Alain Delon a iubit enorm animalele și și-a transformat curtea într-un adevărat cimitir pentru ele: "Toată viața mea este acolo, în mormintele câinilor mei. Ei nu m-au dezamăgit niciodată"

 Dumba Gabriela
.

Alain Delon a avut întotdeauna o relație specială cu animalele, în special cu câinii. A salvat multe animale chinuite, unii spun că nu și-a iubit nici copiii atât de mult pe cât și-a iubit câinii, iar curtea proprietății sale din Douchy a transformat-o într-un adevărat cimitir, unde sunt îngropați peste 50 de câini, fiecare cu poza și piatra sa funerară.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Alain Delon a găsit mereu la câini acea iubire adevărată și sinceră care i-a umplut singurătatea interioară cu care a trăit, mai ales în ultimii ani de viață. La câinii săi a găsit alinare în cele mai grele momente ale vieții și tot alături de ei s-a bucurat atunci când viața i-a zâmbit.

alain-2alain-2

Alain Delon: „Câinii mei nu m-au dezamăgit niciodată”

Alain Delon a avut întotdeauna o relație specială cu animalele, în special cu câinii. Ultimul său companion, Loubo, un ciobănesc belgian, a jucat un rol central în ultimii săi ani. Actorul mărturisea pentru Paris Match în 2018: „Este câinele meu la sfârșitul vieții, un ciobănesc belgian pe care îl iubesc ca pe un copil'.

Această afecțiune era atât de mare, încât chiar se gândea să plece împreună: „Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să plecăm împreună. Îl va eutanasia astfel încât să moară în brațele mele', scrie programme-television.org.

Actorul a trăit întotdeauna cu câini și unul dintre primii săi prieteni a fost Gaia, o femelă Dobermann. „Într-o zi am strigat la ea, am lovit-o pe spate. S-a aşezat şi s-a uitat la mine – a spus Delon – am văzut-o plângând'. Din acea zi, Delon a realizat cât de bine sunt câinii capabili să-și transmită emoțiile: „De atunci am înțeles totul. De atunci câinii mei au zâmbit mereu', a adăugat el.

Iubirea pentru câini s-a reflectat și în filmografia sa, după cum subliniază Laurent Galinon, autorul cărții „Delon en clair-obscur': „Ei joacă roluri secundare discrete, dar recurente, și dau un plus de umanitate personajelor solitare, taciturne'. Filme precum „L’insoumis', „Monsieur Klein' și „Le Gang' stau mărturie pentru această prezență canină alături de actor.

Și mai surprinzător, Alain Delon și-a exprimat dorința de a fi înmormântat pe domeniul său din Douchy, în compania tuturor tovarășilor săi fideli cu patru picioare. El mărturisea în ianuarie 2018: „Astăzi, există treizeci și cinci de morminte. Când câinii sunt perechi, îi pun împreună. Toată viața mea este acolo, în acele morminte', scrie și revista Voici

Alain Delon a fost printre principalii susținători ai bătăliilor pentru drepturile animalelor a prietenei sale Brigitte Bardot. Actorul nu s-a abținut să facă gesturi senzaționale: odată a trimis un elicopter să salveze un pisoi căruia i-au fost tăiate lăbuțele. După ce și-a revenit, a adoptat pisoiul.

În 2009, un alt episod  a arăta marea lui dragoste pentru câini: lângă Perpignan, un câine fără stăpân a ajuns victima nebuniei crude a unui cuplu – o fată de 22 de ani și iubitul ei de 17 ani – l-au stropit cu benzină și i-au dat foc.

Micul Pinscher, numit mai târziu Mambo, a supraviețuit arsurilor de gradul trei de pe 40% din corpul său datorită unui efort uriaș al unor medici veterinari. Cazul a stârnit un val de indignare și a dat naștere unui lanț de solidaritate cu animalele fără stăpân la care a participat și fotbalistul Zinedine Zidane, dar  și Alain Delon.

Citește și: Ce salariu va avea Mircea Lucescu la Națională: „Am vrut să vin gratis, mi-au spus că nu se poate. Iau de zece ori mai puţin decât luam prin alte părţi'

Citește și: Anghel Damian a acceptat ușor divorțul părinților, în copilărie: „Nu simt despărțirea lor ca pe o traumă. Îmi aduc aminte că au fost extrem de delicați și grijulii, să îi simt mai prezenți ca niciodată în viața mea. Deși eram destul de mic…'/ EXCLUSIV

Loubo, alături până în ultima clipă. 'Oriunde este o persoană nefericită, Dumnezeu trimite un câine'

Câinele său, Loubo, i-a fost alături până în ultimul moment. Dovada este adusă chiar de fiica actorului, Anouchka, într-o postare pe Instagram.

„Oriunde există o persoană nefericită, Dumnezeu trimite un câine. Mulțumesc, Loubo, pentru că ai fost alături de stăpânul tău. Celor care se recunosc, le mulțumesc pentru sprijinul lor neclintit pentru construirea adevărului. Suntem mai mult decât emoționați'.

Un câine. Un câine bătrân care se uită la cameră. Un ciobănesc belgian, adoptat în 2014 de Alain Delon. În urmă cu trei zile, Anouchka Delon, fiica actorului, a ales să posteze pe contul său de Instagram o fotografie a lui Loubo, însoțită de aceste câteva cuvinte.

Scopul a fost de a face cunoscut faptul că, în urma plângerii pe care ea și frații săi au depus-o la sfârșitul lunii iunie împotriva lui Hiromi Rollin (persoana care a avut grijă de Delon, dar care îi acaparase viața în ultima perioadă) pentru hărțuire morală și deturnare de corespondență, lucrurile au revenit la normal. Iar Loubo, care fusese plasat într-o canisă împotriva dorinței stăpânului său, se întorsese la Douchy.

Foto: Profimedia, Instagram/alaindelonarchive

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton