Totul despre relația dintre Alain Delon și Romy Schneider. S-au îndrăgostit pe platourile de filmare, au fost împreună cinci ani, iar el a părăsit-o printr-o scrisoare

 Miniosu Alexandra
.

Povestea de dragoste dintre Alain Delon și Romy Schneider a rămas și acum vie în inimile fanilor. S-au cunoscut pe platourile de filmare, iar timp de cinci ani au trăit o mare iubire, devenită chiar un „etalon' în rândul cuplurilor din întreaga lume. S-au despărțit, însă, printr-o scrisoare, regretatul actor fiind cel care a pus „punct' relației. Totuși, au rămas buni prieteni după separare…

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Alain Delon a murit duminică, 18 august, la vârsta de 88 de ani. Celebrul actor și producător francez a avut o viață demnă chiar de un scenariu de film, presărată cu urcușuri și coborâșuri. Pe lângă rolurile sale de succes, fanii săi rememorează acum și marile lui iubiri. De-a lungul anilor, artistul a făcut multe femei să suspine după el, însă doar câteva au reușit să-l cucerească.

alain delon romy 1alain delon romy 1

Alain Delon s-a iubit, de-a lungul anilor, cu femei celebre, superbe, precum Brigitte Bardot, Dalida și Mireille Darc. Una dintre marile iubiri ale marelui actor a fost și regretata actrița germano-franceză Romy Schneider. Aceștia s-au întâlnit prima dată la aeroportul Orly în 1958, înainte de a juca împreună în filmul 'Christine'.

Citește și: Alain Delon a revoluționat moda din România, în comunism. Toți bărbații își doreau cojocul lui din filmul Once a Thief, denumit „alendelon”: „Era foarte, foarte greu să îți procuri aşa ceva'

Citește și: Ce scrie în testamentul lui Alain Delon. Cei trei copii ai săi nu vor avea cote egale din impresionanta avere a marelui actor / În trecut, frații s-au acuzat de manipulare și abuz și s-au certat pe averea tatălui lor

Citește și: Anca Țurcașiu confirmă noua relație și a postat primele imagini alături de iubit: „Am lângă mine un om drag, la fel de liber ca și mine, care face din viața mea una minunată”

Citește și: Cine este Anastasia Soare. Povestea româncei care a construit un imperiu de miliarde de dolari în industria cosmetică / Declarații exclusive: „Contactul cu America a fost dramatic. Eram singură, străină și nu vorbeam engleza'

Povestea de dragoste dintre Alain Delon și Romy Schneider

Alain Delon și Romy Schneider s-au îndrăgostit pe platourile de filmare ale celebrei drame de dragoste a lui Pierre Gaspard-Huit, un remake al filmului 'Liebelei' din 1933, în care mama actriței, Magda Schneider, interpretase același rol, scrie The Independent.

Romy Schneider s-a născut în 1938, la Viena, și a debutat în actorie la doar 15 ani, odată cu rolul ei din 'When the White Lilacs Bloom Again' (1953). Rolul care a consacrat-o a fost însă cel al împărătesei Elisabeta Elisabeta a Austriei în filmul biografic romantic 'Sissi', din 1955. Ulterior, a reluat rolul în două continuări: 'Sissi – The Young Empress' (1956) și 'Sissi – Fateful Years of an Empress' (1957).

După ce s-au îndrăgostit la filmările pentru filmul 'Christine', în 1958, Romy Schneider a decis să plece din Germania de Vest, pentru a fi alături de Alain Delon, la Paris. După un an, ei au anunțat logodna. S-au iubit cu patos vreme de cinci ani, perioadă în care erau cunoscuți drept un cuplu de aur al cinematografiei franceze.

Alain Delon a părăsit-o pe Romy Schneider printr-o scrisoare, după cinci ani de iubire

La acea vreme, Romy Schneider își făcuse o carieră stabilă în Franța și lucra alături de cu Orson Welles la 'The Trial' (1962) și cu John Ford pentru piesa sa de teatru ‘Tis Pity She’s a Whore' în 1961. În 1962, ea a interpretat rolul Annei în producția lui Sacha Pitoeff a spectacolului 'Pescărușul' de Cehov.

Un an mai târziu, în 1963, Alain Delon i-a trimis o scrisoare de despărțire lui Romy Schneider, iar de atunci nu au mai format un cuplu. Deși a considerat-o marea lui iubire, el a ales să se despartă de ea. Trecerea ei în neființă, în anul 1982, la doar 43 de ani, l-a afectat profund pe actor și chiar s-ar fi învinovăţit pentru moartea ei.

Atunci, Alain Delon își exprima public regretul pentru tratamentul pe care i-l aplicase într-o scrisoare publicată în revista Paris Match și spunea cât de mult o iubește.

'Ei îmi spun că eşti mortă. Mă gândesc la tine, la mine, la noi. Ma Puppelé mă uit la tine iar şi iar. Vreau să te devorez cu privirea şi să-ţi spun, încă o dată, că nu ai fost niciodată atât de frumoasă şi de calmă. Odihneşte-te. Sunt aici. Am învăţat puţină germană cu tine. Ich liebe dich. Te iubesc! Te iubesc, ma Puppelé!'.

Romy Schneider și Alain Delon au rămas prieteni, după separare

La un an distanță, Alain Delon s-a logodit cu modelul, actorul și regizorul francez Nathalie Delon, ce era însărcinat atunci. Aceștia s-au căsătorit, iar fiul lor a venit pe lume în același an. Au divorțat însă pantru ani mai târziu, în 1969.

În ceea ce o privește pe Romy Schneider, aceasta avusese o scurtă, dar productivă carieră la Hollywood, după separarea de Alain Delon. Aceasta a jucat în 'Good Neighbour Sam' din 1964 alături de Jack Lemmon și 'What’s New Pussycat?' în 1965, în care a colaborat cu Peter O’Toole, Peter Sellers și Woody Allen.

Deși despărțiți, Romy Schneider și Alain Delon au rămas în relații bune, de prietenie. Ba chiar au continuat să colaboreze în filme celebre, cum ar fi 'La Piscine' în 1968 și 'The Assassination of Trotsky' în 1972.

În anul 1966, Romy Schneider s-a măritat cu regizorul și actorul german Harry Meyen în 1966, de care a divorțat în 1975.

Romy Schneider a lucrat în continuare în Franța, de-a lungul anilor 70, și a ajuns să lucreze și cu regizorul Claude Sautet la cinci filme, printre care 'The Things of Life', foarte îndrăgit de public. Pelicula din 1975, 'That Most Important Thing: Love', a primit multe laude și i-a adus premiul inaugural César pentru cea mai bună actriță.

În anul 1975, Romy Schneider și-a refăcut viața amoroasă și s-a căsătorit cu secretarul ei particular Daniel Biasin, de care a divorțat în același an.

Fiul lui Romy Schneider și al lui Meyen a murit la doar 14 ani, în 1981, după ce a încercat să urce pe un gard cu țepi și și-a perforat accidental artera femurală.

Sursă foto: Profimedia Images, Northfoto

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton