Alexandru Rafila a vorbit cu Florin Piersic, înainte să fie operat din nou: „Era perfect conștient. Nu e vorba de o infecție dobândită în urma intervenției medicale ”. Cum se simte acum actorul

 Miniosu Alexandra
.

Alexandru Rafila susține că a stat ieri de vorbă cu Florin Piersic, înainte să fie operat din nou. Medicii de la Spitalul Foișor i-au montat o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic pentru a curăța locul. În prezent, marele actor se află în continuare pe secția de Terapie Intensivă. Potrivit informațiilor apărute în presă, maestrul e acum conștient, cooperant și comunicativ. Ministrul Sănătății a menționat că, în cazul artistului, „nu e vorba de o infecție dobândită în urma intervenției medicale în spitalele în care a trecut în ultima lună'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Update ora 12:00. Medicii de la Spitalul Foișor anunță că starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a îmbunătățit „ușor', după ce a suferit joi, 9 mai, o nouă operație la genunchi. Marele actor e acum cooperat, mănâncă și bea lichide singur.

„În urmă evaluării din această dimineață, starea de sănătate a domnului Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă.

Perioada critică postoperatorie este de 72h, în prima zi postoperator parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur', au transmis reprezentanții unității medicale, scrie Digi24.

florin-piersic-1-5florin-piersic-1-5

Știre inițială

Ieri, 9 mai, Florin Piersic a trecut printr-o nouă intervenție chirurgicală. Operația a fost una extrem de dificilă. Medicii de la Spitalul Foișor, unde e internat în prezent actorul, i-au montat acestuia o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic. Potrivit Antena 3 CNN, deși se află încă la Terapie Intensivă, maestrul e conștient, cooperant și comunicativ. Pe 29 aprilie, maestrul a suferit o operație la genunchi, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol.

Aceeași sursă mai scrie că, pentru operația de ieri, a fost nevoie de o mobilizare de forțe din partea medicilor. Doctorii de la Spitalul Foișor nu au întrerupt nicio clipă legătura cu cei de la Institutul Inimii din Cluj, dar nici cu cei de la Institutul Matei Balș și Spitalul Floreasca. Pentru orice eventualitate, în timpul intervenției, în sala de operație a existat un stimulator cardiac.

Citește și: Cine este Daniel Piersic și cu ce se ocupă fratele lui Florin Piersic Jr. Nu are legătură cu lumea artistică și nu locuiește în România

Citește și: Când s-a produs ruptura dintre Florin Piersic Jr. și tatăl său, Florin Piersic: „M-a șocat gestul, nu mă așteptam ca el… M-a durut”

Citește și: Fiica Oanei Roman trece prin momente dificile de când i-a murit bunica și tatăl ei nu-i mai e alături: „Nu mai este copilul vesel, calm, mereu cu zâmbetul pe buze”

Citește și: Nicolae Furdui Iancu, despre relația cu părinții săi: „Mama era suficient să ne spună: Lasă, dacă nu ascultați, vine el taică-tu acasă!”

Alexandru Rafila a stat ieri de vorbă cu Florin Piersic, înainte să fie operat din nou

În clipa de față, medicii susțin că Florin Piersic a trecut peste cel mai greu moment. Conform sursei citate, evoluția postoperatorie a actorului a fost una foarte bună. Se află, însă, în continuare la Terapie Intensivă, ținând cont de complexitatea operației suferite.

Din fericire, intervenția a fost un succes, potrivit doctorilor. Proteza care i-a fost îndepărtată îi fusese montată actorului în 2019, dar acum ar fi devenit sursa infecției generalizate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a mărturisit că l-a vizitat ieri pe Florin Piersic, cu scurt timp înainte ca acesta să fie operat. Acesta spune că actorul avea „o stare de spirit bună' și că era „încrezător'.

'Am stat de vorbă cu domnia sa, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă. Am fost la el împreună cu colegii mei de la Institutul Matei Balș. Avea o stare de spirit bună, era încrezător, pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii', a explicat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, despre cazul lui Florin Piersic: „Nu e vorba de o infecție dobândită în urma intervenției medicale'

Totodată, Alexandru Rafila susține că echipa medicală va continua să îl monitorizeze pe Florin Piersic și după operație și să îi prescrie cel mai potrivit tratament. Ministrul Sănătății a mai precizat că maestrul nu ar fi dobândit infecția în spital.

„Nu e vorba de o infecție dobândită în urma intervenției medicale în spitalele în care a trecut în ultima lună domnul Florin Piersic. Nici cele 2 de la Cluj, nici cele 2 din București, pentru că infecția era preexistentă. Evoluția pacientului o vom vedea, dar este stabilă în momentul acesta al încheierii operației și sperăm ca lucrurile să evolueze favorabil în următoarea perioadă. Nicio legatură cu o infecție nosocomială, dimpotrivă este vorba despre încercarea de a eradica focare infecțioase existente în organism la aceste proteze, fie că discutăm de proteza de genunchi sau de dispozitivul de stimulare cardiacă. Important.

L-am și văzut pe dl Florin Piersic ieri dimineață. Am stat 20 de minute cu el. Era perfect conștient. Vorbea, era absolut ok, deci starea era stabilă, dar sigur că infecțiile acestea evoluau și trebuia luată o hotărâre din punct de vedere medical care să îi amelioreze starea generală', a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

Ce se va întâmpla cu Florin Piersic după operația de la Spitalul Foișor

În urma operației de la Spitalul Foișor, Florin Piersic va reveni la Matei Balș pentru a-și trata infecția. Directorul Institutului de boli infecțioase, Adrian Marinescu, a făcut dezvăluirea pentru sursa menționată mai sus.

„E un pacient vulnerabil și care are boli cronice și atunci trebuie rezolvate toate aceste situații legate de procesul infecțios. Dacă totul va fi în regulă, se va întoarce cât de repede la noi în Institut pentru a definitiva partea legată de tratamentul sepsisului, adică la tratamentul infecției mă refer. În momentul în care se va întoarce în Institutul Matei Balș, sigur că și din punct de vedere cardiologic vom monitoriza în continuare.

Oricând poate să apară ceva imprevizibil. E un pacient care are afecțiuni clare în sfera aceasta. Adică lucrurile nu se închid aici. Nu spun că lucrurile sunt deja rezolvate, nu spun că nu e ceva imprevizibil care poate să se întâmple, dar totuși pașii s-au făcut. Trebuie să ne gândim la o finalitate care, Doamne ajută, să fie bună! Sper ca în zilele următoare lucrurile să arate suficient de bine încât să vorbim despre această evoluție favorabilă', a spus doctorul Adrian Marinescu.

Sursă foto: Facebook, Arhivă viva

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton