A murit Ileana Cârstea Simion, apreciată profesoară de dicție, la 84 de ani. Victor Ciutacu: „Puțini sunt prezentatorii care nu i-au trecut pragul. Am făcut-o și eu”

 Ifrim Georgiana
.

A murit Ileana Cârstea Simion, apreciată profesoară de dicție, la 84 de ani. Anunțul trist a fost făcut de către jurnalistul Victor Ciutacu, fiind unul dintre cei care au avut privilegiul de a învăța de la ea. A descris-o ca pe un mentor dedicat și o persoană deosebită, care a modelat și inspirat generații întregi de prezentatori de televiziune.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Ileana Cârstea Simion a fost o personalitate marcantă în domeniul dicției și un mentor pentru numeroși jurnaliști din România. Pierderea sa lasă un gol în comunitatea media, fiind recunoscută pentru dedicarea sa neobosită și pentru influența pe care a avut-o asupra carierei multor profesioniști.

il5il5

Citește și: Când are loc nunta lui Liviu Vârciu cu Anda Călin, după 8 ani de relație: „Va fi un eveniment intim, nu neapărat ascuns, pentru că noi nu facem lucrurile pe ascuns”

Citește și: Fostul soț al Alessiei s-a despărțit de iubita lui, după ce femeia a avut un conflict cu cântăreața: 'Am rămas cu un gust amar. Sunt dezamăgit de relațiile pe care le-am avut în trecut…'

Citește și: Povestea de dragoste dintre Anda Adam și Victor Slav: au fost împreună șase ani și aveau planuri de căsătorie / Bianca Drăgușanu ar fi cauzat despărțirea lor: „Am fost părăsită, decizia i-a aparținut'

Citește și: Simona l-a părăsit pe Claudiu la Insula Iubirii, însă când au ajuns în România s-au împăcat: 'Nu am cum să trăiesc cu un bărbat ca tine…'. Ce și-au reproșat la ultimul Bonfire / El a căutat-o pe ispita Anamaria Vaida și după emisiune

A murit Ileana Cârstea Simion la 84 de ani

Ileana Cârstea Simion a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Printre cei care i-au adus un ultim omagiu se numără și Victor Ciutacu, de la România TV. A descris-o ca pe un model de profesionalism și dedicare.

„Puțini sunt prezentatorii/moderatorii care nu i-au trecut pragul. Am făcut-o și eu. Pentru scurtă vreme, când eram gata să semnez cu Realitatea. M-am autodeturnat către Antene și s-a rupt vraja.

Asta nu a împiedicat-o să mă urmărească de la distanță și să-mi scrie ori de câte ori considera că e cazul. Dincolo de sfaturile ei, pe care le-am încălcat ca nimeni altul, mi-a rămas scris pe creier „la tine, mintea bate dicția'. Odihniți-vă în pace, doamnă', a scris jurnalistul pe rețelele de socializare.

Cine a fost Ileana Cârstea Simion

Ileana Cârstea Simion a avut o carieră de peste 40 de ani în dicție. Printre elevii săi se numără actriţa Anca Sigartău sau jurnaliştii Anca Dumitrescu şi Tudor Muşat.

Regretata profesoară s-a născut într-o familie de artişti, tatăl său a fost arhitect, iar mama actriţă, potrivit unui reportaj apărut pe Digi 24.

„Tata era și ca individ deosebit, cu o grijă nemaipomenită de educaţie, de principii, de… blând, draguţ și explicând tot ce e necesar', își evoca părintele Ileana Cârstea Simion.

Mama ei a îndrumat-o către dicție. A studiat pentru a devenit actriță, dar destinul a avut late planuri pentru ea.

„Către dicţie e o moştenire de la mama. Ea, nu ştiu dacă a vrut ca eu să fac dicţie, dar a avut câteva gesturi surprinzătoare, poate că a şi vrut. Când a venit la mama Pittiş, mi l-a dat mie direct. Zice: ăsta îl corectezi tu.

-Mamă, dar eu nu am făcut asta.

-Nu-i nimica, te descurci.

Şi nu mi-a dat nici exerciţii, nimic. Mi-am pus mintea la contribuţie. Ştiam câte ceva din domeniul respectiv, dar nu şi exerciţiile pentru corectarea r-ului. Alea chiar nu le ştiam. Le-am inventat, le-am făcut şi l-am corectat şi a fost un student minunat', povestea Ileana Cârstea Simion.

Sursa foto: Captură Video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton