Ștefan Bănică a fost adus cu șalupa pentru concertul de pe Faleza Ivan Patzaichin, din Tulcea. Anul acesta, Ștefan Bănică și Hroia Brenciu au susținut recitaluri în cadrul spectacolului Delta Waves Fest, care s-a desfășurat pe faleza din Tulcea și a marcat inaugurarea acesteia. Pentru concertul avut pe faleza ce poartă numele Ivan Patzaichin, Ștefan Bănică 'l-a împrumutat' pe chitaristul Nicu Patoi de la prietenii lui, Mircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țăndărică. Printre piesele interpretate de el s-au numărat și 'Ani de liceu' și 'Patru zile'. Iată ce mărturisire a făcut partenerul Laviniei Pîrva pe scenă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Ștefan Bănică a fost adus cu șalupa pentru concertul de pe Faleza Ivan Patzaichin, din Tulcea. Artistul a făcut show la inaugurarea Falezei din Tulcea, care acum îi poartă numele regretatului sportiv Ivan Patzaichin. Pentru spectacolul de sâmbătă, 29 iulie, Ștefan Bănică i-a rugat pe Mircea Baniciu și pe Țăndărică să i-l dea pe chitaristul Nicu Patoi, care a evoluat alături de trupa lui.
Ștefan Bănică a fost adus cu șalupa pentru concertul de pe Faleza Ivan Patzaichin, din Tulcea
Ștefan Bănică a cântat în cea de-a doua seară de eveniment de la Tulcea, unde s-a desfășurat Delta Waves Fest, odată cu inaugurarea Falezei Ivan Patzaichin. Colegul său, Horia Brenciu, a urcat pe scenă duminică, 30 iulie. Artiștii care au cântat pe scena de pe faleză au fost aduși cu șalupa, pe Dunăre, de către organizatori. Producătorul evenimentului a fost Izabela Rudolf, care s-a asigurat ca toate lucrurile să iasă ca la carte.
Ștefan Bănică l-a cunoscut pe regretatul sportiv și s-a arătat extrem de încântat, atât de faptul că l-a cunoscut, cât și de manifestările de la Tulcea. El și-a întrebat fanii dacă sunt bine și l-a prezentat apoi pe Nicu Patoi, chitaristul pe care ‘l-a împrumutat’ de la prietenii lui de la Pasărea Rock, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică și Josef Kappl. ‘Pe Nicu Patoi ‘l-am împrumutat’ de la prietenii de la Pasărea Rock.’, a glumit Ștefan Bănică la adresa lui Patoi, care este un reputat chitarist, cu care colaborează de aproape 30 de ani.
Celebrul cântăreț, care a jucat în tinerețe într-un film emblematic în care a și cântat, „Liceenii’, a vorbit și despre piesa lui Florin Bogardo, cea care a dat și titlul peliculei.
‘Nu l-am scris eu, dar face parte din viața mea, poate mai mult decât oricare altul. E un cântec care vorbește despre frumusețea unei perioade a vieții fiecăruia dintre noi. Atunci când ești tânăr sângele clocotește în tine… ‘, a spus Ștefan Bănică ,înainte să le cânte tulcenilor melodia ‘Ani de liceu’.
Ce mărturisire a făcut Ștefan Bănică pe scenă
Ștefan Bănică a mai interpretat în cadrul show-ului său o melodie pe care a scris-o în pandemie, cu referire la cei care se căsătoreau rapid, dar tot la fel de repede divorțau în acea perioadă. Cântărețul a ținut să precizeze că nu lui i s-au întâmplat acele lucruri, dar a avut de unde să se inspire.
‘Următorul cântec, ‘Patru zile’, l-am scris pe pandemie… sau ce a fost aia. Luni ne-am întâlnit / Marți ne-am logodit / Miercuri ne-am certat/ Însă joi i-am dat inelul și ne-am luat. Nu mi s-a întâmplat mie…’, a precizat artistul pe scena amenajată pe faleza pe malul Dunării din Tulcea.
Cântărețul a avut numai cuvinte de laudă la adresa regretatului sportiv Ivan Patzaichin, care ne-a părăsit în septembrie 2021, în urma unei boli necruțătoare. Ștefan Bănică a subliniat că l-a cunoscut și că a fost un om extraordinar.
Ivan Patzaichin a fost un canoist român, de etnie lipoveană, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport în 1975, și a devenit membru al Clubului Sportiv Dinamo din București.
De ce Ștefan Bănică a apărut drept „Ștefan Bunica pe afișul inițial al filmului Liceenii
Ștefan Bănică este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din țară. În lumea teatrului, actorul a rămas în amintirea publicului larg, datorită rolului interpretat în filmul „Liceenii, care l-a făcut un idol pentru adolescenții anilor 80. În podcastul moderat de Liana Stanciu, el a explicat cine este „Ștefan Bunica de pe afișul inițial al peliculei și cum i s-a schimbat viața după notorietatea de atunci.
„M-au trecut pe afiș „Ștefan Bunica, pentru a nu avea același nume cu tata. Nu era de impact chestia cu „junior pe vremea lui Ceaușescu. Nicolae Corjos (n.red regizorul peliculei) m-a trecut, tot el, titular, cu Ștefan Bănică junior. Eu, idol al acelor ani? Nu m-am gândit vreodată să influențez pe cineva, ca vreunul să fie ca mine. (…) Nu am fost niciodată membru de partid! Când au venit la mine, le-am zis: „Domne, vă rog eu frumos, vă spun ceva, dar să nu spuneți nimănui. Mi s-a urcat succesul la cap, după Liceenii, și mai beau, mai fumez, ies cu fete… Vă rog eu! Hai, la anul. Și-am tot amânat, până când a venit Revoluția din 1989, nu a mai fost nevoie, a rememorat actorul-cântăreț.
Foto: Facebook, VIVA, Petru Ivu.