Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a vorbit deschis despre ceea ce se întâmplă la momentul actual în Ucraina. De la ce rezultate vor fi în urma negocierilor de pace, până la cele trei obiective pe care Rusia vrea să le atingă în urma acestui război.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Jurnaliștii de la Libertatea au vorbit cu ambasadorul Rusiei la București și au aflat ce părere are despre situația actuală dintre Rusia și Ucraina. Printre altele, Valeri Kuzmin a spus că echipa de negociere care participă la trativele cu Federația Rusă nu reprezintă pe nimeni și nu controlează nimic.
„Niet. Nu am informații. Pot să spun doar un lucru. Echipa de negociere care participă la tratativele cu Federația Rusă nu reprezintă pe nimeni și nu controlează nimic. În ceea ce privește formele de neutralitate, ele vor fi discutate după încheierea acțiunilor militare„, a spus ambasadorul Rusiei, potrivit Libertatea.
Citește și: Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin:Demnitatea noastră nu va salva vieți
Citește și: Laurențiu Reghecampf, în plin divorț de Anamaria Prodan:„Mi-am trăit dintotdeauna viața așa cum am simțit
Citește și: Emil Rengle, adevărul despre strategiile de la Survivor:’M-a luat prin surprindere atacul…’
Ce spune ambasadorul Rusiei la București despre negocierile de pace dintre statul rus și Ucraina
Totodată, întrebat dacă Volodimir Zelenski este omul potrivit pentru a reprezenta Ucraina la negocieri, ambasadorul a răspuns că este doar un actor de comedie.
„Trebuie să fie oamenii care să poată controla armata ucraineană. Kievul, în prezent, nu poate. Spune ceva pentru publicul larg, și altceva prin canalele confidențiale. Dumneavoastră ce credeți? Zelenski este un actor de comedie. Nu știți ce se întâmplă acolo, Vestul nu a vrut să știe ce s-a întâmplat în Ucraina și nici ce se întâmplă acum. Acolo, conducerea militară făcea din Ucraina o anti-Rusie”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate anterior.
Ce speră Rusia să obțină la finalul acțiunii
Valeri Kuzmin a mai spus că Rusia are trei obiective pe care vrea să le atingă. Primul este oprirea genocidului în Donbas și protejarea populației din Donbas. Al doilea este demilitarizarea Ucrainei.
„Este o operațiune, nu o agresiune, ci o operațiune militară specială, pentru că la ea participă doar militarii profesioniști, iar numărul lor nu este mai mare decât cel al forțelor armate ucrainene. Legile războiului spun că, dacă faceți o ofensivă, trebuie ca numărul militarilor dumneavoastră să fie de trei ori mai mare decât cel al inamicului, puteți întreba asta orice expert militar. Obiectivul principal și cel dintâi al acestei operațiuni este oprirea genocidului în Donbas și protejarea populației din Donbas. În acest sens, noi știm mai bine decât cancelarul Germaniei, țară care a făcut un genocid în trecut, ce este acela un genocid. Al doilea obiectiv este demilitarizarea Ucrainei. S-a constatat că în Ucraina s-a creat un program amplu privind cercetări militare și biologice„, a continuat acesta.
Ultimul obiectiv al operațiunii militare este denazificarea.
De aceea, demilitarizarea Ucrainei este pentru noi o problemă existențială. Ultimul obiectiv al operațiunii militare este denazificarea. Factorul principal al tuturor acestor programe, planuri teribile și instrumentele îndeplinirii acestor planuri, totul este reprezentat de organizațiile naziste din Ucraina. Termenul de denazificare a fost elaborat de serviciile secrete americane, la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea unui expert european, Herbert Marcuse. În mai 1945, când s-au încheiat ostilitățile, listele de denazificare conțineau numele a sute de mii de persoane din Germania. Au fost create 545 de tribunale în care lucrau 25.000 de angajați. Denazificarea Ucrainei este un obiectiv ce va fi dus până la capăt. Este vorba despre necesitatea asigurării garanțiilor de securitate națională, garanții despre care Rusia a vorbit în decembrie anul trecut, când a propus Statelor Unite și NATO semnarea unor documente juridice în acest sens. Dar aceste propuneri au fost respinse și, ca și în cazul acordului de la Minsk, a fost ratată șansa soluționării acestei crize, în mod pașnic, democratic și politic„, a încheiat acesta.
sursă foto- Hepta, Libertatea