Adela Popescu a mers la psihoterapeut, după ce a observat un tic la unul dintre fiii ei: „Încercam să-mi dau seama dacă eram eu de vină”

 Ifrim Georgiana
.

Adela Popescu și Radu Vâlcan, alături de cei trei copii, formează o familie împlinită și extrem de fericită. De ceva timp, prezentatoarea TV nu se mai află în lumina reflectoarelor, motivând că-și dorește să se recupereze după ani întregi de muncă și să petreacă mai mult timp cu familia. Recent, aceasta a recunoscut că a apelat la ajutorul unui specialist în psihosomatică, precupată fiind de un tic pe care l-a observat la unul dintre fiii ei. Iată despre ce este vorba!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Adela Popescu și Radu Vâlcan sunt căsătoriți de 8 ani și formează unul dintre cele mai consolidate cupluri din showbiz-ul românesc. Cei doi au împreună trei copii, Alexandru, Andrei și Adrian, pe care îi cresc cu multă iubire și departe de lumina reflectoarelor. După încheierea proiectului „Sunt celebru, scoate-mă de aici!', Adela Popescu s-a retras din televiziune, pentru a le dedica mai mult timp copiilor ei. Soția lui Radu Vâlcan este o mamă devotată și a recunoscut că a mers la câteva ședințe de terapie, îngrijorată fiind că unul dintre fiii ei se confruntă cu probleme de comunicare.

ad9-1ad9-1

Citește și: Adela Popescu revine la PRO TV, după aproape un an de pauză. În ce emisiune poate fi urmărită: „Asta e proba? Vai de capul meu'

Citește și: Radu Vâlcan și Adela Popescu își construiesc o casă la Șușani, locul unde prezentatoarea a copilărit: „Va fi cu obloane din lemn, cu piatră….”

Citește și: De ce s-a despărțit, de fapt, Anamaria Prodan de Flavius Nedelea: „Eu nu mai pot face copii, dar știu cât de mult își dorește'

Citește și: Marius Elisei are o nouă iubită, după despărțirea de Oana Roman: „De mult n-am mai gustat din fericire”. Isa a cunoscut-o pe partenera tatălui ei

De ce a mers Adela Popescu la psihoterapie

După ce a observat că unul dintre fiii ei are un tic nervos, Adela Popescu a apelat la ajutorul unui specialist în psihosomatică. Prezentatoarea TV bănuia că băiețelul are probleme legate de comunicare, însă după câteva ședințe de terapie, a înțeles legătura dintre problemele copiilor și cele ale părinților.  

„Am făcut câteva ședințe de psihosomatică. Eram foarte preocupată de faptul că unul dintre fiii mei avea un tic legat de guriță. Încercam să-mi dau seama și bănuiam că are legătură cu niște lucruri pe care nu le spune. Niște lucruri pe care voia să le spună, dar, din diferite motive, nu o făcea.

Încercam să-mi dau seama dacă eram eu de vină. Atunci, doamna respectivă mi-a spus că este o legătură între problemele copiilor și problemele mamei. Că, dacă mamele își descoperă problemele, copiii nu le vor mai avea. Am făcut atunci vreo două ședințe care au durat câte două ore și după patru ore copilul nu a mai avut tic.

Că a fost o coincidență sau nu, s-a întâmplat. Acum nu ezit. Dacă vreodată aș simți că nu pot să dorm, că mi se pare că viața e urâtă, diverse lucruri, nu aș ezita să apelez la psihoterapie', a declarat Adela Popescu, potrivit unica.ro.

Adela Popescu a ajuns la psiholog din cauza extenuării

Prezentatoarea TV recunoaște că a avut mai multe întâlniri cu psihologul, de-a lungul anilor, din cauza extenuării.

„Am cerut atunci ajutor pentru că era absolut necesar. Era o depresie sau o extenuare, nu știu ce era, dar nu mai puteam să dorm noaptea și era musai. Lucrurile în viața mea s-au reglat odată cu odihna. În momentul în care nu am mai filmat atât de mult și am avut timp să dorm, în primul rând, și ca mintea mea să se ocupe și cu realitatea, nu cu poveștile imaginare ale personajelor mele, lucrurile au revenit la normal. Acum citesc mai mult decât citeam pe vremuri legat de asta. Sunt mai atentă la emoțiile mele. Fac mai multă analiză în ceea ce privește ceea ce simt eu, ce simt copiii. Niciodată nu este târziu pentru terapie', a adăugat actrița, potrivit sursei citate mai sus.

Ce regret are Adela Popescu în privința modului în care și-a crescut copiii

În legătură cu modul în care și-a crescut copiii, Adela Popescu regretă că nu a acceptat mai mult ajutor din partea mamei și soacrei ei, deși și-au arătat mereu disponibilitatea de a petrece timp cu Alexandru, Andrei și Adrian.

„Eu mă uit în urmă și îmi pare rău că nu am cerut și mai mult ajutorul, deși mamele noastre au fost din prima zi cu noi și ne-au ajutat. Cu toate astea, eu voiam să stau cu copilul. Nu trebuie. Dacă familia e unită, dacă mama este în confort, nu minimizez importanța tatălui, dar sunt și femei care își cresc copiii singure, copilul va fi bine pe toate planurile. Până pe la vreo 7 ani, poate chiar mai mult, toate problemele copilului sunt o extensie a problemelor mamei. Chiar și cele de natură fizică, anumite ticuri. Dacă, de exemplu, copilul are un tic, trebuie să vezi ce problemă ai tu și, dacă o rezolvi, nu mai are nici copilul tic, în consecință', a încheiat actrița.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton