Actrița Shelley Duvall, cunoscută pentru rolul din filmul de groază „The Shining”, a murit în somn. Avea 75 de ani și suferea de diabet: „Prea multă suferință în ultima vreme. Acum e liberă”

.

A murit Shelley Duvall, cunoscută pentru rolul pe care l-a jucat în filmul de groază „The Shining'. Celebra actriță avea 75 de ani și s-a stins în urma unor complicații asociate diabetului. Dan Gilroy, partenerul ei de viață, a fost cel care a făcut tristul anunț.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Shelley Duvall a fost o actriță americană remarcabilă, cunoscută mai ales pentru rolul său iconic din filmul „The Shining', regizat de Stanley Kubrick. Născută pe 7 iulie 1949, în Houston, Texas, Duvall a intrat în lumea cinematografiei în anii ’70 și s-a remarcat prin talentul său unic și prezența carismatică.

sel10sel10

Citește și: A murit Pat Colbert, actrița care o juca pe Dora Mae în serialul Dallas. Avea 77 de ani și se confrunta cu probleme de sănătate

Citește și: Carol Bongiovi, mama lui Jon Bon Jovi, a murit la 83 de ani: „Ne va fi foarte dor de ea”

Citește și: Cine sunt nașii lui Ianis Hagi și ai Elenei Tănase. Nunta are loc pe 14 iulie, fix în ziua în care va avea loc finala EURO / DETALII EXCLUSIVE

Citește și: Jean de la Craiova, detalii neștiute despre copilărie: „La doi ani m-am îmbătat criță. Eram trei frați, doi băieți și o fată. Ne-au băgat la cutie…'. Cu ce se ocupau părinții cântărețului

A murit Shelley Duvall, celebra actriță din filmul „The Shining'

În noaptea de miercuri spre joi, Shelley Duvall s-a stins din viață, potrivit mai multor publicații americane. Celebra actriță, cunoscută mai ales pentru rolurile din producțiile „The Shining', „Annie Hall' și „Popeye', avea 75 de ani și suferea de diabet.

Potrivit partenerului ei de viață, Dan Gilroy, actrița a murit în somn, la reședința ei din Blanco (Texas), în urma unor complicații asociate diabetului. Pentru The Hollywood Reporter, acesta a declarat: „Draga, dulcea, minunata mea parteneră de viață și prietenă ne-a părăsit. Prea multă suferință în ultima vreme, acum e liberă. Zboară departe, frumoasă Shelley'.

Cariera lui Shelley Duvall. S-a făcut remarcată în șapte filme regizate de Robert Aaltman

Cariera lui Shelley Duvall a început odată cu colaborările sale cu regizorul Robert Altman, care i-a oferit primele roluri importante în filme precum „Brewster McCloud' (1970) și „McCabe & Mrs. Miller' (1971). Duvall a continuat să colaboreze cu Altman în mai multe proiecte notabile, inclusiv „Thieves Like Us' (1974) și „Nashville' (1975).

Totuși, rolul care i-a adus recunoașterea internațională și care a rămas emblematic pentru cariera sa a fost cel al lui Wendy Torrance în „The Shining' (1980).

Pe lângă activitatea cinematografică, Shelley Duvall a fost și producătoarea emisiunii de televiziune pentru copii „Faerie Tale Theatre', în care a adus la viață povești clasice prin interpretări originale și distribuții de top.

Shelley Duvall, despre colaborarea cu Altman: „Îl iubesc'

Shelley Duvall a fost remarcată de regizorul Robert Altman pe când era studentă și i-a legat o lungă colaborare profesională. În 1977, într-un interviu pentru New York Times, actrița declara: „Îl iubesc'.

„Îmi oferă roluri al naibii de bune. Niciunul dintre ele nu a fost la fel. Are o mare încredere în mine, are încredere și respect pentru mine și nu-mi impune nicio restricție și nu mă intimidează. (…) Îmi amintesc primul sfat pe care mi l-a dat: „Nu te lua în serios'. Uneori mă simt egocentrică și, dintr-o dată, acest sfat îmi vine în minte și râd', preciza actrița.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton