Averea uriașă a lui Petrică Mîţu Stoian ar putea ajunge la statul român

 Dumba Gabriela
.

Milioanele de lei din drepturile de autor ale lui Petrică Mîţu Stoian ar putea ajunge la bugetul de stat. Pe de altă parte, se fac acuzaţii dure între familia interpretului de muzică populară şi impresarul artistului, scandalul iscat fiind, desigur, pe baza averii de peste un milion de euro a regretatului artist.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Statul român și-a anunțat intenția de a naționaliza o parte din sumele nerevendicate de rudele artiștilor decedați. În acest moment, banii artistului sunt blocați într-un cont până când se va lămuri cine este moștenitorul legal. Banii lui Petrică Mîţu Stoian ar putea ajunge la statul român atâta vreme cât nu există moştenitori. 

48366468-1988500861236738-4999726705779146752-n48366468-1988500861236738-4999726705779146752-n

Piesele regretatului Petrică Mîțu Stoian ar putea genera zeci de mii de lei pe an chiar şi după moarte, datorită difuzărilor pe care le are la radio, la televiziune sau pe internet. 

Petrică Mîțu Stoian a avut un contract de colectare a drepturilor de autor cu CREDIDAM, un organism autorizat de ORDA (Oficiul Român pentru Drepturi de Autor) să strângă aceste sume de la difuzori și să-i returneze artiștilor, potrivit antena 3.ro.

Organizația are obligația legală de a colecta aceste drepturi și după moartea lui Stoian. Banii respectivi vor rămâne însă blocați într-un cont până când se va lămuri cine este moștenitorul legal, care va avea dreptul să extragă acei bani din conturi. 

Averea uriașă a lui Petrică Mîţu Stoian ar putea ajunge la statul român

Situația s-ar putea complica dacă eventuala luptă pentru avere se va prelungi. Statul român și-a anunțat însă intenția de a naționaliza o parte din sumele nerevendicate de rudele artiștilor decedați, într-o perioadă mai lungă de timp. 

În noiembrie, în Senat a trecut un amendament PNL-PSD inițiat de Alina Gorghiu și Lucian Romașcanu, care propune ca 70% din sumele nerepartizate în cazul unor artiști decedați să fie distribuite către Fondul Cultural Român, instituție de stat. 

Inițiativa s-a lovit de opoziția organismelor de gestiune colectivă, dar și a artiștilor, care au inițiat o petiție împotriva acestei modificări a legii. 

În acest moment, CREDIDAM colectează drepturi pentru aproape 300 de artiști decedați, atât din țară cât și de peste hotare.

Citește și: Rita Mureșan, fotografie rară cu fostul soț și cele două fiice.De ce s-a reunit toată familia

Citește și: Nicoleta Luciu și Zsolt Csergo, primele declarații după ce s-a spus că divorțează:„Unde a…’

Citește și: Cine este iubita lui Cătălin Scărlătescu.Primele imagini cu cei doi, în timp ce se sărută

Scandal pe avere între surorile lui Petrică Mîțu Stoian și impresarul artistului

Avocata familiei artistului, Carmen Obârșanu, a dezvăluit, la Antena 3, că nu toate actele proprietăților lui Petrică Mitu Stoian, au ajuns în posesia rudelor.

„Se află în posesia familiei actul asupra casei de la țară. Este proprietatea defunctului și urmează să fie dezbătută succesiunea. Iar cu privire la celelalte acte, a început notarul să solicite de la autorități actele pentru fiecare bun în parte”, a precizat aceasta.

Regretatul artist a strâns o avere pe măsura muncii sale într-o carieră de zeci de ani, cu evenimente la care a cântat, concerte şi emisiuni televizate.

La o lună de la decesul cântăreţului, adevărate controverse despre averea sa se dezbat în spaţiul public. Scandalul dintre rudele artistului și impresarul Doru Gușman pare să capete noi proporții.Sora artistului susține că familia impresarului ar rămâne cu o mare parte din bunurile materiale ale lui Petrică Mâțu Stoian, acestea fiind trecute pe firma lui Doru Gușman.

„Casa de la țară, ar fi tot la familie, noi voiam să îi facem casă memorială. Am aflat ceva acum, nu știu exact dacă e real, vom vedea. Casa aceea ar fi și aceea jumătate-jumătate. Nu sunt sigură, dar se zice că nici casa de la Craiova și nici cea de la țară nu era a lui Petrică, totul ar fi fost pus pe firmă”, a declarat una dintre surorile artistului, pentru România TV.

Toate aceste afirmaţii au fost negate cu vehemenţă de impresarul regretatului artist.

„Este minciună 100%! Eu nu am nimic de moștenit de la el, eu ce am, am casa mea. El nu mi-a făcut niciun fel de act. Omul nu știa că moare. Nu este adevărat! Casa este pe numele lui. Bunurile care sunt pe firmă sunt acolo, se pot verifica, nu este problemă. Nu am pus stăpânire pe nimic”, se apără impresarul Doru Guşman, într-un interviu acordat playtech.ro

La mijloc de află lupta pentru un milion de euro, averea pe care ar fi lăsat-o în urmă Petrică Mîțu Stoian.

Potrivit informaţiilor din spaţiul public, cântăreţul ar fi lăsat în urmă, pe lângă o mare avere artistică şi una materială destul de valoroasă. Acesta avea o maşină de lux, casa părintească din Isverna, două apartamente pe litoral, în Eforie Nord, recent şi-ar fi cumpărat un apartament în cartierul Primăverii din capitală şi o vilă în Craiova, unde interpretul a locuit cu impresarul şi familia acestuia din urmă.

Petrică Mîțu Stoian, achiziție de sute de mii de euro înainte să moară

Petrică Mîțu Stoian a făcut o achiziție de sute de mii de euro înainte de deces. Acesta își cumpărase o mașină în valoare de 100.000 de euro, dar nu a apucat să se bucure de ea.

Cântăreţul de muzică populară ajunsese să încaseze chiar și 1100 de euro pentru o singură oră la un eveniment, potrivit bzi.ro. Pe lângă banii câștigați cu vocea sa, acesta era proprietarul unei afaceri prospere cu căpșuni pe care o gestiona împreună cu o nepoată.

„Lucrurile se fac la timpul lor, copiii se fac la timpul lor. Eu le-am cam făcut pe toate. Dar dacă s-a întâmplat să n-am un urmaş, că asta este, nu sunt singurul. Sunt oameni mari, conducători de state care nu au urmaşi. Asta nu este un capăt de ţară. Am destui nepoţi care sunt aproape de mine. Cine e aproape de mine, mă iubeşte şi mă respectă, are toată dragostea mea. Cine nu, la revedere!', a explicat acesta în trecut.

Acesta a spus într-un interviu că a realizat totul cu propriile mâine.

„Tot ce mi-am dorit cu adevărat, am primit. Am și o melodie care suna așa: Doamne-n viață-s mulțumit, că mi-ai dat ce mi-am dorit. Eu am dobândit totul prin muncă, nimeni nu mi-a dat un pai, doar educație am primit de la părinți, în rest, nimic', povestea Petrică Mîțu Stoian.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton