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesităţi, aşa că nu e bine să ţinem diete „de capul nostru'. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume şi fructe proaspete, aşa că nu prea e loc de reţete. Puneţi pe grătar vinete, rosii şi ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde', a mai precizat Cătălin despre dieta chef Scărlătescu.
Preparatele preferate ale lui Cătălin Scărlătescu
Iată ce a mai spus juratul de la Chefi la cuțite despre dieta chef Scărlătescu.
„Aleg la orice oră şi în orice moment preparatele uşoare pe bază de peşte, iar preferatul meu este peştele alb din mare. La fel de mult îmi plac şi fructele de mare, pe care le frig pe grătar alături de legume, peste care adaug zeamă de lămâie şi puţin piper. Acestea sunt preferatele mele, dimineaţa, la prânz, seara… şi când ţin regim… şi când nu ţin regim!', a spus el într-un interviu pentru okmagazine.ro.