Soțiile marilor artiști, văduvite de drepturile de autor. Ce nemulțumiri au Stela Enache, Cornelia Patrichi și Sidonia Spătaru: „Am răspunsuri negative, e o bătaie de joc şi lipsă de consideraţie”

.

Au urcat o viață pe scenă, au uimit cu talentul lor, dar partenerele lor de viață se luptă de ani cu probleme financiare, asta pentru că drepturile de autor care ar fi trebuit să le revină celor care le duc numele mai departe se lasă așteptate. După ani de luptă, soțiile artiștilor încă mai așteaptă ca statul să le facă dreptate și succesul celor cu care și-au împărțit viața să conteze puțin.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Soția lui Cornel Patrichi, dar și cea a lui Dan Spătaru, Sidonia Spătaru, și Stela Enache sunt doar câteva dintre cele care își strigă nemulțumirea și așteaptă o rezolvare în acest sens. Cornelia Patrichi a luptat alături de soțul ei, atunci când acesta era în viață, pentru dreptul artiștilor liber profesioniști, acum are la rândul ei de suferit.

cornelia patrichi 55cornelia patrichi 55

Cornelia Patrichi nu primește după moartea soțului ei, coregraful Cornel Patrichi

Cornel Patrichi a trăit pentru dans. Faimosul coregraf a ocupat, cu ani în urmă, și scaunul de jurat la emisiunea de mare succes 'Dansez pentru tine', difuzată de Pro TV. Cornel Patrichi a murit în 2016, după ce a pierdut lupta cu cancerul pulmonar. Timp de peste 40 de ani, Cornel Patrichi a fost căsătorit cu Cornelia, o fostă balerină, care acum locuiește în Italia. Ea nu a obținut nici acum veniturile care ar fi trebuit să îi revină soțului ei.

„Noi, balerinii, avem foarte puţin de obţinut, din ce în ce mai puţin, aproape nimic. De aici din Italia nu pot să urmăresc toate schimbările care au intervenit la Credidam, eu sunt preocupată şi furioasă că nu se rezolvă cu indemnizaţia artiştilor liber profesionişti, nu mă mai ascultă nimeni. Am numai răspunsuri negative de doi ani, e o bătaie de joc şi lipsă de consideraţie', a spus Cornelia Patrichi, care cum locuiește în Italia, conform Click.

Sidonia Spătaru are de suferit după moartea lui Dan Spătaru

În ciuda succesului soțului său, nici Sidonia Spătaru nu se poate bucura de un ban în plus după plecarea lui Dan Spătaru

.„Anul acesta nu am primit nici un ban, am înţeles că mai avem de aşteptat, din cauza faptului că UNART, instituţia de colectare colectivă a drepturilor de autor în care sunt înscrisă, este în proces cu Credidam', spunea Sidonia Spătaru.

Citește și: Dragoș Bucur, despre momentul în care a aflat că are diabet. Cum ține boala sub control și cum arată meniul lui acum: „Slăbisem vreo 15 – 20 de kilograme. Când simt nevoie de dulciuri apelez la…'

Citește și: Vlăduța Lupău nu are nici o problemă să alăpteze în public: „Este absurd să nu vrei să-i dai de mâncare copilului tău pentru că te vede cineva” / EXCLUSIV

Citește și: Alin Oprea, marcat de moartea tatălui său, pe care l-a regăsit după 33 de ani: „A murit fără să apuce să o cunoască pe Medana față în față. Au vorbit de câteva ori la telefon'. Cum se înțelege soția artistului cu mama acestuia / EXCLUSIV

Citește și: Anamaria Prodan șochează: „La Tribunal, Reghe m-a acuzat că l-am înșelat cu Gigi Becali, cu Giovanni, cu Borcea, cu Răducioiu!”/ Detalii din scandalul cu Dan Alexa

Citește și: Larisa Iordache a dezvăluit sexul bebelușului: vor avea fetiță. Fosta gimnastă și Cristian Chiriță vor deveni părinți pentru prima dată: „Te așteptăm cu inima plină de bucurie'

Stela Enache își așteaptă banii din drepturile de autor

Stela Enache se află în aceeași situație. Solista nu a reușit să strângă bani nici din drepturile ei de autor, dar nici nici din cele moștenite de la soțul ei, Florin Bogardo. 

„Este un subiect spinos şi fără rezolvare. Noi, artiştii, n-avem controlul drepturilor de autor. Să intrăm în polemică, nu ne-ar ajuta la nimic', spunea ea.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton