Cătălin Scărlătescu, proprietarul a trei restaurante, a anunțat oferta pentru meniul de Paște. Cozonacul, pasca, sarmalele și drobul se numără printre delicatesele propuse de fostul jurat de la „Chefi la cuțite'. Un kilogram de friptură de miel costă aproximativ 200 de lei.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Cătălin Scărlătescu are o experiență în bucătărie de peste 30 de ani. Pentru că se apropie sărbătorile de Paște, cheful a adăugat în meniul restaurantelor sale cele mai râvnite preparate tradiționale românești. Prețurile sunt destul de piperate, în condițiile în care Scărlătescu folosește doar ingrediente bio, fără coloranți și conservanți.
Citește și: De ce nu suportă chef Cătălin Scărlătescu clătitele: „Dacă-l strângi în mână zici că e săpun'
Cât costă meniul de Paște propus de Cătălin Scărlătescu
Pentru masa de Paște, Cătălin Scărlătescu propune câteva preparate cu gust autentic românesc. O porție de 27 de sarmale costă 137 de lei, în timp ce o oală de 2,4 litri de ciorbă de miel se vinde cu 117 lei. Un kilogram de friptură de miel se apropie de 200 de lei, iar stufatul este ceva mai ieftin, 179 de lei.
Salata de bouef este nelipsită de pe masa de Paște și costă 75 de lei / kilogram, în restaurantul celebrului chef. Un platou tradițional, cu jumări, chiftele, salată de vinete sau cârnați, costă aproximativ 120 de lei. Un pachet cu pască și cozonac costă aproape 200 de lei.
Așadar, meniul complet pentru masa de Paște ar ajunge la cel puțin 1150 de lei, în cazul celor dornici să comande din restaurantul lui Cătălin Scărlătescu.
Care sunt cele mai vândute preparate în restaurantul lui Scărlătescu
Printre cele ai râvnite preparate din restaurantul lui Cătălin Scărlătescu se numără: cozonac (99 lei), cozonac însiropat cu vinars și ciocolată belgiană (143 lei), pască (98 lei), sarmale (13 bucăți – 69 lei, 27 bucăți – 137 lei), salata de boeuf cu vită, repsectiv cea cu pui (ambele la prețul de 75 de lei), stufat de miel (179 de lei), drob de miel (147 lei).
De altfel, preparatele din carne de miel sunt la mare căutare în această perioadă: drobul de pui (147 lei), ciorba de miel (117 lei), friptură de miel (189 lei), friptură de curcan (99 lei), după cum se arată pe site.
Cu ce se ocupă Cătălin Scărlătescu după demisia de la „Chefi la cuțite’
După demisia de la „Chefi la cuțite’, Cătălin Scărlătescu a sugerat că bucătăria va deveni noul său ecran.
„În momentul de față nu vreau nimic. Vreau să-mi dau drumul la restaurant și ăsta va fi noul meu ecran. Asta va fi noua mea scenă. Aici m-am apucat, cu niște prieteni din industrie, să facem niște chestii online, să facem o carte, niște rețete de călătorii. Ne apucăm să facem tot ce fac influencerii de pe planeta asta. Ne descurcăm singuri. Asta este viața mea privată, pe care nu mi-o poate lua nimeni. Televiziunea este foarte bună, pentru că te vede, dar meseria mea de bază este bucătar. Eu, mâine, pot să mă duc să mă apuc din nou de omlete, burgeri, eu chiar fac festivaluri pe stradă pentru mii de oameni’, a spus celebrul bucătar pentru cancan.ro.
Sursa foto: Facebook