Andreea Bălan, complicații din cauza operației de cezariană. Medicii explică ce s-a întâmplat

 Dumba Gabriela
.

Andreea Bălan se confruntă cu alte complicații după operația de cezariană, prin care a trecut pe 4 martie. După un stop cardio-respirator suferit în timpul nașterii, cântăreața a ajuns din nou la spital, după ce s-a trezit într-o baltă de sânge.

 

Andreea BalanAndreea Balan

Andreea Bălan a ajuns de urgență la spital, iar medicii au observat că s-au format mai multe hematoame sub operație și a fost nevoie de o nouă intervenție chirurgicală. Cântăreața a trecut și de această dată peste probleme și, după o zi petrecută în spital, a fost externată.

Operația de cezariană are, ca și metoda naturală de a aduce pe lume un copil, avantaje și dezavantaje, iar medicii explică posibilele cauze ale problemelor cu care se confruntă Andreea Bălan de când a devenit mămică a doua oară.

'Să nu uităm că există pericol și la nașterea naturală, cu atât mai mult când vorbim de o operație de cezariană, care e o intervenție chirurgicală complexă, iar în perioada imediat următoare ar trebui să fie făcută o simplă monitorizare. Complicațiile de tip hemoragic nu sunt o surpriză, sunt destul de frecvente, iar de aceea trebuie îngrijită cu foarte multă atenție plaga operatorie. În afară de regulile de igienă strictă, de curățarea cu betadină, de urmărirea cu mare atenție a fenomenului inflamatoriu în acea zonă, se poate întâmpla acest hematom, care necesită o intervenție de urgență', a declarat Ciuhodariu, la Antena 3.

Pe de altă parte, într-o declarație pentru VIVA!, medicul Silviu Iștoc spune că „Orice anestezie presupune riscuri. Cezariana este o intervenție chirurgicală abdominală care vine cu riscuri chirurgicale și complicații' și că „recuperarea este mai lungă după naștere, în cazul nașterii prin cezariană. Totodată, în această situație, femeile au perioade mai lungi de spitalizare și o recuperare postpartum mai îndelungată decât mamele care au născut natural'.

 

Medic: „Putea să moară!'

 

„A avut o problemă de coagulare a sângelui, iar pentru a depista astfel de probleme se fac anumite analize mult mai detaliate, poate fi o problemă genetică. Putea să moară, sigur, hemoragia este foarte gravă. Este bine că a observat la timp și a mers la medic. O cauză poate fi faptul că are o problemă de coagulare a sângelui, dar aceste probleme se pot depista doar în cazul unor analize mai amănunțite, pot fi cauze genetice. Astfel de cazuri se întâmplă foarte rar, câte gravide ați auzit să pățească așa?

Controalele la medic după operația de cezariană se fac în funcție de pacientă, pot fi zilnice, dacă lăuza are complicații după operația de cezarină, sau mai rare, pentru schimbarea pansamentelor de către chirurgul care a efectuat operația. Se fac controale la trei zile, dar ea încă era în spital. O săptămână, șase săptămâni, șase luni, un an cel mai rar, medicul poate decide și zilnic. El stabilește.”, a declarat medicul Ovidiu Peneș, pentru spynews.ro.

 

Andreea Bălan a ales cezariana tocmai pentru a evita problemele

 

Ironia sorții face că Andreea a ales cezariana tocmai pentru a evita acest gen de complicații și declara, când era însărcinată, că nu are nici o emoție în privința intervenției pentru că și la prima naștere a decurs perfect:

„Evident că voi naște tot prin cezariană, fiindcă așa am născut-o pe Ella. Sunt cazuri în care poți să naști natural și după cezariană, dar la 35 de ani eu aleg să nasc tot prin cezariană. Atunci când am născut-o pe Ella m-am documentat foarte bine pro și contra și, la 32 de ani, cât aveam atunci, am ales să nu intru în această loterie a travaliului. Niciodată nu știi cât stai într-un travaliu, ți se poate rupe apa în timpul nopții, să ajungi cu disperare la spital.

Am ales să nu existe această disperare și panică înainte, să existe doar durerile de după operația de cezariană. (..) Mi-a plăcut să fiu relaxată, să ajung relaxată la spital, să fie totul în regulă, să nu existe durerile travaliului. M-am simțit foarte bine în sala de naștere, personalul m-a făcut să mă relaxez. În 5 minute a ieșit Ella Maya, operația a fost foarte scurtă, foarte rapidă. Apoi a durat 30 de minute coaserea operației și după o oră m-am dezmeticit în salon. Tot procesul în sine al operației de cezariană mie mi s-a părut OK'.

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton