A murit Philippe Leroy, actorul care a jucat rolul lui Yanez în „Sandokan”. Avea 93 de ani

 Ifrim Georgiana
.

Philippe Leroy, cunoscut publicului pentru rolul din „Sandokan', a încetat din viață la 93 de ani. În celebrul serial, actorul l-a interpretat pe Yanez, personaj memorabil care a adus multă nostalgie fanilor din anii ’80. De-a lungul carierei, acesta a jucat în peste 200 de filme și seriale TV.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Sâmbătă, 1 iunie, Philippe Leroy a încetat din viață în Roma, Italia. Actorul francez a avut o carieră longevivă și probabil mulți și-l amintesc datorită personajului pe care l-a interpretat în „Sandokan'. Moartea sa marchează o pierdere semnificativă pentru lumea cinematografiei.

fi8fi8

Citește și: „99% din femeile din România ar vrea să aibă trecutul meu. Nu exista niciuna mai mișto ca mine'. Vica Blochina, mesaj pentru cei care îi critică viața și relația cu Victor Pițurcă

Citește și: Vali Vijelie și soția lui, Carmen Rusu, ipostaze romantice după ce s-au împăcat. Artistul a dus-o într-o vacanță luxoasă, după ce a fost surprins cu o altă femeie: „Pentru mine…'

Citește și: Ce nași va avea Pepe la nunta cu Yasmine: „Oamenii care m-au crescut și de la care am învățat cum e bine să iubești'

Citește și: Aris Eram s-a accidentat la sala de fitness și a ajuns de urgență la spital: „M-au cusut. Se deschisese, a trebuit să…” / Cum se simte acum

A murit Philippe Leroy, celebru pentru rolul din „Sandokan'

Philippe Leroy s-a născut în Paris în 15 octombrie 1930, având numele de Philippe Leroy-Beaulieu, care avea să aducă omagiu familiei sale de aristrocrați care avea cinci generații de soldați și ambasadori în urma lui. La 17 ani, actorul francez a plecat într-o navă către America. S-a întors apoi în țara sa de origine și s-a înrolat în Legiunea Străină. A luptat în Indochina și Algeria, având rolul de parașutist, în ciuda faptului că nu a vrut să sară din avion până la vârsta de 50 de ani.

Jacques Becker l-a introdus în lumea cinematografiei și l-a distribuit în filmul „Groapa', care i-a adus un succes mondial. Printre cele mai cunoscute filme ale lui Philippe Leroy se numără Șapte oameni de aur (1965), Ce noapte, băieți! (1966), Noaptea e făcută pentru… a visa (1968), Bună seara, doamnă Campbell (1968), 976 Sandokan – Tigrul Malaeziei și Nikita (1990).

„Yanez sunt eu. Este un personaj care mă bântuie. Jucându-l, am simțit că îmi retrăiesc viața. Cele șase luni pe care le-am petrecut între Malaezia și studiourile de la Bollywood au fost însă cele mai extraordinare din întreaga mea carieră. Încredințându-mi acest rol, Sollima mi-a făcut un cadou', spunea Leroy vorbind despre rolul său din Sandokan.

La 50 de ani, Philippe Leroy s-a apucat de parașutism

La vârsta de 50 de ani, Philippe Leroy și-a început pasiunea pentru parașutism, rămânând în istorie și pentru cele 2000 de sărituri pe care le-a realizat până la vârsta de 80 de ani.

„Mi-am construit cinci case cu mâinile mele. În ultima – își amintea el la 90 de ani – un loc fermecător de pe Via Cassia unde locuiam împreună cu soția mea Silvia (fiica lui Enzo Tortora, mamă a doi copii, care a murit în 2022) și cu familia mea, nu există nimic din plastic, atât mobilă cât şi celelalte obiecte decorative le-am lucrat eu din lemn, bucată cu bucată, aşa cum am făcut cu viața mea…', povestea regretatul actor.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton