Campioana Simona Amânar a împlinit 45 de ani. Ce regrete are și ce sacrificii stau în spatele medaliilor la gimnastică: „Mi-am pierdut o parte a copilăriei. Îmi doream să-mi țin părinții în brațe și...”

.

Pe 7 octombrie, Simona Amânar a împlinit 45 de ani. Simbolul excelenței în gimnastică a vorbit, într-un amplu interviu, despre sacrificiile din spatele medaliilor și regretele pe care le-a avut de-a lungul carierei. A povestit și cum obișnuia să-și sărbătorească zilele de naștere în cantonamente, alături de colegele de echipă și legendarul antrenor Octavian Bellu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Simona Amânar s-a născut la 7 octombrie 1979, în Constanţa, şi a început să practice gimnastica de la vârsta de 5 ani. Este campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică artistică și a câștigat, alături de echipa României, patru titluri mondiale consecutive. O săritură extrem de dificilă, executată la Olimpiada din Sydney din 2000, îi poartă numele și puține sportive s-au apropiat de abilitățile sale tehnice.

simonaamanar10simonaamanar10

Citește și: De ce a ales Simona Amânar gimnastica: „Nu s-a gândit nimeni că voi deveni cea care va îngenunchea Rusia, China, SUA, Australia de atâtea ori, că voi deveni numărul 1”. Cât de mult a muncit pentru a-și îndeplini visul de a avea o săritură care să-i poarte numele / EXCLUSIV

Citește și: Cum s-au cunoscut Simona Amânar și soțul ei, Cosmin Tabără, și cum se înțeleg după 21 de ani de căsnicie: „Nu a fost o dragoste la prima vedere. Sigur că viața se schimbă, dar…' / EXCLUSIV

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Minodora Tătărușanu, mama Minodora Tătărușanu, la nunta fiicei sale cu Valeriu Gheorghiță: „Soacră mică…'/ Ce ținută a purtat fratele vedetei, Petru

Citește și: Gina Matache explică de ce s-a împotrivit divorțului fiicei sale, Oana, și relației ei cu Radu Siffredi: „Am retrăit momentul cu mama și aveam impresia că trebuie să o iau de la capăt”

Campioana Simona Amânar a împlinit 45 de ani

Cu prilejul aniversării sale, Simona Amânar a povestit cum obișnuia să își sărbătorească zilele de naștere în cantonamente, alături de colegele de echipă. Singurul regret al campioanei este acela că, ani la rând, nu a avut părinții alături în astfel de momente.

„În primii ani de viață, până am început performanța, ziua de naștere era petrecută asemeni copiilor de vârsta mea. Cu câte un un suc și prăjitură făcută de către mama, ne adunam acasă copiii de la bloc și ne jucam. La școală duceam câte o pungă de bomboane colegilor și ascultam fericită cum mi se cânta „La mult ani'! Ulterior, petrecerile s-au mutat la Deva, unde eram la lot de cele mai multe ori, cu antrenorii și colegele. Aveam acel obicei inițiat de domnul Bellu, de a ne bate sau a ne lua bătaie cu frișcă (râde).

Uneori eram la concursuri și poate doar o simplă urare din partea colegelor era totul. Poate cea mai „altfel' petrecere a fost după Sydney, când am petrecut la Hotel Sport din București, până târziu în noapte. Oricum, ziua uneia dintre noi era o zi frumoasă pe care încercam să o petrecem împreună, cu toții. Îmi pare rău că ani de zile nu am beneficiat de prezența părinților lângă mine în multe dintre aceste momente. Dar asta înseamnă performanță, să nu ai întotdeauna ce îți doreșți. După ce mi-am întemeiat familia, ziua mea s-a organizat întotdeauna cu prietenii foarte apropiați, niciodată nu am exagerat la acest eveniment', a declarat campioana pentru unica.ro.

„Familia este cea mai mare realizare'

Simona Amânar, una dintre cele mai reprezentative figuri ale gimnasticii românești, are un palmares impresionant. În ciuda acestor rezultate extraordinare, campioana afirmă cu tărie că familia este cea mai mare realizare a sa. Cosmin Tabără îi este soț de 21 de ani, iar din rodul iubirii lor au rezultat trei copii – Alex, Ștefania și Tudor.

„Binențeles că familia. Cei trei copii minunați, carieră universitară, încheierea studiilor doctorale. Faptul că am reușit să-mi educ copiii este un lucru mare și sunt deosebit de încântată. Alexandru, băiatul cel mare, este student la medicină, anul IV, sunt tare mândră de comportamentul lui. Dar sigur, pe plan sportiv am fost de câteva ori pe locul 1 în lume, ce mi-aș fi putut dori mai mult?', a mai povestit legenda gimnasticii pentru sursa menționată anterior.

„Mi-am pierdut o parte a copilăriei'

Campioana a vorbit și despre sacrificiile care au stat în spatele medaliilor. Anii copilăriei i-a dedicat sportului de performanță, renunțând la multe dintre bucuriile specifice vârstei. Au fost și momente în care și-ar fi dorit să simtă îmbrățișările părinților, dar, din păcate, timpul petrecut în competiții a lăsat puțin loc pentru astfel de experiențe.

„Eram disciplinată și muncitoare. Cred că maturitatea mi-am început-o la o vârstă mai  fragedă decât alți copii. Conștientizam ce trebuie să fac, eram plecată de lângă familia mea de la 13 ani, ori toate aceste lucruri m-au maturizat. Acum sunt la fel de conștiincioasă în tot ceea ce fac și încerc ca lucrurile să le fac cât mai bine, indiferent de tematica lor. Aș putea spune că mi-am pierdut o parte a copilăriei, dar aș mai fi fost omul care sunt azi? Dacă aș fi putut să aleg cu siguranță aș fi ales să fac același lucru, dar să am familia mult mai aproape. Erau momente când îmi doream să-mi țin părinții în brațe și ei erau la sute de kilometri de mine. Legăturile de comunicare erau mult mai dificile decât acum, dar asta este viața, nu poți avea totul', a mai declarat Simona Amânar.

„Am făcut o țară fericită'

Simona Amânar crede că sacrificiile ei nu au fost în zadar, deoarece a adus bucurie unei țări întregi.

„Aș fi rea să spun că aș fi dorit mai mult. La fel cum aș fi ipocrită să spun, după ce am ajuns la acest nivel, că nu au existat momente când simt că aș fi putut sau meritat mai mult. Dar în viață trebuie să luăm ceea ce avem și să mulțumim pentru ce am realizat. Am făcut o țară fericită, am fost deasupra reprezentantelor Rusiei, Statelor Unite, Chinei de atâtea ori prin activitatea mea. Ce aș putea cere mai mult?', a încheiat marea campioană.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton