Alessandro Safina și Laura Maria Calafeteanu se luptă în instanță de patru ani. După despărțire, tenorul italian și-ar fi renegat fiul bolnav din România / Ce arată documentele din proces

.

Tenorul italian Alessandro Safina și Laura Maria Calafeteanu revin în centrul atenției. Cei doi s-au despărțit cu scandal în urmă cu patru ani, românca fiind acuzată de infidelitate. Disputele lor legale nu s-au încheiat nici astăzi și îl au în mijloc pe fiul lor. Pensia alimentară și custodia copilului mențin conflictul dintre ei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI


În 2020, Alessandro Safina și Laura Maria Calafeteanu se despărțeau după o relație de 7 ani. Tenorul italian a fost cel care și-a dorit să nu mai formeze un cuplu, acuzând-o pe româncă că l-ar fi înșelat. În timpul relației, aceștia au devenit părinții unui băiețel.

Citește și: Alessandro Safina s-a despărțit de Laura Maria Calafeteanu, după 7 ani de relație. Infidelitatea româncei ar fi motivul


Citește și: Alessandro Safina, despre căsătoria și viața de familie cu o româncă. Acum, România este ‘acasă’ pentru el

Citește și: Val de reacții după ce Ana Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz la Jocurile Olimpice! Elisabeta Lipă: „Un gust amar pentru țara noastră. Am simțit…' / Ce au transmis Ecaterina Szabo și Sandra Izbașa

Citește și: Adi Sînă a fost dat în judecată de o angajată a Ministerului Justiției, după ce artistul i-ar fi dat țeapă: „A încasat banii și nu s-a prezentat la eveniment. Este un dosar pe rol…’


Alessandro Safina și Laura Maria Calafeteanu se luptă în instanță de patru ani

După despărțire, Alessandro Safina s-a întors în Italia. Tenorul are o carieră internațională și a cântat alături de nume sonore precum Andrea Bocelli și Sarah Brightman.

Pe Laura Maria Calafeteanu a cunoscut-o în 2013, la unul dintre concertele sale. Relația a durat șapte ani, până în 2020, perioadă în care au devenit părinții unui băiețel.


„Pe fondul gravelor neînțelegeri dintre subsemnata și pârât, având la bază concepțiile diferite despre viață și creșterea copilului, dar și stilul de viață al pârâtului, specific artiștilor cu notorietate, subsemnata și pârâtul ne-am separat faptic începând cu luna ianuarie 2020, moment de la care pârâtul a manifestat o vădită lipsă de interes și preocupare față de fiul nostru minor și față de situația acestuia, minorul rămânând de atunci, neîntrerupt, în grija subsemnatei și a familiei mele’, a declarat fosta iubită a tenorului Safina, în fața judecătorilor, potrivit spynews.ro.


Fiul lor are grave probleme de sănătate

Deși au trecut câțiva ani de la despărțire, disputele legale dintre Alessandro Safina și Laura Maria Calafeteanu nu s-au încheiat. Tenorul nu și-ar da acordul ca românca să obțină pașaport pentru fiul lor. Din acest motiv, copilul nu poate merge în vacanță, în Franța.

Fosta lui parteneră a susținut, în fața instanței, că tenorul manifestă o respingere față de copil. Nici în timpul relației nu s-ar fi implicat suficient, mai ales că minorul se confruntă cu grave probleme de sănătate.


Potrivit româncei, Safina încasează la evenimente între 10.000 și 100.000 de euro, însă n-ar fi dispus să plătească o pensie alimentară mai mare de 600 de euro.

„Precizez faptul că – de la separarea mea de pârât și până în prezent – pârâtul a asigurat cu regularitate o parte dintre cheltuielile de creștere și îngrijire a minorului numai pe parcursul anului 2022, în anul 2023 trimițând anumite sume destinate minorului numai în lunile aprilie și iunie, după mari insistențe ale subsemnatei în acest sens’, susține românca, în cererea de chemare în judecată.


Românca a cerut custodia copilului și majorarea pensiei alimentare

În contextul neînțelegerilor dintre ei, Laura Maria Calafeteanu a cerut, printr-o ordonanță președințială, custodia copilului și majorarea pensiei alimentare. Procesul de fond urmează să fie judecat în septembrie.

„Admite în parte cererea. Stabileşte, cu caracter provizoriu, până la soluţionarea dosarului nr…./2023, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti, locuinţa minorului … la reclamantă. Obligă pârâtul, cu caracter provizoriu, până la soluţionarea dosarului nr…/4/2023, la plata către minor a pensiei de întreţinere în cuantum de 800 euro (echivalentul în lei la data plăţii), care se va indexa, de drept, trimestrial cu rata inflaţiei, cu începere de la data introducerii cererii de chemare în judecată şi până la împlinirea de către minor a vârstei de 18 ani, pensia de întreţinere urmând a fi plătită cel mai târziu în data de 15 a lunii pentru care este datorată. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 40 lei (taxa judiciară de timbru). Ia act că reclamanta şi-a rezervat dreptul de a solicita alte cheltuieli pe cale separată. Ia act de faptul că pârâtul şi-a rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Executorie’, este decizia rămasă definitivă, după respingerea apelurilor.


Românca plătește 8000 de euro lunar pentru tratamentul copilului

În cererea depusă în instanță, românca a specificat că Safina nu și-a îndeplinit obligațiile financiare față de copil. Tenorului i-a cerut să achite lunar o pensie alimentară în valoare de 4000 de euro, în condițiile în care tratamentul și îngrijirea minorului costă aproximativ 8000 de euro pe lună.


„Astfel cum se poate observa cu ușurință, nevoile financiare lunare ale minorului (aprox. 40.000 RON – aprox. 8.000 Euro) sunt semnificativ superioare sumei oferite de pârât cu titlu de pensie de întreținere (600 Eur – aprox. 3.500 RON), la acestea adăugându-se și îngrijirea zilnică, permanentă a copilului. Vă rugăm să aveți în vedere și faptul că suma oferite de pârât cu titlu de pensie de întreținere (600 Eur – aprox. 3.500 RON), este una infimă față de posibilitățile financiare ale pârâtului, acesta fiind un artist de talie internațională, cu un număr impresionant de concerte susținute în diferite țări de pe glob, un singur astfel de concert fiind remunerat pentru pârât cu sume cuprinse între 10.000 Eur – 100.000 Eur. Astfel, în raport de nevoile concrete ale minorului și de posibilitățile financiare ale pârâtului, se impune ca instanța de judecată să aibă în vedere acoperirea lunară de către pârât a cel puțin ½ din cheltuielile necesare minorului descrise mai sus (adică cel puțin suma de 4.000 Eur), mai ales în condițiile în care subsemnata asigur creșterea și îngrijirea efectivă a minorului zi de zi’, mai explică reclamanta, în cererea depusă la Judecătoria Sectorului 4.

Sursa foto: Facebook & Arhiva Viva!