A murit Teoharie Coca-Cozma, comentatorul celebru pentru replica "Apără, Duckadam!", din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986. Detalii despre înmormântare

.

A murit Teoharie Coca-Cozma, comentatorul finalei Cupei Campionilor Europeni din 1986 dintre Steaua și Barcelona, care a făcut ca în România să răsune sintagma „Apără Duckadam!'. Anunțul a fost făcut miercuri de Clubul Steaua într-o postare pe Facebook.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Teoharie Coca-Cozma, comentatatorul finalei Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigată de Steaua în fața Barcelonei la loviturile de departajare, a murit la 84 de ani.

A murit Teoharie Coca-Cozma. Când și unde va fi înmormântat

Teoharie Coca-Cozma, autorul celebrelor afirmații ‘Apără Duckadam!‘, ‘Lăcătuș trebuie să înscrie, Lăcătuș va înscrie‘ și ‘Suntem finaliști, am luat Cupa, Cupa Campionilor Europeni este la București‘ a încetat din viața pe 21 ianuarie.

„A murit comentatorul finalei Cupei Campionilor Europeni din 1986! 


Teoharie Coca-Cozma a fost una dintre vocile respectate ale radioului și televiziunii române. Un profesionist desăvârșit, a avut onoarea să comenteze în 1986, finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla, între Steaua București și FC Barcelona.

El a adus atunci bucuria în casele românilor, el a făcut să răsune în întreaga țară, sintagma ‘Apără, Duckadam!’. Mulți dintre noi știm și acum fraze întregi din acel comentariu inegalabil al lui Teoharie Coca-Cozma. Din păcate, de ieri, 21 ianuarie, vorbim la trecut despre marele comentator, vocea de neuitat a radioului. La 84 de ani a trecut în neființă. S-a dus să-i comenteze din nou pe Duckadam, Bărbulescu, Bălan.

Trupul neînsuflețit al celui dispărut va fi depus la capela bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Strada Ocolului 18, comuna Gruiu 077115, județul Ilfov, joi 23 ianuarie, la ora 13:00. Înmormântarea va avea loc sâmbătă 25 ianuarie, la ora 11:00, la aceeași biserică.

Clubul Steaua își exprimă regretul pentru moartea lui Teoharie Coca-Cozma și este alături de familia îndoliată’, a transmis Steaua București pe Facebook.


Citește și: Cum arată acum fiica adoptată de Victor Ponta și Daciana Sârbu. Maria are 10 ani și e adorabilă: „Am fost o echipă încă de la început și am învățat împreună cum să fim părinți mai buni’

Citește și: La ce obicei prost a renunțat Florentina Opriș și cum a reușit: ‘Eram dependentă de guma de mestecat, pentru că îmi plăcea să mestec tot timpul…/ EXCLUSIV

Citește și: Diana Bulimar s-a aruncat în gol de la 100 de metri, la Power Couple: „Nu auzeam valurile mării, nu știam ce este jos. Lododnicul ei, Radu Dumitrache, s-a temut pentru ea


Cine a fost Teoharie Coca-Cosma

Fotbalist la nivel de juniori, apoi pe durata studenției, Teoharie Coca-Cosma a fost angajat în 1968 la Societatea Română de Radiodifuziune, în cadrul departamentului de informații, publicistică și sport.

A îndeplinit acolo rolurile de redactor, redactor principal și publicist-comentator, conform portalului Enciclopedia României. În 1984 a devenit și comentator sportiv al TVR, la microfonul căreia a comentat finala de la Sevilla, reamintește gsp.ro.


După Revoluție a fost director general adjunct al SRR și membru în Consiliul de Administrație al SRR și SRTV (1990-1992), continuând în paralel activitatea jurnalistică.

Este autorul celebrei gafe „Suntem finaliști! Am câștigat Cupa!’, rostită imediat după ce Helmut Duckadam a apărat al patrulea penalty din acea seară, lovitura decisivă de departajare.

„Marius s-a dus cu atâta furie către punctul de la 11 metri și a tras cu atâta năduf încât parcă a vrut să spună: „Mie nu-mi este frică nici de Dumnezeu!'. Marius a tras cu sălbăticie. S-a adunat atunci în șutul lui întreaga ambiție de care era capabil. Până și bara parcă s-a ferit din calea balonului, suficient cât să-i permită să intre în plasă!' – Teoharie Coca-Cosma, comentatorul TV al finalei de la Sevilla.


A fost decorat în 2003, la 75 de ani de la înființarea Societății Române de Radiodifuziune, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, pentru „contribuția importantă la promovarea valorilor culturale și dezvoltarea serviciului public de radiodifuziune’.