A murit Marian Costea, unul dintre cei mai mari hocheiști români. Cauza decesului: "A fost în spital la terapie intensivă, a suferit un atac cerebral în urmă cu 70 de zile"

 Dumba Gabriela
.

Fostul mare hocheist Marian Costea a murit, la vârsta de 71 de ani, în urma unui atac cerebral. Marian Costea a fost internat la Terapie Intensivă timp de 70 de zile, însă medicii nu au reușit să-i salveze viața. Vestea tristă a fost dată de Dumitru Axinte, prietenul și fostul coleg din linia de atac de la Dinamo și de la echipa națională.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

CS Dinamo a anunțat, pe pagina de Facebook că Marian Costea a murit, vestea tristă fiind dată de Dumitru Axinte, fost coleg și bun prieten al marelui sportiv. Clubul a transmis condoleanțe familiei lui Marian Costea, precizând că acesta s-a stins în urma unui atac cerebral suferit cu 70 de zile în urmă.

A murit hocheistul Marian Costea

Fostul jucător de hochei pe gheaţă Marian Costea, participant la două ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă cu echipa naţională a României, a decedat la vârstă de 71 de ani, a anunţat, miercuri, CS Dinamo, pe pagina oficială de Facebook.

„Fostul mare hocheist Marian Costea a urcat la ceruri! Un apel telefonic şi o veste tristă: ‘A murit colegul şi prietenul meu Marian Costea!’. Vocea lui Dumitru Axinte, fostul mare hocheist al echipei Dinamo şi al echipei naţionale, se pierde sugrumată în lacrimi. ‘A suferit un atac cerebral în urmă cu 70 de zile. A fost în spital la terapie intensivă în toată această perioadă, dar n-a mai rezistat.

Astăzi a plecat să se vadă cu Doru Tureanu’, a mai putut să spună Dumitru Axinte. A fost campion cu Dinamo, un jucător cu o personalitate puternică, aşa cum a fost şi ca om. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul transmis de reprezentanţii CS Dinamo.

Citește și: Codin Maticiuc, adevărul despre averea și cuceririle sale: „Am cheltuit mai mult decât am produs. Mi-a dat sângele pe nas pentru fiecare gagică, n-a venit nimic ușor’ / EXCLUSIV

Citește și: ‘Chiar are nevoie de acei bani, pentru că o să aibă loc nunta la toamnă. Și am pus-o chiar de ziua lui…’ Ce spune Mama Geta despre nunta lui Iancu Sterp și despre evoluția lui la Survivor / EXCLUSIV

Citește și: Mihai Mitoșeru a recunoscut de ce s-a despărțit de Oana Zăvoranu în trecut: „O iubesc și acum. O să rămână tot timpul în sufletul meu. Păcat…’ / Ce relație este între ei în prezent

Cariera lui Marian Costea a fost una prodigioasă

Marian Costea a făcut istorie pe gheață, fiind unul dintre cei mai de seamă jucători ai echipei Dinamo. A fost cunoscut nu doar pentru abilitățile sale sportive, ci și pentru personalitatea puternică pe care a manifestat-o atât pe teren, cât și în afara acestuia.

Născut pe 13 iunie 1952, Marian Costea a fost unul dintre cei mai valoroşi hocheişti români. Component al unei celebrului atac alături de Tureanu şi Axinte, Marian Costea s-a aflat în linia întâi a naţionalei României la Jocurile Olimpice de la Innsbruck (Austria) din 1976 şi de la Lake Placid (SUA) din 1980, dar şi la Campionatul Mondial din 1977 (Divizia A), unde România a învins Statele Unite ale Americii cu 5-4.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton