Ștefan Bănică se afla pe scenă când a murit tatăl lui: "Și el, la rândul lui, cu taică-su, la fel. Am jucat comedie. Trebuie să te aduni"

 Oana Pantazi
.

Ștefan Bănică a povestit că se afla pe scenă când a murit tatăl lui, iar acest lucru, oricât de dureros și de greu ar fi, nu e ceva neobișnuit la ei în familie. Același lucru l-au trăit atât Ștefan Bănică Sr., cât și tatăl său, bunicul artistului. Chiar dacă este o lecție dură, actorul și-a însușit-o și a urcat pe scenă, făcând lumea să râdă, chiar daăc era în doliu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ștefan Bănică, pe scenă când a murit tatăl lui. Familia Bănică deja se află la a patra generație de actori și, după cum a povestit Ștefan Bănică în cadrul unei emisiuni, atât el, cât și tatăl său au urcat pe scenă în timp ce se aflau în doliu. Acest lucru face parte din crezul actorului – publicul nu trebuie să-ți simtă durerile și frământările personale.

1200px-stefan_banica1200px-stefan_banica

Ștefan Bănică era pe scenă când a murit tatăl lui

Reputatul actor a avut o relație extraordinară cu tatăl său, dar și o presiune teribilă pe umeri – fiind fiul unui actor atât de mare, așteptările pe care le aveau toți cei din jur de la el erau imense. Iată însă că Ștefan Bănică și-a făcut tatăl mândru până în ultima clipă.

Din nefericire, reputatul actor a încetat din viață în 1995, pe când fiul său avea 28 de ani, și nu a apucat să urce cu el și cu nepotul său, și în realitate, pe scenă la faimoasele concerte de la Sala Palatului. Cât despre respectul pentru profesie încățat de la tatăl său, Ștefan Bănică a povestit că a urcat pe scenă și când i-a murit tatăl și a jucat comedie…

Citește și: Fiul lui Ștefan Bănică și-a deschis propria afacere, din banii lui, la doar 20 de ani. Violeta, sora lui, i-a fost alături

Citește și: Ce regulă respectă mereu Ștefan Bănică, de Crăciun, și ce spune despre soția lui, Lavinia Pârva:’Ea este resposabilă de toate’

Citește și: Ce cadou a primit Ștefan Bănică din partea copiilor săi mai mari. Radu și Violeta l-au uluit pe actor cu gestul lor

Citește și: Ce reproșuri îi face Ștefan Bănică soției lui, Lavinia Pîrva: „Că sunt mult prea…’

 Am jucat și când murise taică-miu. Am jucat comedie. Și el, la rândul lui, cu taică-su, la fel. Ce am învățat de la ei? Când nu vine actorul la teatru? Răspuns: când moare. E un mix de emoții. Meseria noastră este pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă. Ce faci în momentele acelea? Trebuie să te aduni.

Și pentru tine, și pentru el. El ți-ar fi spus: du-te si joacă. Pe de altă parte ce faci atunci când joci cu sentimente? În lumea filmului și a teatrului se întâmplă să se formeze chimii. Se nasc acolo. Trebuie să te ții foarte tare. Nu poți să îi impui sufletului ce să facă. Ce faci dacă o descoperi acolo? Sunt lucruri și lucruri. Nu aici s-au întâmplat rupturile din viața mea. Am scăpat de asta', a dezvăluit Ștefan Bănică.

Ce relație au avut Ștefan Bănică și tatăl lui

Ștefan Bănică a avut, la începuturi, o misiune deloc ușoară, dat fiind că era fiul unui mare actor, iar așteptările de la el au fost, evident, imense. Cu aceeași situație se confruntă acum fiul său, Radu Ștefan, care a călcat pe urmele tatălui și ale ilustrului său bunic. Actorul a povestit care a fost relația cu tatăl său, dar și care au fost cele mai importante lecții primite de la reputatul actor.

Puțini sunt cei care nu își amintesc de scena în care Ștefan Bănică și tatăl lui au interpretat pe scenă împreună, prin intermediul tehnologiei, o piesă împreună la unul dintre concertele de Crăciun ale artistului. Și mai emoționant a fost poate faptul că li s-a alăturat și Radu Ștefan Bănică, fiul și nepotul celor doi artiști. Chiar și sub formă de apariție video, Bănică Senior a fost o apariție impresionantă. De altfel, întotdeauna fiul său a vorbit cu mândrie și cu multă iubire despre cel care i-a dat viață și l-a ghidat în carieră. Artistul a mărturisit că nu a simțit presiunea celebrității tatălui său.

„Nu, nu aveam niciun fel de apăsare. Din contră, îmi plăcea că oriunde mă duceam cu tatăl meu, toată lumea îl cunoştea, iar lui îi plăcea să stea de vorbă cu oamenii. Şi uneori poate mă deranja faptul că oamenii „furau într-un fel din timpul meu cu el', a declarat Ștefan Bănică într-un interviu pentru Adevărul.

Mai mult, artistul a dezvăluit că nu a avut niciodată sentimentul că trăiește în umbra tatălui său.

„Nu, n-am avut acest sentiment, pentru că la 18 ani, când am intrat la Institutul de Teatru şi am făcut filmul „Liceenii, popularitatea mea şi a colegilor mei a devenit dintr-odată atât de mare încât nu am avut timp să mă gândesc la asta. A fost un succes timpuriu cu două tăişuri', a mai spus el pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton