Cine este Afshin Esmaiel Ghaderzadeh, cel mai scund om din lume. Tânărul are o înălțime de 65 cm

 Ifrim Georgiana
.

Cine este Afshin Esmaiel Ghaderzadeh, cel mai scund om din lume. Recent, Guinness World Records a acordat acest titlu unui tânăr iranian în vârstă de 20 de ani. Afshin Esmaeil Ghaderzadeh este orginar din provincia Azerbaidjan de Vest a Iranului și are o înălțime de 65,24 centimetri. Iată ce poveste de viață are acesta!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

În vârstă de 20 de ani, Afshin Esmaiel Ghaderzadeh are o înălțime de 65,24 cm și cântărește doar 6,5 kilograme. Tânărul suferă de nanism și provine dintr-un sat iranian. Marți, 13 decembrie, acesta a devenit cel mai scund om din lume, potrivit titlului acordat de Guinness World Records. Deținătorul precedent al recordului, Edward Niño Hernandez, are o înălțime de 72,1 cm și este originar din Bogota, Columbia.

gu7gu7

Cine este Afshin Esmaiel Ghaderzadeh, cel mai scund om din lume. Tânărul este un fac înfocat al fotbalului, însă înălțimea sa și problemele de sănătate nu-i permit să practice acest sport. Acesta este însoțit în permanență de unul dintre părinții săi, care se luptă să facă față cheltuielilor pentru tratamentul lui.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, decizie neașteptată în legătură cu presupusa fiică a logodnicului ei:”Să dea Dumnezeu să avem o familie cât mai mare”

Citește și: Niculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru dare de mită și trafic de influență.Ce se arată în comunicatul DNA

Citește și: Legătura dintre familia lui Florin Salam și Floricica Dansatoarea:”Mama lui Betty m-a luat la ea acasă…”

Citește și: Ana Maria Pop, iubita lui Daniel Pavel, este pregătită să devină mamă:”Când persoana de lângă tine e ceea ce trebuie…”

Cine este Afshin Esmaiel Ghaderzadeh, cel mai scund om din lume

Din cauza bolii de care suferă și a tratamentului costisitor, tânărul nu a putut să urmeze cursurile unei instituții de învățământ, însă, recent, acesta a învățat să-și scrie numele. În articolul scris de Guinness, băiatul a fost caracterizat drept „sociabil' și „amabil', fiind simpatizat de ceilalți localnici din satul iranian.

Afshin Esmaiel Ghaderzadeh provine dintr-o familie modestă, iar părinții lui fac față cu greu cheltuielilor pentru tratamentul său. Tatăl acestuia a susținut că tânărul trebuie supravegheat în permanență.

„Continuarea tratamentului medical și slăbiciunea fizică a fiului meu sunt principalele motive pentru care și-a încetat studiile. Altfel, el nu are probleme psihice', a spus tatăl lui Afshin, potrivit guinnessworldrecords.com.

„Visul meu este să-mi pot ajuta părinții'

Afshin Esmaiel Ghaderzadeh speră ca popularitatea pe care a câștigat-o odată cu titlul acordat de Guinness World Records să-l ajute să-și îndeplinească dorințele. Tânărul vrea să-și susțină financiar părinții, mărturisind că este flatat de atenția pe care o primește.

Visul meu este să-mi pot ajuta părinții. Această celebritate câștigată datorită recordului mondial m-ar putea ajuta să-mi ating visul. Îmi place atenția pe care o primesc de la oameni. Mă face să mă simt special', a mărturisit el.

Pentru că are o înălțime de doar 65 de centimentri, hainele pe care le poartă sunt de aceeași mărime cu cele ale unui copil de trei ani. Printre pasiunile sale, se numără și muzica și dansul.

„A fost un privilegiu să ne întâlnim cu Afshin'

După titlul obținut, Afshin Esmaiel Ghaderzadeh a reușit să-și îndeplinească una dintre cele mai mari dorințe ale sale, respectiv de a vizita Burj Khalifa.

„A fost un privilegiu să ne întâlnim cu Afshin și cu familia sa și să îl confirmăm ca fiind noul cel mai scund om adult în viață din lume. El nu numai că bate recordul existent, dar este și unul dintre cei mai scunzi bărbați care au deținut vreodată acest titlu.

Judecând după entuziasmul de care a dat dovadă în timpul vizitei sale în Dubai, este mai mult decât pregătit să se bucure de noul său statut de celebritate și să devină un nume cunoscut. A bifat deja un punct de pe lista sa de dorințe: să viziteze vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume', a susținut Craig Glenday, redactor-șef la Guinness World Records.

Sursa foto: Facebook & Captură Video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton