Ștefan Bănică, despre relația cu părinții și legătura specială cu tatăl său: "Nu i-am oferit atât cât mi-a oferit el că n-a mai fost timp. La vârsta mea, și acum o sun pe maică-mea..."

.

Ștefan Bănică vorbește de fiecare dată cu emoție despre părinții săi și, mai ales despre tatăl său, care a plecat dintre noi pe 26 mai 1995. Artistul a avut o legătură specială cu tatăl căruia îi duce nu doar numele mai departe, ci și talentul. Ștefan Bănică spune că îl urma cu emoție și mândrie pe scenă, dar din păcate nu a avut mai mult timp la dispoziție pentru a-i oferi, la rândul său, aceeași emoție.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

De când a devenit tată, la rândul său, Ștefan Bănică s-a străduit să dea mai departe, copiilor săi, ceeea ce el a moștenit de la părinți, dincolo de talent. Ambiție, bun simț, dorința de a-și face un nume al lor, pe lângă celebritatea care a venit la pachet cu numele Bănică.

5b95aae2ed43526e088e4aeb092d15345b95aae2ed43526e088e4aeb092d1534

Ce spune Ștefan Bănică despre relația cu părinții săi. Regretă că tatălui lui s-a stins prea devreme

Invitat în emisiunea „La cină' de la Digi24, Ștefan Bănică i-a povestit moderatoarei Ionela Năstase amănunte neștiute până acum din viața lui. A vorbit cu emoție despre relația cu părinții săi și, mai ales, despre legătura cu tatăl său, care a închis ochii la doar 62 de ani.

„Ca să spun, la vârsta mea, eu și acum o sun pe maică-mea să-i spun unde sunt în momentul în care plec undeva. Pentru că așa am fost crescut și îmi respect cuvântul. Am avut o relație extrem de frumoasă și din dragoste (nr. cu tatăl său), în ultimii ani, s-a transformat în respect reciproc, profesional, iar asta mi-a dat mie creditul cel mai mare.

Dacă pe tatăl meu l-am impresionat, atunci asta înseamnă ceva. Eu, de fiecare dată când el juca, când mergeam la teatru să-l văd, lumea îl aplauda și simțeam o anumită vibrație, dar eu nu înțelegeam… Decât mai târziu. Așa îmi părea mie, lăsând subiectivismul deoparte, că era altfel. Nu i-am oferit atât cât mi-a oferit el că n-a mai fost timp, dar m-a prins aproape nouă ani de profesie. Atunci am putut să îi ofer niște satisfacții', a povestit Ștefan Bănică.

Citește și: De ce spune Geanina Ilieș că fiul ei seamănă cu Violeta Bănică: ‘Poate pentru unii e ceva tabu la început…’ Prezentatoarea tv se pregătește de vacanță / EXCLUSIV

Citește și: Mădălina Ghenea s-a despărțit oficial de iubitul ei, Grigor Dimitrov, chiar în ziua de Paște, după 6 ani de relație: „Am decis să mergem pe căi diferite' / Care a fost motivul

Ștefan Bănică era rușinat, în tinerețe, că nu se ridică la nivelul tatălui său

Privind în urmă, cântărețul a realizat că, deși tatăl lui – Ștefan Bănică Senior – era unul dintre cei mai apreciați artiști din perioada anilor `70 – `80, nu a avut onoarea să fie susținut în viitoarea sa cariera de actor, chiar dacă a dovedit că are înclinații artistice.

'Îmi era jenă. Nu excelam în nimic. Știam doar că vreau să mă fac actor. Spectatorii mei erau prieteni mei foarte apropiați – unul este și acum, prietenul meu de o viață, Costin îl cheamă. Mamele noastre sunt cele mai bune prietene – și lui îi făceam toate nebuniile, el era spectatorul meu nr.1. Numai cu un spectator era foarte greu să convingi pe cineva că vrei să faci un lucru atâta timp cât nu ești preocupat.

Lucru care s-a întâmplat cu mine și cu copiii mei – când am devenit tată. Chiar dacă am descoperit mecanismul, dar când nu te văd preocupat de ceva… de exemplu, atunci când îți dai copilul la un sport – handbal, volei, fotbal sau ce vrei tu – atâta timp cât copilul are un antrenament, știe ce face, se duce în fiecare zi, este super preocupat de acest lucru, o să vezi că totul se învârte în jurul acestui lucru.

De la cum se îmbracă, de la cum își face programul, cine sunt influencerii lui. La mine nu exista acest lucru. Când i-am zis tatălui că vreau să mă fac actor mi-a spus: 'tu nici nu știi să vorbești'. Eram timorat și atunci mi-a zis: 'dacă vrei să te faci actor și să duci tava și să zici a venit domnul conte, a plecat domnul conte (n.r un actor mediocru), mai bine fă o altă meserie. Acum realizez că lucrul ăsta nu a fost bun pentru mine. De-a lungul carierei mele – 90% din lucrurile pe care le-am făcut au fost numai în roluri principale, ceea ce nu este ok pentru un actor', a spus Ștefan Bănică.

La vârsta de 21 de ani, Ștefan Bănică Jr. a debutat în filmul 'Liceenii'  – personajul Mihai – debut care a reprezentat cel mai important pas pentru întreaga sa carieră de actor. Au urmat peste 30 de alte roluri principale în filmele românești și în teatru, premii, distincții.

Ștefan Bănică se străduiește să dea mai departe, copiilor lui, o parte din moștenirea artistică primită de la tatăl său

La 56 de ani, Ștefan Bănică are o carieră de succes în muzică și actorie, dar și trei copii frumoși, cărora își dorește să le predea o parte din moștenirea artistică primită. Radu Ștefan Bănică e fiul cel mare, rodul iubirii sale cu Camelia Constantinescu.

Ștefan Bănică are și o fată, pe Violeta, din căsnicia cu Andreea Marin, iar în mai 2019, Lavinia Pârva l-a adus pe lume pe Alexandru, cel mai mic dintre copiii artistului.

„Stăteam cu fii-miu ăsta mic și ne uitam la desene animate. Îl țineam în brațe așa, îi miroseam părul. (…) Înaintând așa, în experiență, mi-am dat seama că trebuie să ai momente de genul ăsta și să te bucuri de ce ai făcut. Rolul vieții mele e posibil să fie să aduc bucurie oamenilor', a mai zis Ștefan Bănică.

Băiețelul lui Ștefan Bănică și al Laviniei Pârva ia lecții de pian. „Alexandru este un copil extraordinar pentru că eu, ca mamă, aș putea vorbi mult și bine la superlativ despre copilul meu, dar obiectiv vorbind, este un copil absolut normal, care face lucruri normale pentru vârsta lui, cum este normal să fie un copil de vârsta lui.

Este ușor prematur să vorbim despre pasiunile lui, dar el a crescut în mediul acesta. Îi place să mergem la teatru, îi place să ne vadă pe scenă, face ore de pian, dar nu știu ce va vrea să facă în viitor. Ce va vrea el să facă, aia să facă!', a declarat Lavinia Pîrva într-un interviu mai vechi.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton