Alexandru Rafila, primele declarații despre divorțul de mama copilului său. Cum își educă fiul adolescent: „Principiile pe care atât eu, cât și mama lui...”

 Ifrim Georgiana
.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre experiența divorțului și relația pe care o are cu fiul rezultat din căsnicia anterioară. Deși nu mai formează un cuplu, politicianul și fosta soție colaborează pentru creșterea fiului lor, Petru, care se află în perioada adolescenței. Rafila a mărturisit că ar fi mândru dacă acesta i-ar urma pașii și ar alege să studieze Medicina, dar nu îi impune direcția.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Alexandru Rafila a preluat mandatul de ministru al Sănătății în 2021, funcție pe care și-a păstrat-o de-a lungul celor două cabinete care s-au succedat la conducerea Guvernului – Ciucă și Ciolacu. În perioada 2010 -2013 a fost membru PSD, reluându-și activitatea în cadrul aceluiași partid începând din 2020. Despre viața sa personală se cunosc mai puține detalii.

raf4raf4

Citește și: „Am discutat la telefon. Este stabil, însă e în continuare un pacient fragil, care…'. Medicul Adrian Marinescu, ultimele informații despre starea lui Florin Piersic / A fost vizitat la spital de Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu

Citește și: Alexandru Rafila a vorbit cu Florin Piersic, înainte să fie operat din nou: „Era perfect conștient. Nu e vorba de o infecție dobândită în urma intervenției medicale '. Cum se simte acum actorul

Citește și: Stomatologul pe care Lolrelai de la iUmor l-a acuzat de viol a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Ce despăgubiri trebuie să achite: „Au depus mărturie și alte victime, însă plângerile…'

Citește și: Luciana Indre a născut un băiețel. Prima imagine cu bebelușul: „Familie binecuvântată!'

Alexandru Rafila, dezvăluiri despre divorțul prin care a trecut

De-a lungul timpului au circulat informații contradictorii privind starea civilă a lui Alexandru Rafila. În premieră, politicianul a făcut declarații despre divorțul de mama fiului său, menționând că, după separare, au continuat să aibă o relație consensuală.

„Este vorba despre informații personale, dar nu este niciun secret, m-am căsătorit în anul 2000 și am divorțat câțiva ani mai târziu. Am avut o lungă perioadă o relație consensuală cu mama copilului meu. Nu mi se pare nimic spectaculos sau contradictoriu în ceea ce privește starea mea civilă', a dezvăluit ministrul Sănătății, potrivit cancan.ro.

Cum își educă Alexandru Rafila fiul adolescent

După divorț, Alexandru Rafila a rămas în relații bune cu fosta soție, reușind să creeze un mediu armonios pentru creșterea și dezvoltarea fiului lor. În rolul de tată, politicianul pune accent pe independență și libertate, principii pe care le consideră esențiale în educația unui adolescent.

„Cred că lucrul cel mai important în viață este să îți crești și să îți educi copiii într-un mod care să le ofere independență și un loc onorabil în societate. Acestea sunt principiile pe care atât eu, cât și mama lui, le folosim în educația și formarea lui ca viitor adult. Bineînțeles că are toată libertatea de a-și exprima opiniile și de a beneficia de avantajele firești ale unui adolescent care trăiește într-o societate modernă dintr-o țară a Uniunii Europene. Mă bucur că am reușit să îi insuflăm respect pentru valorile importante din societate și pentru credința lui în Dumnezeu', a mai spus Rafila pentru aceeași sursă.

„M-aș bucura dacă ar alege medicina'

Ministrul Sănătății ar fi încântat dacă fiul său ar urma aceeași cale și ar alege medicina, dar nu îi impune direcția profesională.

„Evident că m-aș bucura dacă ar alege medicina. Nu neapărat ca să îmi urmeze mie ca profesiune, ci pentru că este o meserie care implică multă dedicare, empatie și dragoste de oameni. Cred că sunt lucruri importante care pot influența în bine dezvoltarea unui copil adolescent și, ulterior, a unui adult. Cea mai importantă însă este decizia lui, pentru că orice om tânăr trebuie să aleagă profesiunea pe care el o consideră potrivită', a mai spus acesta.

Ce regret are Alexandru Rafila față de fiul său

Ca angajat în sistemul de sănătate, Alexandru Rafila susține că timpul personal este adesea limitat din cauza responsabilităților profesionale. Regretul său este că nu reușește să stea pe cât de mult și-ar dori cu fiul adolescent.

„În mod evident, atunci când ai o funcție de responsabilitate publică, timpul personal nu-ți mai aparține, decât în mică măsură. Iar o slujbă care te solicită zilnic 12-14 ore, uneori și la sfârșit de săptămână este limitativă pentru petrecerea timpului cu cei dragi. Pot să trec la categoria regrete lipsa de timp din ultimii 3-4 ani pentru a petrece mai mult timp împreună cu fiul meu', a încheiat politicianul.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton