A murit Nestor Rateș, una dintre vocile Europei Libere. Jurnalistul avea 91 de ani: „Va rămâne în amintirea tuturor ca o voce a conștiinței și un simbol al rezistenței”

.

Jurnalistul și scriitorul Nestor Rateș, un pilon al postului de radio Europa Liberă, a murit la vârsta de 91 de ani. Anunțul a fost făcut de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, pe pagina oficială de Facebook.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Nestor Rateș, personalitate marcantă a exilului românesc și o voce neobosită a libertății, a încetat din viață la 91 de ani. Și-a început cariera jurnalistică la Agerpres, iar în 1973, după plecarea din țară, s-a alăturat departamentului românesc al Radio Europa Liberă.

nestor-rates-6nestor-rates-6

Citește și: O femeie a murit, lângă spitalul din Slatina, după ce a fost externată. Familia acuză medicii de malpraxis: „Mi s-a spus că mama nu are nimic grav, doar să îi facem tratament acasă pentru enterocolită”/ Rezultatele autopsiei

Citește și: A murit Alan Rachins, cunoscut din serialele „LA Law” și „Dharma & Greg”. Actorul avea 82 de ani și s-a stins în somn

Citește și: Cine este Sorin Brotnei de la Asia Express 2024. Artistul s-a reprofilat, după ce a părăsit trupa Akcent

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Melania Trump în ziua alegerilor din SUA. A purtat o rochie Dior, pe care a îmbrăcat-o și în septembrie / Melania a ales Dior și pentru rochia de mireasă

A murit Nestor Rateș, una din vocile Europei Libere

Jurnalistul și scriitorul Nestor Rateș s-a născut în Moinești, județul Bacău. S-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, a anunţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICMER).

„După plecarea din țară, s-a alăturat departamentului românesc al Radio Europa Liberă, postul de radio transformat, în perioada comunistă, într-un simbol al speranței românilor și unica punte de legătură cu lumea occidentală', transmite IICMER.

„O voce a conștiinței și un simbol al rezistenței'

Pe durata a două decenii, în redacțiile din Washington, München și Praga, Nestor Rateș a fost în două rânduri director al departamentului românesc, oferind conaționalilor săi acces la informații esențiale despre evoluția globală, inclusiv despre evenimentele din state comuniste.

„Alături de alte voci cunoscute ale exilului românesc, precum Ghiță Ionescu, Nöel Bernard, Vlad Georgescu, Emil Georgescu, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Mircea Carp, Cornel Chiriac, Ion Ioanid, Gelu Ionescu, Șerban Orescu, Emil Hurezeanu, Neculai Constantin Munteanu, Liviu Tofan, a contribuit la menținerea speranței și conștiinței libere a românilor. Nestor Rateș va rămâne în amintirea tuturor ca o voce a conștiinței și un simbol al rezistenței prin cuvânt împotriva unui regim represiv', mai trasmite Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton