A murit actorul Ion Rițiu. Avea 74 de ani și era cunoscut din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu

 Ifrim Georgiana
.

Actorul Ion Rițiu, cunoscut pentru rolurile din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani. Tristul anunț a fost făcut în urmă cu o zi, pe pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu Mureș.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Ion Rițiu a fost un actor apreciat și iubit de public, cu contribuții remarcabile în cinematografia românească. Cariera sa a fost strâns legată de colaborările cu renumitul regizor Sergiu Nicolaescu, în ale cărui filme a interpretat roluri remarcabile. Din păcate, la vârsta de 74 de ani, Ion Rițiu s-a stins din viață, lăsând un gol imens în lumea filmului românesc.

ion9ion9

Citește și: A murit Robert Towne, scenaristul filmului Chinatown: „Înconjurat de familia sa iubitoare…'. Avea 89 de ani

Citește și: A murit actrița Ileana Stana Ionescu. Avea 87 de ani: „Și datorită ei am ales această profesie!”

Citește și: Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc se căsătoresc. Cum au trecut peste scandalurile cu Anamaria Prodan: „De multe ori o întreb cum de a stat cu mine. Orice femeie o lua la fugă' / Noi detalii despre bunurile declarate dispărute

Citește și: Emily Burghelea, imagini de pe patul de spital, după accidentul suferit în Mauritius: 'Toată partea stângă este făcută bucățele. Am multiple fracturi…' / Are multe răni și vânătăi pe corp

A murit actorul Ion Rițiu

Ion Rițiu s-a stins din viață marți, 2 iulie, la vârsta de 74 de ani. Pe pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu Mureș a apărut un text omagial dedicat actorului.

„Ion Rițiu a devenit parte din echipa Teatrului Naţional Târgu-Mureş în 1975, același an în care a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie din București. Pe scenă s-a remarcat prin roluri cum ar fi Ion al Glanetaşului în Ion (r. Dan Alecsandrescu, 1985), Contele Ştefan Illésházy în Procesul Horia (r. Dan Alecsandrescu, 1977), Rosencrantz în Hamlet (r. Nicolae Scarlat, 1983), Lucentio în Îmblânzirea Scorpiei (r. Mircea Cornișteanu, 1993), Andrei în Ne naștem o singură dată (r. Dan Alecsandrescu, 1987), Octav Șoimu în Ciuta (r. Kincses Elemér, 1982), Cleonte în Burghezul Gentilom (r. Dan Alecsandrescu, 1987), Orlando în Cum vă place (r. Dan Alecsandrescu, 1979), Vlăduț în Adolescenții (r. Constantin Săsăreanu, 1979), Melpomete în Balconul (r. Nicolae Scarlat, 1976) și Damis în Tartuffe (r. Dan Micu, 1974)', se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Cariera lui Ion Rițiu. Era cunoscut din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu

Ion Rițiu a avut o carieră strălucită și a adus numeroase contribuții valoroase cinematografiei românești. Cunoscutele sale roluri din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu vor rămâne întotdeauna în amintirea colectivă.

„Pe marile ecrane, Ion Riţiu a apărut în roluri cum ar fi Puiu Faranga în Ciuleandra (r. Sergiu Nicolaescu, 1985), Rică Păsărin în Duelul (r. Sergiu Nicolaescu, 1981), Baiazid I în Mircea (r. Sergiu Nicolaescu, 1989), Căpitan de infanterie în Noi, cei din linia întîi (r. Sergiu Nicolaescu, 1986), Cavalerul cruciat Norbert în Coroana de Foc (r. Sergiu Nicolaescu, 1990) și Căpitanul Ionel Boeriu în Punctul Zero (r. Sergiu Nicolaescu, 1996)', se mai arată în postarea respectivă.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton