Ana Maria Bărbosu păstrează definitiv medalia de bronz, după ce TAS a respins solicitarea făcută de Jordan Chiles și Federația de Gimnastică din SUA. Reacția româncei: „Această luptă…”

 Miniosu Alexandra
.

Ana Maria Bărbosu păstrează definitiv medalia de bronz, după ce Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a respins solicitarea făcută de Jordan Chiles și Federația de Gimnastică din SUA. Așadar, gimnasta noastră poate răsufla, în sfârșit, ușurată, după situația neplăcută prin care a trecut la Jocurile Olimpice 2024, atunci când i-a fost luată înapoi medalia, în urma contestației americanilor. Iată cum a reacționat acum sportiva româncă!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Vești bune pentru România! Ana Bărbosu poate păstra definitiv medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice. TAS a decis să anuleze contestația făcută de Jordan Chiles la JO de la Paris. Așadar, atacul venit din partea americanilor în acest caz s-a dovedit a fi unul inutil.

ana barbosu 1ana barbosu 1

Citește și: Jocurile Olimpice 2024. Ana Maria Bărbosu a primit înapoi medalia de bronz la sol, dar contestația Sabrinei Voinea a fost respinsă / Americanii au atacat decizia TAS și vor medalia înapoi

Citește și: Val de reacții după ce Ana Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz la Jocurile Olimpice! Elisabeta Lipă: „Un gust amar pentru țara noastră. Am simțit…” / Ce au transmis Ecaterina Szabo și Sandra Izbașa

Citește și: Andrei și Cristina Rotaru de la Insula iubirii au plecat împreună în Barcelona, deși mama ei a anunțat că au divorțat. Ce reacție a avut ispita Diandra Moga când i-a văzut împreună: „Aveți interviurile finale…'

Citește și: Iustina de la Insula iubirii nu și-a mai ascuns sarcina la plajă. A fost la mare alături de Cornel și cei patru copii ai săi / Imagini cu burtica de gravidă

Ana Bărbosu păstrează definitiv medalia de bronz

După ce TAS i-a dat dreptate româncei noastre, Federația de Gimnastică a Statelor Unite a contestat decizia, iar răspunsul nu a întârziat să apară. Ana Bărbosu este acum liniștită, căci medalia de bronz îi va aparține, după cum a transmis Mihai Covaliu la sosirea delegației României.

Federația Română de Gimnastică a clarificat, recent, situația medaliei de bronz câștigată de Ana Bărbosu, printr-un comunicat de presă, în care reprezentanții gimnasticii românești au transmis că TAS a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite. Astfel, Jordan Chiles va trebui să-i înapoieze medalia gimnastei noastre.

„Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor ‘s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut', s-a arătat în comunicatul emis de Federația Română de Gimnastică.

Cum a reacționat Ana Bărbosu, după decizia TAS

După finala de la sol, Ana Bărbosu și Sabina Voinea s-au simțit victimele nedreptății, fiind devansate în clasamentul final de americanca Jordan Chiles, a cărei contestație fusese aprobată de comisie.

În urma acestui lucru, Ana Bărbosu a solicitat ca TAS să facă dreptate, iar rezultatul s-a dovedit a fi de partea ei, deoarece, din fericire, gimnasta noastră și-a recâștigat medalia de drept. Sportiva e acum extrem de fericită și le mulțumește tuturor celor care au susținut-o.

„Wow! Nici nu ştiu ce să zic. M-aţi luat atât de repede… Ce pot să spun e că le mulţumesc din suflet antrenorilor, celor din Federaţie pentru că au fost alături de mine şi pentru că au continuat această luptă la nivelul TAS.

Sunt foarte fericită. Le mulţumesc părinţilor mei, prietenilor mei şi tuturor apropiaţilor. Eu n-am făcut nimic altceva la acest concurs decât să-mi fac cât mai bine treaba şi pot spune că abia aştept să intru în posesia medaliei!', a spus Ana Maria Bărbosu, în urma verdictului de la TAS, pentru Orange Sport.

Sursa foto: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton