Câți bani plătește Christian Sabbagh pentru ședințele de terapie ale fiului diagnosticat cu autism: „Extrem de costisitoare”

 Ifrim Georgiana
.

Fiul lui Christian și a Iuliei Sabbagh este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist, iar prezentatorul TV recunoaște că ședințele de terapie sunt costisitoare. Atunci când a auzit diagnosticul, mama băiețelului a intrat într-o depresie severă, însă comunicarea i-a ajutat pe cei doi părinți să depășească momentul dureros. Într-un interviu recent, jurnalistul a vorbit deschis despre încercările prin care a trecut de la aflarea diagnosticului băiețelului său. Iată declarațiile acestuia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai', Christian Sabbagh a dezvăluit faptul că fiul său a fost diagnosticat cu autism. Când a aflat despre diagnosticul micuțului Christian Jr., soția prezentatorului a intrat într-o depresie severă, după cum a relatat chiar aceasta. Jurnalistul de investigații spune a avut nevoie de timp pentru a procesa această veste dureroasă și recunoaște că a fost unul dintre cele mai dificile momente din viața lui.

sab-10sab-10

Christian Sabbagh a vorbit despre costurile ședințelor de terapie pentru fiului lui. Prezentatorul de la Kanal D recunoaște că procesul terpapeutic este extrem de costisitor, iar ajutorul oferit din partea statului este mult prea mic pentru nevoile unui copil diagnosticat cu autism.

Citește și: „Nu știa cine sunt. Suntem ca Yin și Yang'. Cum și-a cunoscut Christian Sabbagh soția și ce l-a atras cel mai mult la ea

Citește și: „Te sfâșie, nu poți uita”. Christian Sabbagh vorbește despre cel mai dramatic moment din viața lui

Citește și: Imperiul Leilor revine la Pro TV și au început deja înscrierile. În sezonul 3, s-au investit 8.5 milioane de euro!

Citește și: Ionuț Dolănescu a împlinit 51 de ani. Ce cadou îi oferise regretatul său tată, la 18 ani: „Costa enorm, cât o casă”

Câți bani plătește Christian Sabbagh pentru terapia fiului său

Christian Sabbagh a dezvăluit costurile ședințelor de terapie pentru fiul său diagnosticat cu autism, iar suma depășește câteva mii de lei lunar. Prezentatorul TV spune că băiețelul său lucrează cu o nouă echipă de terapuți, subliniind faptul că rezultatele acestor ședințe se vor reflecta în viitor.

„Cred că am aplicat toate terapiile existente pentru tulburările din spectrul autist. Dar copiii sunt diferiți și o terapie care dă rezultate într-un caz poate fi ineficientă în altul. Acum avem o nouă echipă de terapeuți și se pare că suntem pe drumul cel bun. Dar terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani, iar evoluția o vezi în timp.

Extrem de costisitoare. Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar, depinde de câte ședințe are nevoie copilul. Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile unei familii care se confruntă cu o asemenea încercare', a susținut prezentatorul TV, potrivit unica.ro.

Cum a reacționat Christian Sabbagh când a aflat că fiul lui suferă de autism

Prezentatorul de la Kanal D recunoaște că cel mai greu moment din viața lui a fost acela când a aflat despre diagnosticul băiețelului lui. La început, acestuia i-a fost greu să proceseze informația, însă a înțeles rapid responsabilitatea în fața căreia se afla.

„A fost un moment dificil. O astfel de veste este debusolantă pentru orice părinte. Am avut nevoie de un timp să asimilez această informație și să mă „adun'. A fost cel mai teribil și dureros moment din viață mea. Dar nu poți stă cu brațele încrucișate întrebându-te de ce ți se întâmplă ție, așa că am reacționat și acționat rapid pentru a vedea ce putem face', a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Soția lui Christian Sabbagh a intrat în depresie la aflarea diagnosticului

Iulia Sabbagh a suferit o depresie severă atunci când a aflat despre diagnosticul fiului ei. Soția prezentatorului a fost cea care a observat că micuțul nu putea vorbi la trei ani și a decis să meargă la investigații medicale.

„Când Iulia a aflat diagnosticul lui Christian a intrat într-o depresie severă. Nu se putea discuta cu ea, era nervoasă și inițial nu am înțeles despre ce este vorba. A avut curajul la un moment dat să îmi spună ce se întâmplă. Dar până să știu aveam și eu diferite scenarii departe de trăirile ei. Dar lucrurile s-au reglat tocmai datorită comunicării dintre noi', a încheiat aceasta.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton