Andrei Păunescu și Ana-Maria Păunescu, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea tatălui lor, poetul Adrian Păunescu: "Eram obișnuiți ca el să facă imposibilul"

 Dumitrache Laura
.

Adrian Păunescu, unul dintre cei mai cunoscuți poeți de la noi din țară, a decedat în anul 2010, la vârsta de 67 de ani. Poetul a lăsat în urmă multă durere, iar cei care l-au cunoscut și îndrăgit încă sunt șocați de moartea acestui.Copiii săi, Andrei și Ana-Maria Păunescu au făcut dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea poetului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Adrian Păunescu s-a stins din viață în urmă cu 13 ani lăsând în urmă multă durere. pe 20 iulie, poetul ar fi împlinit vârsta de 80 de ani, iar copiii săi au făcut dezvăluiri emoționante despre ultimele clipe de viața tatălui lor. Maestrul a fost internat la Spitalul Floreasca cu insufieciență cardiacă, hepatică și renală. Din păcate, Adrian Păunescu s-a stins pe patul de spital la 67 de ani.

paunescu si fiul saupaunescu si fiul sau

Copiii lui Adrian Păunescu au fost șocați când au aflat că tatăl lor a încetat din viață. Andrei Păunescu a dezvăluit că tatăl său urma un regim alimentar sănătos, dar foarte drastic și nimeni nu se aștepta să moară atât de brusc.

Citește și: Cum a ajuns Ducu Bertzi să lucreze cu Adrian Păunescu și Ioan Luchian Mihalea și ce amintiri prețioase are cu ei: „Erai obligat să ții ștacheta ridicată'

Citește și:Andrei Păunescu spune de ce Adrian Păunescu îl admira pe Ceaușescu: „Nu a mințit când a spus că l-a iubit”

Citește și:Tania Budi încă suferă după moartea lui Stephan Pelger: „Mă gândesc la el zilnic'. I-a legat o prietenie strânsă de 20 de ani

Citește și:Reacția Cristinei Rancov, după ce soțul ei, Iulian Clonț, a vorbit la Insula Iubirii despre accidentul mortal: „Era el foarte tânăr. Nu cred că…'

Andrei și Ana-Maria Păunescu, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea tatălui lor, poetul Adrian Păunescu

Adrian Păunescu a decedat în urmă cu 13 ani, iar pe 20 iulie ar fi împlinit 80 de ani. Andrei și Ana-Maria Păunescu, copiii poetului, au făcut dezvăluiri emoționante despre celebrul Adrian Păunescu. Fiul său a declarat că tatăl său reușea să treacă cu bine de toate situațiile dificile, iar moartea sa l-a șocat.

 „Adrian Păunescu putea să facă orice minune. Putea să facă posibilul și mai ales imposibilul oricând. Noi eram obișnuiți ca el să facă posibilul și mai ales imposibilul oricând. Cum ne-am fi gândit noi că la acea vârstă, la câteva luni după ce fusese cu o mare de oameni în față, la 1 august 2010, la Năvodari, nu ne gândeam că s-ar putea să ne părăsească. El scria testamente de pe la 30 de ani. Au fost câțiva prin presă care au și luat în râs textul acela. Probabil au rămas și ei foarte șocați că un supraom nu a putut să-și păstreze viața de om.

Regimul alimentar foarte sever, mai ales cel indicat de Valeriu Popa, l-a salvat probabil și de la moarte, l-a ținut în viață. Adrian Păunescu mânca numai mere coapte, orez fiert, fără sare, fără grăsime. Și după 1985, când au început anchetele acelea îngrozitoare. Au luat din urmă toate drumurile, toate turneele și întrebau chiar și din ani anteriori, îi întrebau pe șefii de restaurante ce mânca.', a spus Andrei Păunescu în emisiunea moderată de Marius Tucă, la Gândul.

Ana-Maria Păunescu: „El îmi dicta și eu plângeam”

Ana-Maria Păunescu avea o relație specială cu tatăl ei, Adrian Păunescu. La 13 ani de la moartea poetului, fiica acestuia a dezvăluit că cel mai mare chin al său era atunci când Adrian Păunescu îi dicta articolul „Scrisoare urmașilor mei„, are a apărut în ziarul Jurnalul, în iunie 2010.„ „Eu chiar m-am enervat așa pe el când mi-a dictat articolul Scrisoare urmașilor mei, el îmi dicta și eu plângeam. Mă gândeam de ce mă supune acestui chin să scriu acele rânduri în condițiile în care el e bine și așa o să rămână, deși era clar că avea niște dificultăți, niște probleme de sănătate', a dezvăluit Ana-Maria Păunescu.

Trec prin momente grele de viaţă. Otrava pamfletului meu se mută încet-încet la mine în pahar. Voi împlini, în curând, 67 de ani. Mă tem că am uitat să mă bucur de aniversarea zilei mele de naştere. Mă adresez vouă, Ioana, Andrei şi Ana-Maria, pentru că, sentimentul care m-a cuprins în ultimele săptămâni şi asupra căruia n-am insistat în discuţiile noastre, n-ar trebui să vă ia prin surprindere.

Din dragostea mistuitoare pe care v-o port, din convingerea că nu va trece mult, după plecare mea, şi oamenii vor înţelege pe de-a-ntregul cine am fost cu adevărat, vă avertizez că, de acum încolo, cu mine se poate întâmpla orice„, așa începe editorialul pe care maestrul i l-a dictat fiicei sale.

Adrian Păunescu a fost căsătorit de două ori. Prima dată cu poeta Constanța Buzea, care i-a dăruti doi copii, pe Andrei și Ioana, și a doua oară cu Carmen Păunescu care i-a dăruit o fiică, pe Ana- Maria. Constanța Buza a decedat în 2012, la doi după decesul poetului. Povestea lor de dragoste a fost una intensă, dar infidelitatea lui Păunescu, au dus la destrămarea marijului.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton