A murit Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix: „A plecat să deschidă alt drum...”. Avea 75 de ani

 Calin Maria Bianca
.

A murit Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix. Este doliu în lumea muzicii românești. Din nefericire, Moni Bordeianu a murit, la vârsta de 75 de ani, iar anunțul a fost făcut chiar de către Nicu Covaci, coleg de breaslă al artistului. Vestea a întristat multă lumea, astfel că mulți fani au transmis mesaje încărcate de durere și suferință, fiind o legendă a muzicii, care a cucerit generații întregi de-a lungul anilor!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Din nefericire, Nicu Covaci a anunțat recent faptul că vocea de aur a trupei Phoenix, din perioada anilor 60, a părăsit această lumea. Artistul s-a retras de pe scenă în urmă cu mai mult timp, pe fondul problemelor de sănătate. Mai concret, suferea de diabet, iar complicațiile apărute au dus la amputarea unui picior, în anul 2016.

montaj-moni-bordeianu10022024-2montaj-moni-bordeianu10022024-2

Citește și: Nicu Covaci este grav bolnav și bănuiește că are o problemă la creier: „Fiecare medic îmi spune altceva. Iau 20 de pastile dimineața, 3 pastile la prânz și încă 12 seara”

Citește și: Mircea Baniciu și Nicu Covaci, din nou împreună după 30 de ani, în filmul biografic Phoenix

Citește și: Claudia Pătrășcanu a făcut publice mesajele de la Gabi Bădălău, după ce el a acuzat-o de șantaj: „Ești o femeie minunată, mama perfectă. Iartă-mă!”

Citește și: Cum arată casa Mihaelei Rădulescu din Monaco: „Gătesc, îmi fac singură piața și curățenia” / Are picturi și sculpturi nud și draperii în formă de rochii

A murit Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix

Vestea că Moni Bordeianu, primul solist al trupei Phoenix, a încetat din viață i-a luat pe toți prin surprindere, dar mai ales pe bunul său prieten și coleg de breaslă, Nicu Covaci. Acesta a făcut anunțul dureros pe pagina personală de Facebook, unde a scris în memoria regretatului artist un mesaj dureros de rămas bun, dar și versurile melodiei 'Nebunul cu ochii închiși'. De asemenea, a publicat și mai multe fotografii cu regretatul cântăreț.

A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul… Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!

Pe un munte, într-o ţară foarte-ndepărtată, stă un om cu ochii-nchiși şi spune ce ne-aşteaptă. Lumea nu-l ascultă, îl crede un nebun, căci vorbele lui sunt ca nişte lovituri de tun. El stă singur şi liniştit. Dar în ochii lui închişi vede al lumii asfinţit. Nebunul cu ochii lui închişi.

Zilele trec una după alta, sus pe munte, şi vocea lui se aude clar, spunând foarte multe. Lumea cea întreagă nu se-opreşte să-l asculte, îl vede un nebun ce-ndrugă multe vorbe-absurde!', a scris Nicu Covaci pe pagina sa personlă de Facebook, unde a publicat mai multe fotografii cu Moni Bordeianu, dar și versurile melodiei „Nebunul cu ochii închiși'.

Moni Bordeianu împliniea 76 de ani pe 26 februarie

Problemele de sănătate l-au doborât pe Moni Bordeianu, care pe data de 26 februarie, în doar câteva zile, urma să împlinească vârsta de 76 de ani. Din nefericire, în ultimii ani a apărut tot mai rar în fața fanilor sau a cunoscuților, asta deoarece problemele de sănătate se accentuau de la o zi la alta.

A plecat „on the other side„ cel care a animat tinerețea (nu doar) celor care în anii 60 au simțit că se poate trăi și altfel, că merită luptat pentru asta. Nu pot decât să-mi exprim gratitudinea pentru tot ceea ce ne-a oferit acest mare artist al vieții transformat în legendă încă din 1970, când a ales libertatea și a emigrat în S.U.A. A părăsit atunci cu lacrimi în ochi și durere în suflet formația cu care a ajuns atât de popular și iubit – Phoenix.

Atunci a fost primul mare zbor care însă i-a permis să mai revină alături de Nicu Covaci, Bela Kamocsa, Gunther Rainiger, cu care s-a înălțat inițial. Acum Moni, Florin Bordeianu, și-a luat ultimul zbor, spre veșnicia Nimicului. Îi vom păstra cât trăim vie memoria. Poate o vor face și cei ce-i vor descoperi și asculta cântecele', a transmis, la rândul său, criticul muzical Mimo Obradov.

Cine a fost Moni Bordeianu

Moni Bordeianu s-a născut pe data de 26 februarie 1948 în județul Timiș. Pe numele real, Florin Bordeianu, dar cunoscut de public ca Moni Bordeianu, artistul și-a lăsat o amprentă profundă în istoria muzicii românești. A devenit cunoscut ca unul dintre membrii fondatori ai legendarei trupe Phoenix, având un drum presărat de multe obstacole până a ajuns să se bucure de succes.

O scurtă perioadă a cântat la tobe, apoi a devenit principalul solist al grupului. A avut acest rol până în 1970, când a emigrat peste Ocean, acest moment fiind, de fapt, sfârșitul primei perioade Phoenix. După ani de zile, a revenit în trupă, când avea deja alți membri, în 1977-1978, însă chiar și așa s-a bucurat de faimă și apreciere, astfel că în 2008, a fost lansat albumul „Back to the Future…', un material semnat Phoenix & Mony Bordeianu.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton