Alain Delon a fost în România în urmă cu 7 ani și a fost premiat la TIFF. Oana Pellea: „Nu i-am spus că am fost îndrăgostită de el, nu i-am spus că îl admir, nu l-am întrebat nimic despre cinema. Am vorbit despre...”

 Ifrim Georgiana
.

Alain Delon, unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, a vizitat România în 2017, când a fost invitat special la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Starul filmului francez a fost premiat pentru întreaga carieră, în fața a mii de oameni. Oana Pellea l-a întâlnit atunci și, la aflarea veștii decesului, a rememorat cu emoție discuția pe care au avut-o.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Duminică dimineața, Alain Delon a încetat din viață la vârsta de 88 de ani. Legenda cinematografiei franceze se confrunta cu grave probleme de sănătate, după accidentul vascular celebral din anul 2019. Moartea sa a lăsat un gol imens în cinematografia mondială și o tristețe copleșitoare în inimile celor care i-au admirat munca. Funeraliile vor avea loc la mijlocul săptămânii, la Douchy, unde actorul și-a petrecut ultimii ani din viață.

Arrivées – Obsèques de Jean-Paul Belmondo en en l’église Saint-Germain-des-Prés, à ParisArrivées – Obsèques de Jean-Paul Belmondo en en l’église Saint-Germain-des-Prés, à Paris

Citește și: Ultima fotografie cu Alain Delon, postată de fiica lui cu o lună înainte de moartea actorului, a stârnit controverse: „De ce îl arătați? Lăsați-l în pace!”

Citește și: Alain Delon a iubit enorm animalele și și-a transformat curtea într-un adevărat cimitir pentru ele: „Toată viața mea este acolo, în mormintele câinilor mei. Ei nu m-au dezamăgit niciodată”

Citește și: Maria Popovici și Alexandru Minculescu divorțează după o căsnicie de 6 ani: „Relația s-a încheiat acum ceva timp, de comun acord' / În weekend, actrița a fost singură la un festival

Citește și: Cine este Teodor Costache, ispita de la Insula Iubirii 2024. Are 26 de ani și deține o afacere cu toalete ecologice

Alain Delon a fost în România în urmă cu 7 ani

Legendarul actor Alain Delon a fost invitat special la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a primit premiul pentru întreaga carieră. În onoarea sa, Piața Unirii din Cluj a găzduit o proiecție specială a filmului Afacerea „Pigot/ Pour la peau dun flic' (1981), thriller-ul regizat de Alain Delon, avându-l pe îndrăgitul actor francez și în rol principal.

A doua zi, în timpul unei întâlniri cu presa, Alain Delon a ținut un discurs memorabil în fața a 3500 de oameni. Actorul a fost impresionat de atmosfera de festival din centrul Clujului.

„Am văzut ce nu se mai vede în Franța, 3500 de oameni veniți într-o piață, deși nu sunt De Gaulle sau Președinte. Este impresionant și gratificant mai ales când nu se întâmplă la tine acasa. Se spune că nimeni nu e profet în țara lui. Este adevărat. Eu sunt mai iubit în alta parte decât în Franța. Acolo tot timpul am deranjat. Ține de mentalitate', spunea actorul.

„Femeilor le datorez totul'

În cadrul întâlnirii cu presa, Alain Delon a fost întrebat ce înseamnă dragostea pentru el. Actorul a răspuns că le datorează totul femeilor, subliniind că iubirea reprezintă nucleul existenței sale.

„Dragostea e cel mai important lucru din viaţă, lucrul care mă interesează cel mai mult în viaţă, e lucrul pe care îl iubesc cel mai mult, dragostea, iubirea, iubesc femeia, femeia e iubirea, încă nu sunt gay. (…) Femeilor le datorez totul, lor le datorez totul, ele m-au făcut să vreau să citesc în ochii femeilor', și-a continuat actorul discursul.

Oana Pellea l-a întâlnit pe Alain Delon

Oana Pellea a avut ocazia să-l cunoască pe Alain Delon. La aflarea veștii decesului, actrița a rememorat întâlnirea lor de la TIFF, în 2017, când au discutat despre pasiunea lor comună pentru animale și natură. Nu i-a spus despre admirația profundă pe care o avea pentru el, nici despre impactul pe care filmele sale l-au avut asupra copilăriei ei.

„Când ne-am întâlnit la TIFF (mulțumesc, Tudor Giurgiu), am vorbit doar despre iubirea noastră comună: câinii!

Nu i-am spus că am fost îndrăgostită de el (cam toată viața), nu i-am spus că îl admir, nu l-am întrebat nimic despre cinema, nu i-am mărturisit că am plâns o săptămână când a murit în „Clanul sicilienilor' sau că mi-a marcat copilăria cu „Zorro' sau „Ghepardul' sau… și… etc., etc. Nu i-am spus nimic…

Am vorbit, ca doi îndrăgostiți de viață, doar despre iubirea noastră pentru animale și natură!

Adică am vorbit esențialul. O legendă. Dar mai presus de asta, un OM. Cald, simplu, generos, super politicos… un Domn! A îmbătrânit frumos (asta e greu!) și a înțeles că gloria e mult mai puțin importantă decât iubirea (asta e rar)!', a scris actrița pe rețelele de socializare.

Sursa foto: Profimedia, Hepta & Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton