Smiley, replică pentru Dinu Maxer după ce el și Damian Drăghici au fost acuzați că s-au inspirat de la el: "Acum vreo 8 ani am avut ideea de a face piesa «S-a furat mireasa»"

 Oana Pantazi
.

Smiley, replică pentru Dinu Maxer după ce artistul i-a acuzat pe el și pe Damian Drăghici că s-au inspirat de la el. Recent, Smiley și Damian Drăghici au scos piesa „S-a furat mireasa”, fără să știe, probabil, că, în urmă cu 5 ani, și Dinu Maxer scosese o piesă cu același titlu, piesă pentru care a făcut și un remix, cu un an în urmă. Iată ce i-au răspuns cei doi artiști lui Dinu Maxer, după ce acesta a afirmat că piesa lui a constituit o sursă de inspirație pentru Smiley și Damian Drăghici.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Smiley și Damian Drăghici i-au dat replica în social media lui Dinu Maxer după ce acesta s-a arătat deranjat de faptul că cei doi artiști au scos o piesă cu același titlu la 5 ani distanță. Dacă, de obicei, scandalurile între artiști apar privind plagiatul liniei melodice, de data asta este vorba doar despre titlul unei melodii. Iată ce replică i-au dat aceștia lui Dinu Maxer!

348649274_6090242054434452_5386903186428694704_n348649274_6090242054434452_5386903186428694704_n

Smiley, replică pentru Dinu Maxer după ce el și Damian Drăghici au fost acuzați că s-au inspirat de la el

„S-a furat mireasa' este o replică pe care toți cei care au participat la nunți au auzit-o cel puțin o dată în viață, fiind vorba despre o tradiție românească veche. Iată că această sintagmă a învolburat apele în lumea artistică după ce Dinu Maxer s-a supărat pe faptul că Smiley și Damian Drăghici au scos o piesă cu același nume, la 5 ani după el și a declarat că piesa lui a fost sursa de inspirație.

Citește și: Deea și Dinu Maxer, împreună la ziua de naștere a fiului lor. A fost prezentă și iubita artistului: „Am fost cu toții. Ea și Magda…'

Citește și: Cum se înțeleg Deea și Dinu Maxer în privința copiilor, după divorț: „Fiecare are stilul lui de a educa. Chestia cu mutatul în același bloc…'. În ce relații a rămas cu foștii socri, de fapt

Citește și: Bianca Drăgușanu, după ce s-a spus că Gabi Bădălău i-a cumpărat o mașină de lux, de ziua ei de naștere: „Este foarte important să vă spun…'

Într-o intervenție în social media, atât Smiley, cât și Damian Drăghici au explicat de unde ideea acestei piese.

„De unde titlul?! Păi de la tradiție, e clară! Acum vreo 8 ani, am avut ideea de a face piesa asta, eram undeva pe o barcă în Thailanda, în mijlocul oceanului, și m-am gândit ce tare ar fi să fac o piesă ‘S-a furat mireasa’. I-am zis lui Damian că trebuie să facem o piesă, dar au durat vreo 5-6 ani', a explicat Smiley.

La rândul său, Damian Drăghici a încercat să lămurească lucrurile.

„Eram la un concert, unde l-am invitat eu Andrei să cânte, la Sadghuru. Sadghuru vorbea despre cum să salvăm piesa și Smiley spunea să facem o piesă cu ‘S-a furat mireasa’', a completat Damian Drăghici. 

„E o tradiție care e numai aici, la noi, în România, furatul miresei în timpul nunții, n-am auzit să mai fie în alte părți. Eu nu am auzit să mai fie în altă parte, așa că, nu știu, am zis că e cazul să facem și o piesă, pentru că e o tradiție a noastră', a conchis Smiley. 

Dinu Maxer: „Eu, când compun o piesă, în primul rând mă asigur că nu mai e una cu același titlu”

Dinu Maxer nu s-a declarat mulțumit de declarațiile celor doi artiști, motivând că ar fi trebuit să se asigure mai întâi că nu mai există o piesă cu același nume. Chiar dacă spune că expresia nu-i aparține, evident, artistul spune că e prea mult ca cineva să scoată, la scurt timp după remixul său, o piesă cu titlu similar.

„Eu, când compun o piesă, în primul rând, mă asigur că nu mai e una cu același titlu (dau un search pe YouTube). Dacă mai este una și, totuși, eu vreau să o fac, schimb puțin titlul! 

Tradiția românească e FURATUL MIRESEI… nu S-A FURAT MIREASA! Dar oricum nu-mi aparține, așa că nu ăsta e subiectul discuției.

În anul 2000, atunci când am lansat hitul MAREA TE CHEAMĂ mai erau multe piese deja lansate cu titlul Marea. De aceea am încercat să individualizăm cumva titlul și am adăugat te cheamă.

S-a furat mireasa nu este într-adevăr expresia mea, nu-mi aparține, dar mi se pare prea repede să vii cu piesa acum. 

E ca și cum ar veni cineva cu o piesă Mama și după aceea repede ar mai veni încă unul cu o altă piesă, intitulată tot Mama!' a spus Dinu Maxer pentru Click!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton