Totul despre anturajul lui Vladimir Putin. Cine sunt apropiații președintelui rus și cine conduce războiul?

 Miniosu Alexandra
.

Dacă pe Vladimir Putin îl cunoaște toată lumea, nu se poate spune același lucru și despre anturajul lui. Puțini îi știu pe apropiații liderului de la Kremlin, cel cu care acesta s-ar consulta în luarea deciziilor sale. Iată cine sunt prietenii președintelui rus. Cine conduce războiul?

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Totul despre anturajul lui Vladimir Putin. Potrivit digi24.ro, Vladimir Putin dă impresia că e un președinte solitar, care se ocupă singur de conduderea armatei rusești în războiul cu Ucraina. Responsabilitatea pentru invazia din țara vecină îi revine într-adevăr, în calitate de comandat suprem al forțelor armate. Însă, orice hotărâre de a sa ar fi fost luată după ce s-ar fi consultat cu apropiații lui loiali.

anturaj-vladimir-putinanturaj-vladimir-putin

Conform BBC, mulți dintre apropiații lui Vladimir Putin, cu care s-ar consulta în luarea hotărârilor, au debutat profesional în cadrul serviciilor de securitate. Pentru ca populația să facă cunoștință cu anturajul liderului de la Kremlin, publicația străină a făcut o trecere în revistă a tuturor prietenilor lui. În continuare veți afla cine sunt aceștia.

Citește și: Mesajul lui Zelenski pentru preşedintele Rusiei, după 8 zile de război:”Putin, du-te acasă!”

Citește și: Unde se află buncărul antiatomic din Siberia, în care s-ar ascunde președintele Vladimir Putin:”Un oraș subteran”

Citește și: Ce scumpiri aduce în România războiul din Ucraina.Prețul gazelor, nivel record.

Citește și: Blake Lively a fost fotografiata cu lenjeria la vedere, pe covorul roșu.Imaginile au devenit virale

Totul despre anturajul lui Vladimir Putin

Serghei Şoigu

Serghei Şoigu e cunoscut drept Ministru al Apărării al Federației Ruse. De multe ori, acesta i-ar ține companie lui Vladimir Putin la partidele de vânătoare și pescuit desfășurate în Siberia. Ba mai mult, într-o vreme, acesta ar fi fost considerat drept un potențial succesor, mai scrie BBC. Acesta ar fi un confident vechi al liderului de la Kremlin. El ar fi preluat mesajul președintelui rus despre „demilitarizarea Ucrainei şi protejarea Rusiei' de o așa-zisă amenințare militară a Occidentului.

Cu toate acestea, în a treia zi de război, după ce rezistența de care a dat dovadă Ucraina a luat prin surprindere, Serghei Şoigu ar fi fost văzut cu o față stânjenită. Acesta s-ar fi aflat la binecunoscuta masă a lui Putin, împreună cu șeful forțelor armate.

„Șoigu trebuia să meargă la Kiev; el este ministrul apărării și trebuia să câștige', a susținut Vera Mironova, specialist în conflicte armate.

Tot despre Serghei Şoigu se știe că ar fi fost creditat cu anexarea Crimeei în anul 2014. Totel se afla la conducerea direcției de informații militare GRU. Aceasta din urmă ar fi fost acuzată de două otrăviri cu agenți neurotoxici. Ar fi vorba despre cea care ar fi fost mortală în anul 2018, de la Salisbury în Regatul Unit, și despre cea care ar fi fost aproape mortală asupra liderului opoziției Alexei Navalny din 2020.

„Șoigu nu este doar la conducerea armatei rusă, ci este și parțial responsabil de ideologia acesteia, iar în Rusia ideologia este totul', a transmis expertul rus în securitate Andrei Soldatov. Acesta e de părere că ministrul apărării ar avea cea mai mare influență în cercul de apropiați al lui Putin.

Valeri Gerasimov

Valeri Gerasimov e cunoscut drept șef al statului major. În această poziție, misiunea lui ar fi fost de a invada Ucraina și să o finalizeze rapid. Acesta ar fi avut un rol important în campaniile militare ale liderului de la Kremlin începând cu anul 1999, când a avut loc Războiul Cecen. El ar fi fost cel care ar fi coordonat planificarea operațiunii din țara vecină și ar fi supervizat exercițiile militare din Belarus. Acestea au avut loc în luna februarie.

Totodată, Valeri Gerasimovar fi avut un rol important și în campania militară de anexare a Crimeei. Sunt zvonuri conform cărora în prezent el ar fi fost exclus din cercul intim al lui Putin. Andrei Soldatov nu e însă de aceeași părere: „Putin nu poate controla fiecare batalion și are nevoie de el'.

Nikolai Patrușev

Și Nikolai Patrușev ar fi unul dintre cei apropiați ai lui Vladimir Putin. El este secretarul Consiliului rus de Securitate. Patrușev și liderul de la Kremlin ar fi început să lucreze împreună încă din anii 70, la Sankt Petersburg.

Ceilalți doi oameni fideli ar fi șeful serviciului de securitate, Alexander Bortnikov, și șeful serviciilor de informații externe, pe numele său Serghei Naryșkin. Nu multă lume ar avea atât de multă influență asupra liderului rus la fel ca Nikolai Patrușev. Aceștia ar fi lucrat amândoi vechiul KGB, iar ulterior ar fi preluat șefia FSB (fostul KGB) din anul 1999 până în 2008.

Cu câteva zile înainte de invazie, în cadrul unei reuniuni al consiliului de securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev și-ar fi spus opinia conform căreia „obiectivul concret' al Statelor Unite ale Americii ar fi destrămarea Rusiei.

Alexander Bortnikov

Alexander Bortnikov e șeful FSB. Și el ar face parte din anturajul lui Vladimir Putin. În trecut, și acesta ar fi făcut parte din KGB, la Leningrad. A reușit să preia conducerea FSB-ului după promovarea primită de Nikolai Patrușev. Despre FSB se spune că ar avea o influență majoră asupra altor servicii de aplicare a legii. Ba mai mult, ar avea propriile forțe speciale.

Totodată, observatorii Kremlinului susțin că Vladimir Putin ar avea mare încredere în informațiile pe care le-ar primi din partea serviciilor de securitate.

Serghei Narîșkin

Serghei Narîșkin are funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SVR). El i-ar fi fost alături lui Vladimir Putin în cea mai lungă perioadă a carierei lui. Acum ceva timp, în cadrul unui interviu acordat corespondentului BBC la Moscova, Steve Rosenberg, el nega că Rusia ar fi comis otrăviri. De altfel, a negat că Rusia ar fi participat la atacuri cibernetice.

În trecut, Serghei Narîșkin a ocupat funcția de președinte al Parlamentului. Acum, el conduce Societatea de Istorie Rusă.

Serghei Lavrov

Serghei Lavrov e cunoscut ca ministrul de Externe. Vreme de aproape două decenii, el a fost cel mai înalt diplomat al Rusiei. În prezent, el are 71 de ani. Acum o lună, au apărut speculații conform cărora el ar fi încercat să-l ironizeze pe secretarul britanic de Externe, Liz Truss, pentru cunoștințele sale despre geografia Rusiei. Ba mai mult, acum un an, tot el ar fi încercat să-l umilească pe șeful politicii externe al UE, Josep Borrell.

Digi24 mai scrie că Serghei Lavrov ar fi susținut continuarea discuțiilor diplomatice privitoare la Ucraina, însă Vladimir Putin l-ar fi ignorat.

Valentina Matvienko

Din anturajul lui Vladimir Putin ar face parte și o femeie. E vorba despre Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei. Ea ar fi avut rolul de a supraveghea votul Camerei Superioare pentru a viza desfășurarea forțelor ruse în străinătate. Astfel, ar fi ajutat la deschiderea căii pentru invazie.

Vladimir Putin ar fi început să colaboreze în urmă cu mulți ani cu Valentina Matvienko. Aceasta ar fi luat parte și la anexarea Crimeei. În ciuda acestui lucru, ea nu ar fi considerată a fi un factor de hotărâre principal.

Viktor Zolotov

Viktor Zolotov e acum directorul Gărzii Naționale a Rusiei, Rosgvardia. Puțină lume știe însă că acesta i-a fost bodyguard lui Vladimir Putin. Garda națională ar fi fost compusă de liderul de la Kremlin acum șase ani. Zvonurile spun că ar fi, de fapt, un fel de armată personală în stilul unei gărzi pretoriane, la fel cum era în perioada Imperiului Roman.

Cu cine s-ar mai consulta președintele rus în luare deciziilor

Prim-ministrul Mihail Mișustin are rolul de a salva economia țării, însă nu ar fi spus prea multe despre război.

Alți apropiați ai lui Vladimir Putin ar fi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, dar și Igor Sechin, cunoscut drept șeful gigantului petrolier de stat Rosneft. Asta susține analistul politic Evgheni Mincenko.

De asemenea, și frații Boris și Arkadi Rotenberg, ar fi confidenți ai lui Vladimir Putin. Aceștia ar fi fost prieteni încă din perioada copilăriei.

Sursă foto: Hepta, Profimedia Images

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton