”Deși el avea pregătită verigheta pentru altcineva, destinul nostru și-a spus cuvântul...” Ce spune Stela Enache despre regretatul ei soț, Florin Bogardo, la 15 ani de la moartea compozitorului / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Stela Enache, declarații emoționante la 15 ani de la moartea compozitorului Florin Bogardo. Autorul celebrei melodii 'Ani de liceu', coloana sonoră a filmului 'Liceenii',un film extrem de popular și astăzi, s-a stins în anul 2009.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Celebra artistă Stela Enache are în buletin numele de Steriana Aurelia Bogardo.

1-stela-enache-1-11-stela-enache-1-1

Citește și: Stela Enache, despre suferința trăită după moartea soțului ei, compozitorul Florin Bogardo: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi l-a dat și că am avut o căsnicie frumoasă”

Citește și: Ce părere are Stela Enache despre relațiile actuale dintre părinți și copii: „Tatăl meu a plecat de la Reșița la Constanța să cumpere niște portocale pentru mine. Ce am observat acum…'

Citește și: Vasile Muraru și Valentina Fătu i-au parodiat pe Viorica și Ioniță de la Clejani, într-un spectacol: 'Ei sunt populari și iubiți. Plus oameni cu haz. Nu ai cum să faci…' Ce au mai spus despre artiști și unde i-au invitat/ EXCLUSIV

Citește și: Alina Pușcaș, mărturisiri dureroase despre ruptura de tatăl ei, de la înmorâmntarea căruia a lipsit: „Când și-a făcut o altă familie, relația mea cu el s-a răcit, am devenit străini. A fost alegerea lui, nu a venit niciodată să…”. Cât de tare a afectat-o divorțul părinților / EXCLUSIV

De câte ori a cântat Stela Enache piesa 'Ani de liceu'

Cel care i-a făcut artistei cunoștință cu soțul ei, regretatul compozitor Florin Bogardo, a fost nimeni altul decât celebrul George Grigoriu. Cu toate că Florin Bogardo avea pregătită verigheta pentru o altă femeie, destinul și-a spus cuvântul. Compozitorul a cerut-o de soție pe Stela Enache, de care s-a îndrăgostit pe loc.

Stela Enache și Florin Bogardo s-au întâlnit la Festivalul Mamaia, în 1971. Ea concura la secția interpretare, el la compoziție. Compozitorul a cerut-o de soție prin intermediul unei scrisori de dragoste.

„Ne-am cunoscut la Festivalul Mamaia, în anul 1971. Marele compozitor George Grigoriu ne-a făcut cunoștință și, deși el avea pregătită verigheta pentru altcineva, destinul nostru și-a spus cuvântul”, a declarat Stela Enache, pentru viva.ro. În acte, interpreta poartă numele Steriana Aurelia Bogardo.

„Dragă starule, Iartă-mă că nu m-am întors, dar despărțirile chiar numai pentru câteva zile sunt pentru mine un lucru trist. Vreau să îți spun că te iubesc și că, dacă tu vrei și Dumnezeu vrea, iubirea noastră aș dori-o fără sfârșit. La revedere, F', a fost scrisoarea prin care a cerut-o de soție pe Stela, Florin Bogardo.

Stela Enache a spus cine a venit cu ideea melodiei „Ani de liceu’

Deși Florin Bogardo i-a scris soției sale, Stela Enache, nenumărate piese, 'Ani de licei' rămâne una dintre melodiile de referință ale sale. Nu este bal de boboci unde să nu i se solicite această piesă, pe care a cântat-o de nenumărate ori.

'Am cântat-o de sute de ori, de mii de ori, de zeci de mii de ori… Cine a numărat? Nu este bal de boboci sau întâlniri de ani, de la absolvirea liceului, la care sunt invitată, și să nu mi se ceară această melodie iubită.', a declarat Stela Enache, pentru viva.ro.

Anul acesta se împlinesc 15 ani de când compozitorul Florin Bogardo a urcat la cer. Soțul interpretei Stela Enache s-a stins din viață pe data de 15 august 2009. O perioadă bună de timp după moartea compozitorului, artista nu a mai putut cânta. Cei doi au doi copii, care s-au stabilit peste hotare.

'La succesul acestei pelicule au contribuit mai multe persoane'

Cel care și-a dorit o piesă pentru adolescenți a fost chiar regizorul filmului „Liceenii’, Nicolae Corjos.

'A fost comanda expresă a regizorului filmului Liceenii, Nicolae Corjos. Acesta şi-a dorit un cântec pentru genericul de început şi de sfârşit al filmului. La succesul acestei pelicule au contribuit mai multe persoane: autorul George Şovu, textierul Saşa Georgescu, regizorul Nicolae Corjos şi compozitorul Florin Bogardo. Toţi au intuit problemele fiecărui licean – materiile care îi speriau, primii fiori ai dragostei, relaţia profesor-elev, toate acestea fiind ilustrate cu succes', a spus artista pentru Adevărul.

De asemenea, ea a punctat că și actorii de la acea vreme au avut o contribuție semnificativă în succesul pe care filmul l-a avut.

„Un alt rol decisiv în reuşită l-au avut tinerii şi talentaţii interpreți Ştefan Bănică Jr., Oana Sîrbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, susţinuţi de mari actori consacraţi ai României, Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Caramitru, Cristina Deleanu, Silviu Stănculescu, Mihai Mereuţă', a adăugat ea.

Stela Enache, mândră de melodia „Ani de liceu'

Aceasta a subliniat faptul că se simte mândră de melodia „Ani de liceu’. Ea simte că hitul are și creează o atmosferă de tinerețe, prospețime, care a rămas veșnică în sufletele oamenilor.

‘Melodia „Ani de liceu are şi creează o atmosferă de tinereţe, de prospeţime, care s-a păstrat până astăzi. Absolvenţi care se revăd după 15, 20 sau 25 de ani se transformă în liceeni… Ce mi-aş putea dori mai mult?’, a mai spus ea pentru sursa citată.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton