Ștefan Bănică, afirmație ironică despre noile vedete din showbiz-ul românesc: "Sunt atâtea de care n-am auzit în viaţa mea şi n-am habar cu ce se ocupă"

.

Ștefan Bănică a făcut recent o afirmație despre așa-zisele vedete din ziua de azi, artistul subliniind că termenul „vedetă” este acum mult prea ușor folosit. El a declarat însă că nu dorește să jignească pe nimeni, ci doar a subliniat că, pe vremuri, era un cuvânt cu greutate, de care nu se bucura oricine oricum…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Într-un interviu recent, Ștefan Bănică a vorbit despre faptul că, în ziua de azi, există prea multe vedete și că acest cuvânt este folosit pentru a cataloga persoane care sunt departe de această titulatură de care, pe vremuri, se bucurau doar o mână de persoane publice, cu merite într-adevăr deosebite.

Ștefan Bănică, afirmație despre noile vedete din showbiz-ul românesc


Ștefan Bănică este, după mai bine de 30 de ani de carieră ca actor și cântăreț, o vedetă în adevăratul sens al cuvântului. A jucat în filme, în zeci de piese de teatru, a lansat 15 albume de autor și este una dintre cele mai apreciate prezențe pe micul ecran, fie în calitate de jurat în emisiuni TV, fie ca interpret. Într-un interviu recent însă, fără să intenționeze să jignească cineva, artistul și-a exprimat nedumerirea cu privire la titulatura „vedete', care azi e aruncată în eter cu prea multă ușurință.

Atunci, vedete sau oameni cu popularitate erau actorii, cântăreţii şi sportivii. Astăzi sunt atâtea vedete pe care le livrează tabloidele şi online-ul, de care n-am auzit în viaţa mea şi de care n-am habar cu ce se ocupă, încât e greu să le mai enumeri.

E doar o observaţie, făcând paralelă între cele două perioade de timp, nu e o critică’, a declarat juratul de la X Factor pentru Adevărul.

Citește și: Ce relație a avut Ștefan Bănică cu regretatul său tată. Ce i-a spus seniorul după rolul din „Liceenii'


Citește și: Cel mai important sfat pe care l-a primit Radu Ștefan Bănică de la tatăl lui: „Să stau în…’

Citește și: Ce avere are socrul lui Ștefan Bănică. Tatăl Laviniei Pîrva lucrează la Primăria Timișoara

Citește și: Oana Sârbu, dezvăluiri despre fiul lui Ştefan Bănică: „Îmi aminteşte de tatălui lui, seamănă cu el'

Citește și: Radu Ștefan, fiul lui Ștefan Bănică, despre relația cu Lavinia Pîrva: „Mereu am avut o…'

Artistul consideră că, pe vremuri, cuvântul vedetă nu cădea în derizoriu ca azi, când este folosit cu prea multă ușurință.


Atunci, cuvântul vedetă avea mai multă greutate decât astăzi, când mi se pare că e un cuvânt bagatelizat şi folosit cu prea multă uşurinţă, precum şi cuvântul artist, de altfel.

Cu mulţi ani înainte să încep meseria asta, exista un titlu numit Artist al poporului – se acorda pentru merite excepţionale în teatru, muzică, cinematografie şi artele plastice –, care, chiar dacă sună acum puţin comunist sau proletar, atunci reprezenta o recunoaştere şi o distincţie pe care foarte puţini îl primeau‘, a mai spus Ștefan Bănică pentru sursa citată.


Ștefan Bănică, o relație apropiată cu tatăl lui

Chiar dacă părintele său nu-l lăuda niciodată, după cum chiar artistul mărturisea, între Ștefan Bănică și tatăl lui a fost întotdeauna o relație foarte apropiată. Invitat, la începutul anului, în podcastul lui Ștefan Morar, artistul a făcut o dezvăluire emoționantă, povestind că tatăl său nu-și ascundea niciodată sentimentele chiar dacă se aflau în public.


Tata era un tip extrem de uman. Tata mă pupa și la 25 de ani la fel cum mă pupa și când eram mic. De față cu toată lumea, nu avea nicio treabă cu chestia asta. Distanța ți-o impunea prin modul lui de a gândi. Eu am avut norocul că am fost ca un burete, adică luam cam tot ce vedeam, prindeam‘, a dezvăluit Ștefan Bănică.

De altfel, cu ceva timp în urmă, artistul a mărturisit că Ștefan Bănică Senior nu-l lăuda niciodată, însă parcursul său profesional ulterior a dovedit că acestă strategie a funcționat din plin.


„Era premiera de la Teatrul Bulandra a celebrei piese ‘O scrisoare pierdută, pusă în scenă de Liviu Ciulei din 1972, iar eu am fost acolo, aveam 5 ani. Habar nu aveam despre ce e vorba, dar eram prezent acolo şi nu înţelegeam de ce tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi nu o scoate din teacă, aia era problema mea. La final, stăteam în primul rând şi tata m-a luat pe scenă la aplauze lângă toată distribuţia, nici nu ştiam eu atunci lângă cine stau. Tata nu avea chestia asta, să îmi spună mie că e mândru de mine. Le spunea altora, dar mie nu, probabil ca să nu mi-o iau în cap’, a povestit Ștefan Bănică.