Brigitte și Florin Pastramă au fost condamnați în dosarul măștilor contrafăcute. Ce pedeapsă au primit: „Soluția…” / Decizia instanței nu este definitivă

 Miniosu Alexandra
.

Brigitte și Florin Pastramă au fost condamnați în dosarul măștilor contrafăcute. În urmă cu aproximativ trei ani, cei doi soți s-au trezit cu Poliția la ușă, după ce oamenii legii s-au autosesizat în privința acțiunilor lor. Femeia de afaceri și soțul ei erau atunci bănuiți de comercializarea măștilor de protecție ce ar fi purtat însemnele unor brand-uri cunoscute. Atunci, ei au fost audiați și plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Iată ce decizie au luat acum judecătorii!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Problemele cu legea au început, așadar, pentru Brigitte și Florin Pastramă acum aproximativ trei ani. La acea vreme, pe numele celor doi soți a fost deschis un dosar penal. Acesta avea ca obiect „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată'. Între timp, dosarul lor a ajuns pe masa judecătorilor, care, recent, au luat o decizie în cazul lor.

brigitte-1brigitte-1

Citește și: Câți bani cheltuie Brigitte Pastramă cu școala fiicei sale, Sara, în Dubai: „Este aceeași sumă pe care o plăteam în România, în București”

Citește și: Brigitte Pastramă a răbufnit pe Instagram: „Atunci când un bărbat își lasă femeia să facă munca de bărbat și ea nu primește niciodată decât jigniri, în loc de flori…” / A vrut de mai multe ori să divorțeze de Florin Pastramă

Citește și: Serghei Mizil explică cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea și vila de la Izvorani: „Nu mâncase de șase zile. Un om care e în facultățile mintale…' / Fostul milionar ar avea pierderi de memorie

Citește și: De ce Ionuț Lupescu s-a căsătorit după vârsta de 30 de ani: „Eu am fost foarte mult plecat din țară, am avut o prietenă în Germania, nemțoaică, dar…'

Brigitte și Florin Pastramă au fost condamnați în dosarul măștilor contrafăcute

În dosar, parte civilă au fost și cele trei brand-uri exclusiviste a cărei marcă ar fi fost imitată de produsele comercializate de Brigitte și Florin Pastramă. Cei doi soți au încheiat un acord de recunoaștere, iar astfel beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.

Potrivit Spynews.ro, Brigitte și Florin Patramă au fost condamnați, de curând, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei fiecare. Asta înseamnă că fiecare a primit câte 100 de zile de amendă penală, iar acestea au fost înmulțite cu suma de 40 lei corespunzătoare unei zile de amendă.

„Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere

Solutia pe scurt: În temeiul art. 102 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 rep coroborat cu art. 375 C.pr.pen. şi art.396 alin. 10 C.pr.pen. cu referire la art. 53 lit. c C.pen. şi art. 61 alin. 1, alin. 2 şi alin. 4 lit. b C.pen., instanța condamnă pe inculpata Pastramă Sanda – Brigitte, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei (ce a fost calculată prin înmulțirea unui număr de 100 de zile-amendă cu suma de 40 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Instanța condamnă pe inculpatul Pastramă Florin Adrian, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei (ce a fost calculată prin înmulțirea unui număr de 100 de zile-amendă cu suma de 40 lei corespunzătoare unei zile-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Ce pedeapsă au primit

De menționat este și faptul că celor trei brand-uri celebre, care au fost parte civilă în dosar, le-au fost respinse ca neîntemeiate acțiunile civile exercitate. Așadar, Brigitte și Florin Patramă nu le datorează nimic. Cei doi soți trebuie însă să achite cheltuielile de judecată: fiecare câte 1.500 lei. Hotărârea nu este una definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

„În temeiul art.397 alin.1 C. proc. pen rap. la art.25 alin.1 C. proc. pen, respinge ca neîntemeiate acțiunile civile exercitate de către părțile civile LOUIS VUITTON MALLETIER, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu, GUCCIO GUCCI S.P.A, prin reprezentant legal C.A Frisch&Parteners și FENDI România, prin reprezentant legal S.C.A. Turcu&Turcu.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. e C.proc.pen. rap. la art. 398 C.proc.pen. cu referire la art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă fiecare inculpat la plata sumei de câte 1500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (suma de câte 1200 lei reprezentând cheltuieli efectuate în faza de urmărire penală şi suma de câte 300 lei, pentru faza de cercetare judecătorească). În temeiul art.407 alin.1 C.pr.pen. dispune comunicarea copiei hotărârii părților şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”.

Sursă foto: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton