Angela Rusu a fost operată și i s-a extirpat o tumoare renală. De ce a fost internată ulterior la o clinică de psihiatrie: „Luam câte 10 pastile pe zi, dar tratamentul era greșit. Riscul de sevraj...”

.

Cu o lună în urmă, Angela Rusu a fost supusă unei intervenții chirurgicale complexe, în urma căreia i s-a extirpat o tumoare renală. Operația, care a durat patru ore, a fost realizată cu succes, fără complicații majore. Totuși, artista a aflat ulterior că tratamentul cu antidepresive pe care îl urma putea reprezenta un mare risc pentru sănătatea ei. Doza medicamentelor a fost mult redusă, dar din cauza riscului de sevraj, a fost necesară o perioadă de supraveghere medicală.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Angela Rusu a devenit mamă pentru a treia oară în 2021, la 46 de ani. Din nefericire, artista s-a luptat cu depresia postanală și i-a fost prescris un tratament medicamentos. Prin altă cumpănă a trecut luna trecută, când i-a fost extirpată o tumoare renală, având să descopere și alte probleme după operație.

Citește și: La 47 de ani, Angela Rusu a devenit bunică, dar și mamă, după 4 fertilizări in vitro: „A fost foarte greu pentru mine, dar până la urmă m-am scuturat și am luat rolul în serios'


Citește și: Elena Merișoreanu, prima reacție după ce Angela Rusu a spus despre ea, în direct, la Măruță, că nu are talent: ‘Nici vorbă de scuze’/ EXCLUSIV

Citește și: „Simțeam teroare! Loviturile în corp sună într-un anume fel…’. Drama neștiută a Monicăi Bârlădeanu din copilărie. Tatăl actriței a fost violent cu Minodora Tătărușanu, mama ei

Citește și: Mihaela, soția lui Silviu Prigoană spune cum reacționează acesta când se enervează: „Când are o supărare sau o problemă…’. Cum l-a afectat moartea tatălui


Angela Rusu a fost operată și i s-a extirpat o tumoare renală

Artista a fost diagnosticată cu o tumoare benignă la rinichiul drept, astfel că nu a avut nevoie de chimioterapie sau radioterapie. Operația a durat patru ore și a fost realizată la o clinică privată din Cluj-Napoca. În perioada spitalizării, Angela Rusu a fost avertizată de medici că tratamentul cu antidepresive poate avea efecte grave asupra sănătății ei.

„Am fost operată, am avut o intervenție chirurgicală. Am avut o tumoare la rinichiul drept. Mi-au extirpat tumoarea. Era benignă. Deci nu a fost vorba de cancer sau să fac chimioterapie, nimic. Am făcut o postare, pentru că am avut o operație destul de mare, a fost o operație de patru ore. Am fost la o clinică privată din Cluj. M-a operat profesorul urolog, dr. Crișan.


La el am fost și la Medicover la spital am fost internată. Eu, acuma, pentru că am probleme la rinichiul drept, e foarte sensibil și trebuie să am mare grijă, căci am făcut un tratament pentru depresie. Asta am spus-o și la televizor, știa lumea că am avut și o depresie postnatală.

După operație, profesorul mi-a spus, că luam zece pastile antidepresive pe zi, că trebuie să scap de antidepresive. Cantitatea asta, îți dai seama, că funcționam și mă duceam la evenimente. Și iar intram în bula aia. Mi-a zis medicul că trebuie să scap de medicamente pentru că nu sunt bune pentru rinichi’, a povestit Angela Rusu pentru FANATIK.


„Mi-au scos zece pastile’

După intervenție, artistei i-a fost mult redusă doza de antidepresive, deoarece rinichiul putea fi afectat din cauza acestor medicamente. Din cauza riscului mare de sevraj, artista a rămas sub supraveghere medicală, la o clinică privată de psihiatrie.


„Am aflat de la un medic foarte bun de aici, îl cheamă Cristian Grecu Gaboș, are clinică la Târgu Mureș. Am auzit că e un psihiatru foarte bun. După operație, am venit la el la consult. Mi-a spus: ‘Eu nu pot să îți scot medicamentele astea, fără să fii supravegheată de medici’. Mi-a zis că dacă mi le scoate, s-ar putea să intru în sevraj.

Mie mi-au scos zece pastile. Am rămas cu trei acuma. Eu mă tratez ca să îmi scoată tratamentul din cauza rinichiului. Mie mi-a tot scăzut doza să nu fac ceva, Doamne ferește, la rinichi. Încă ceva, mie tratamentul cu antidepresive mi-a fost prescris total greșit de către alți medici’, a mai spus Angela Rusu.

Sursa foto: Facebook