Sora lui Céline Dion, anunț trist despre starea de sănătate a artistei: "Nu găsim niciun medicament care să funcționeze". De ce tulburare neurologică rară suferă artista

 Oana Pantazi
.

Diagnosticată cu SPS (Stiff-Person Syndrome – Sindromul Persoanei Rigide), Céline Dion s-a izolat în casa ei din Las Vegas, unde doar copiii ei și una dintre surori îi mai aduc alinare. Cea care ține legătura cu fanii artistei, dar și cu presa este Claudette, sora lui Céline. Din păcate, veștile despre vedeta internațională nu sunt deloc încurajatoare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Din păcate, Céline Dion a fost diagnosticată cu SPR, sindromul persoanei rigide, o tulburare neurologică rară și s-a izolat în casa ei din Vegas, în compania celor trei fii ai ei, René-Charles, Eddy și Nelson, și a surorii ei Linda. În timp ce aceasta s-a mutat cu Céline, pentru a-i fi de ajutor non-stop, cealaltă soră, Claudette, este un fel de purtătoare de cuvânt a artistei în fața fanilor și a presei, cu care ține legătura.

1552779.1-celine-dion-21552779.1-celine-dion-2

Sora lui Céline Dion, anunț trist despre starea de sănătate a artistei

Din nefericire, Céline Dion suferă de Sindromul Persoanei Rigide, o boală incurabilă foarte rară, din cauza căreia nu se mai poate mișca aproape deloc. Există riscul ca artista să nu mai poată reveni vreodată pe scenă, iar fanii se tem pentru viața ei. Recent, Claudette, sora artistei, a venit cu informații noi despre starea de sănătate a vedetei și, din păcate, acestea nu sunt deloc bune. Céline s-a retras în casa ei din Vegas, alături de copii și de sora ei Linda (artista provine dintr-o familie cu 14 copii).

„Când o sun și e ocupată, vorbesc cu sora mea Linda, care locuiește cu ea și îmi spune că lucrează mult. Este conectată cu cei mai buni specialiști în domeniu, care studiază această boală rară. Sincer, cred că în mare parte are nevoie să se odihnească. Este mereu activă, conectată, nu renunță, vrea să fie în top când vine vorba de meseria ei, dar, la un moment dat, inima și corpul tău încearcă să-ți spună ceva. Este important să asculți asta', a dezvăluit Claudette pentru 'Le Journal de Montreal', conform Daily Mail.

Citește și: Céline Dion, fotografie rară alături de cei trei fii. Cum arată artista acum, după problemele de sănătate

Citește și: Ultimele cuvinte pe care Celine Dion i le-a spus soțului ei, înainte să moară. Ți se face pielea de găină!

Citește și: Céline Dion a ajuns la 40 de kilograme! De ce boală suferă artista

Citește și: Celine Dion, foarte grav bolnavă! Anunțul familiei: „Are dureri care o paralizează'

Claudette a mai menționat că, deși nu au găsit niciun medicament care să-i îmbunătățească starea surorii ei, că Céline Dion luptă enorm pentru a se însănătoși, dar și pentru a reveni pe scenă.

„Avem încredere în ea. Este ceva înnăscut la ea, este disciplinată în fiecare domeniu al vieții ei. Nu găsim niciun medicament care să funcționeze, dar este important să ai speranță' a mai spus Claudette, conform sursei citate.

Céline Dion: „Aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi”

Céline Dion ar fi trebuit să concerteze inclusiv în România, pe 11 iunie 2023, la Arena Națională. Spectacolul făcea parte din turneul „Courage World Tour’, însă artista a fost obligată să anuleze tot din cauza bolii.

Extrem de afectată și cu lacrimi în ochi, Céline Dion a anunțat, anul trecut, printr-un mesaj video pe Instagram, că este nevoită să își amâne toate concertele din turneul european de anul acesta din cauza afecțiunii de care suferă.

După aflarea diagnosticului, artista și-a anulat în mod repetat spectacolele din cauza problemelor de sănătate, pe care anterior le-a descris drept „spasme musculare severe și persistente'.

„Deși de abia învățăm despre această boală rară, acum înțelegem ce îmi cauzează toate spasmele pe care le-am avut. Din păcate, spasmele îmi afectează toate aspectele vieții de zi cu zi. Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa. Am o echipă grozavă de doctori care mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu, în fiecare zi, cu terapeuți în medicina sportivă, pentru a-mi reclădi puterea și capacitatea de a fi  pe scenă din nou, dar trebuie să admit că este o luptă grea.

Tot ce știu este că muzica este ceea ce am făcut toată viața și ceea ce iubesc cel mai mult să fac. Îmi e foarte dor de voi, să vă văd, să fiu pe scenă și să cânt pentru voi, mereu dau 100% când îmi fac show-urile, dar starea mea nu-mi permite să fac asta. Trebuie ca în acest moment să mă concentrez pe sănătatea mea și am speranța că sunt pe drumul spre a mă recupera. Pe asta mă concentrez și fac tot ce ține de mine pentru a mă recupera. Vă mulțumesc pentru încurajări, pentru dragoste și susținere, înseamnă mult pentru mine. Aveți grijă de voi, fiți bine, vă iubesc atât de mult și sper din tot sufletul să vă pot vedea din nou curând”, a fost mesajul transmis de artistă pe Instagram.

Sindromul persoanei rigide face mușchii să se încordeze incontrolabil. Afecțiunea îi transformă pe cei care suferă de această boală în niște niște „statui umane”, deoarece blochează corpul în poziții rigide, lăsându-i pe oameni incapabili să mai meargă sau să mai vorbească. Deși nu există vindecare, se poate încetini progresia.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton