A murit Gena Rowlands! Actrița avea 94 de ani și suferea de Alzheimer, la fel ca personajul care a consacrat-o în „The Notebook” / A fost de trei ori câștigătoare a premiului Emmy

 Ifrim Georgiana
.

Gena Rowlands a murit la 94 de ani. Actrița suferea de Alzheimer, la fel ca personajul care a consacrat-o în celebrul film „The Notebook'. A fost de trei ori câștigătoare a premiului Emmy și și de două ori nominalizată la Oscar.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Gena Rowlands este o actriță americană renumită, cunoscută pentru rolurile sale, cunoscută pentru rolurile sale din „The Notebook' și „A Woman Under the Influence'. S-a născut pe 19 iunie 1930, în Wisconsin, Statele Unite. De-a lungul carierei în cinematografie, a portretizat personaje puternice și complexe, care i-au adus nenumărate premii și nominalizări.

gen12gen12

Citește și: A murit miliardarul Richard Lugner, la două luni de când se recăsătorise pentru a șasea oară, cu o femeie cu 49 de ani mai tânără: „O personalitate fermecătoare” / În trecut, a învins cancerul

Citește și: Cum l-a afectat pe Julien Dassin lipsa tatălui său, Joe Dassin, care a murit când el avea doar 5 luni: „E ceva dur, tulburător. Când ești un urmaș al lui Joe Dassin, trebuie să fii la înălțimea a ceea ce ți s-a lăsat moștenire genetică și sufletească…' / Ce spune despre România

Citește și: Simona de la Insula Iubirii s-a despărțit de Claudiu, după ce l-a văzut că se săruta cu ispita Anamaria Vaida: „Imagini de colecție. Nu am nevoie de un așa om lângă mine…'

Citește și: O tânără de 18 ani despre care apropiații spun că ar fi avut o relație cu șeful Poliției din Broșteni a fost găsită moartă în casă: „Ieri a turbat, după ce m-a caftit s-a dus la lucru” / Anunțul făcut de IPJ Suceava

Gena Rowlands a murit la 94 de ani

Gena Rowlands a încetat din viață la vârsta de 94 de ani, tristul anunț venind din partea fiului său, Nick Cassavetes. Actrița a fost o legendă a cinematografiei americane.

În iunie, Nick Cassavetes, care a regizat-o pe mama sa în „The Notebook', anunța că actrița a fost diagnosticată cu Alzheimer. Personajul pe care îl juca în film, Old Allie, suferea de aceeași boală.

Rowlands este cunoscută și pentru rolul din drama „A Woman Under the Influence' (1974), care i-a adus prima dintre cele două nominalizări la Oscar. Soțul ei, John Cassavetes, a scris și regizat producția. Cealaltă nominalizare a fost pentru rolul din „Gloria' (1980), regizat tot de soțul ei. În noiembrie 2015, ea a primit un Oscar onorific în cadrul ceremoniei anuale de decernare a Premiilor Guvernatorilor, în semn de recunoaştere a carierei sale bogate.

Gena Rowlands a jucat în filmele produse de soțul și fiul ei

Gena Rowlands devenit faimoasă pentru colaborarea sa cu soțul ei, regizorul John Cassavetes, cu care a lucrat la mai multe filme de referință, printre care „Faces' (1968), „Minnie and Moskowitz' (1971), „Opening Night' (1977) şi „Love Streams' (1984).

De-a lungul carierei, actrița a colaborat și cu alți regizori consacrați – Paul Mazursky („Tempest'), Paul Schrader („Light of Day') şi Woody Allen („Another Woman').

Cunoscute sunt și rolurile din filmele fiului ei, Nick Cassavetes. „She’s So Lovely', „Yellow' sau „Broken English' sunt doar câteva dintre acestea.

Gena Rowlands suferea de Alzheimer

În iunie, Nick Cassavetes anunța că mama sa a fost diagnosticată cu Alzhemier.

„I-am cerut mamei mele să joace rolul bătrânei Allie şi am petrecut mult timp vorbind despre Alzheimer. Iar acum, de cinci ani, ea are Alzheimer', a declarat Nick Cassavetes pentru Entertainment Weekly. „Este în plină demenţă. Şi este atât de nebunesc – am trăit-o, ea a jucat-o, iar acum este rândul nostru'.

Sursa foto: Hepta

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton