A murit Paul Di’Anno, ex-solistul trupei rock Iron Maiden. Avea 66 de ani: „Contribuţia lui a fost imensă şi ne-a ajutat să…”

.

A murit Paul DiAnno, ex-solistul trupei rock Iron Maiden. Lumea muzicii este acum în doliu, după decesul fostului solist al legendarei trupe de heavy metal. Îndrăgitul artist, cu fani în toată lumea, avea 66 de ani. În ciuda problemelor de sănătate grave cu care s-a confruntat în ultimii ani, acesta a continuat să susțină spectacole, chiar și în timp ce cânta dintr-un scaun cu rotile.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Paul DiAnno a murit, la vârsta de 66 de ani. Vestea tragică a fost dezvăluită de casa sa de discuri Conquest Music, anunțând și faptul că artistul s-a stins acasă, în Salisbury. Celebrul cântăreț s-a confruntat cu grave probleme de sănătate în ultimii ani, dar, chiar și așa, a continuat să urce pe scenă, de dragul fanilor. A avut peste 100 de spectacole în 2023 și a cântat chiar și când era în scaun cu rotile.

Citește și: Valeriu Pavel Dan a fost înmormântat într-un cerc restrâns, uitat de colegii de breaslă: „Dacă tot susțineți că ați fost prieteni, trebuia să vă interesați până la ultimul drum al lui. Păcat că…’


Citește și: Diana Matei a rămas însărcinată cu tripleți, dar a fost nevoită să renunțe la sarcină: „Era foarte periculos și pentru copii din punct de vedere medical și pentru mine'

Citește și: Monica Pop a fost aspru criticată de mama ei în fața viitorului ei soț, chiar înainte de căsătorie: „Fii atent, că e rea de gură! Nu este o mare gospodină și o să stea mult la spital…'. Cum a reacționat Mircea Pop / EXCLUSIV

Citește și: Ce relație a avut Sanda Țăranu cu Delia Budeanu, pe vremea când erau colege la televiziunea națională: „Cineva din TVR a încercat să ne învrăjbească, să ducă vorba, că una dintre noi ar fi vorbit ceva nepotrivit despre cealaltă'


A murit Paul DiAnno, ex-solistul trupei rock Iron Maiden

Paul DiAnno, pe numele lui real Paul Andrews, s-a născut în Chingford, estul Londrei, pe 17 mai 1958. Acesta provenea dintr-o familie multiculturală, cu un tată brazilian și o mamă britanică. Artistul a făcut parte din trupa Iron Maiden în urma unei audiții din noiembrie 1978, formația fiind fondată de basistul Steve Harris cu trei ani mai devreme.


Înainte ca Paul DiAnno să facă parte din formație, Iron Maiden trecuse prin doi soliști, iar primele impresii ale lui Paul DiAnno nu au fost tocmai cele mai bune. Acesta spunea cum, la prima întâlnire, a fost de părere că vechiul solist era mai mult comic decât serios, cu un aspect exagerat care îi făcea pe el și prietenul său să râdă.

Însă, după ce a început să cânte alături de ceilalți membri ai trupei, cântărețul a simțit că totul se potrivește la fix. Acesta spunea despre colegii lui că sunt niște tineri plăcuți, pe care oricine i-ar fi prezentat cu bucurie bunicii lor. De asmenea, adăuga că prezența sa excentrică le oferea un aer de nebunie și autenticitate.


Trupa Iron Maiden, omagiu pentru regretatul Paul DiAnno

Paul DiAnno a fost vocal pe primele două albume ale trupei. Este vorba despre albumul de debut „Iron Maiden’ din 1980 și „Killers’ din 1981. Primul dintre ele a ajuns pe locul 4 în topurile din Marea Britanie.


În memoria lui Paul DiAnno, trupa Iron Maiden a transmis un mesaj emoționant, de mulțumire.

„Contribuţia lui Paul la Iron Maiden a fost imensă şi ne-a ajutat să pornim pe calea pe care am parcurs-o ca trupă timp de aproape cinci decenii. Prezenţa sa de pionierat ca frontman şi vocalist, atât pe scenă, cât şi pe primele noastre două albume, va fi amintită cu mare drag nu doar de noi, ci şi de fanii din întreaga lume’, au postat membrii trupei după aflarea veștii cutremurătoare.


Sursă foto: Profimedia Images, captură video, facebook