Bono a strans 42 de milioane dolari in lupta contra SIDA

 Revista VIVA
.
O licitatie organizata la New York de cantaretul irlandez Bono s-a incheiat cu strangerea a nu mai putin de 42,5 milioane de dolari, banii urmand sa fie folositi pentru programele de combatere a maladiei SIDA in Africa.

BonoLicitatia care a atras numeroase celebritati de la Hollywood, top modele, cantareti si sportivi a fost descrisa ca fiind cea mai importanta actiune caritabila organizata vreodata, iar suma stransa a depasit si cele mai optimiste asteptari. Astfel organizatorii mizau pe strangerea a 29 de milioane de dolari, insa numeroase opere de arta au fost vandute cu sume ce au depasit de 3-4 ori estimarile.

Banii vor fi virati direct Fundatiei Natiunilor Unite pentru a sustine programele de lupta contra SIDA derulate de Fondurile mondiale de lupta contra SIDA si tuberculoza, un parteneriat public si privat creat in 2002 de fostul secretar general ONU, Kofi Annan.

Aceste fonduri ar trebui sa le permita bolnavilor de SIDA un tratament cu antiretrovirale. „Am vazut oameni murind din cauza lipsei acestor medicamente', a marturisit cantaretul de la U2. „Nu pot sa-mi dau seama cati oameni vor supravietui.'

Printre cei care au participat la licitatie s-a aflat si top modelul Christy Turlington, care a venit impreuna cu sotul sau, actorul Ed Burns.

Tenismanul John McEnroe, manechinul Helena Christensen sau actorul Dennis Hopper s-au aflat, de asemenea, pe lista participantilor.

Bono a reusit sa stranga 100 de milioane de dolari prin fundatia sa, Red, in numai un an de la infiintarea acesteia.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton