A murit John Mayall, legenda blues-ului britanic. Avea 90 de ani: „Probleme de sănătate l-au forțat să pună capăt carierei”

 Ifrim Georgiana
.

John Mayall, legendarul pionier al blues-ului britanic, a încetat din viață la vârsta de 90 de ani. Personalitate marcantă a scenei rock, fondatorul trupei Bluesbreakers a fost o trambulină pentru staruri precum Eric Clapton. Familia a anunțat decesul marți, 23 iulie, pe pagina oficială de Facebook a acestuia.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Vocalist, cântăreţ la muzicuţă, clape şi chitară, John Mayall a fost unul dintre principalii reprezentanţi ai „blues boom', un stil muzical care s-a manifestat în Anglia la mijlocul anilor ’60. În 2005, artistul a fost numit OBE (Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic).

john-1john-1

Citește și: Moartea lui Andrei Versace, un semnal de alarmă pentru Teo Trandafir: „Omul ăsta despre care știam că are bani, femei, ochelari, fericire, vacanțe era singur în casă și a murit ca un câine, găsit după o săptămână” / Influencerul avea doar 37 de ani

Citește și: Actorul de telenovele Thommy Schiavo a murit, la doar 39 de ani, în urma unui accident banal. Ce a pățit după o distracție cu prietenii: „Oamenii sunt șocați. Era extrem de…'

Citește și: Părinții și fratele lui Andrei Versace, mesaj sfâșietor pentru coroana de flori adusă la priveghi: „Te vom iubi mereu”

Citește și: Iustina de la Insula Iubirii a renunțat la inelul de logodnă, în lacrimi, după ce l-a văzut pe Cornel în ipostaze tandre cu ispita Maria: „Nu îmi doresc un bărbat ca el lângă mine, nu pot să trăiesc așa…'

A murit John Mayall, legenda blues-ului britanic, la vârsta de 90 de ani

John Mayall s-a stins din viaţă pe 22 iulie, în locuinţa sa din California, se precizează în comunicat, care nu menţionează şi cauza exactă a decesului. În ultimele clipe de viață, cântărețul britanic a fost înconjurat de familie.

„Problemele de sănătate care l-au forţat pe John să pună capăt unei vieţi de concerte l-au făcut în cele din urmă pe unul dintre cei mai mari călători din această lume să se odihnească în pace', precizează acelaşi comunicat citat de AFP.

Cine a fost John Mayall

John Mayall s-a născut într-o localitate din apropiere de Manchester în 1933 și a devenit o legendă a blues-ului britanic. În 1963, artistul, care avea 30 de ani pe atunci, s-a mutat la Londra venind din nordul Angliei. Licențial în Arte Fumoase, a abandonat profesia de graphic designer, urmându-și pasiunea pentru muzică.

John Mayall a fondat trupa Bluesbreakers și i s-au alăturat, de-a lungul timpului, mai mulţi chitarişti tineri, care au devenit ulterior foarte apreciaţi, printre care Eric Clapton, Peter Green şi Mick Taylor.

În 1969 a emigrat în California, continuând să-și rafineze blues-ul progresist. „Livin’ & Lovin’ the blues' („A trăi şi a iubi blues-ul'), este sloganul care apărea pe afișul turneelor sale.

Mayall a declarat pentru The Guardian în 2014 că „la acea vreme, scena din America era segregată rasial' – dar în Europa şi Anglia „blues-ul negru a început să fie auzit de un public care nu îl asculta în America'.

În plan personal, cântăreţul britanic a avut şase copii, şapte nepoţi şi patru strănepoţi, potrivit comunicatului de pe pagina sa de Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton