Cât de greu s-a vindecat Cristina Bălan după nașterea traumatizantă a gemenilor: „Cadrul medical înjura. Nu-mi place să fiu umilită”. Pe fiica ei a născut-o acasă, în cadă

 Ifrim Georgiana
.

Cristina Bălan a trecut printr-o experiență traumatizantă la nașterea gemenilor ei, Toma și Matei, diagnosticați cu sindromul Down. Artistei i-au trebui ani de zile să se vindece și să proceseze trăirile dureroase. Acesta a fost motivul pentru care a ales s-o nască pe fiica ei acasă, în cadă, la sfârșitul lui 2022.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cristina Bălan a devenit cunoscută în 2015, când a câștigat „Vocea României', făcând parte din echipa condusă de Tudor Chirilă. Artista este căsătorită de 12 ani cu soțul ei, Gabriel Bălan, iar împreună au trei copii. Gemenii Toma și Matei, diagnosticați cu sindromul Down, s-au născut prematur în anul 2013. Cristina Bălan a devenit mamă pentru a treia oară în 2022, după ce a adus pe lume o fetiță, Nadeea Sofia. Ea a ales să nască acasă, în propria cadă, asistată de o moașă.

colaj-balancolaj-balan

Citește și: Cristina Bălan, dezvăluiri inedite despre momentul în care s-a căsătorit cu Gabriel, tatăl copiilor ei. Au fost prieteni timp de 12 ani: „Și când te gândești că totul a început cu un sărut…”

Citește și: Cristina Bălan, primul Crăciun cu trei copii: „Suntem extrem de entuziasmați. Îmi doresc să mă bucur de cei dragi'. Cum sărbătoresc și cine o ajută cu pregătirile

Citește și: Adrian Minune i-a mărturisit fiicei sale, Karmen, că nu i-ar spune dacă l-ar vedea pe soțul ei că o înșală: 'Noi, bărbații, mai greșim. Cum să îți spun?' / Reacția neașteptată a artistei

Citește și: Cum a reacționat fiica lui Sore când artista i-a spus că se desparte de tatăl ei: „A înțeles că va avea două case, i-am explicat că…'. Cântăreața își mai dorește un copil, după ce și-a făcut iubit

Cât de greu s-a vindecat Cristina Bălan după nașterea traumatizantă a gemenilor

Cristinei Bălan i-au trebuit ani de zile pentru a se vindeca după nașterea traumatizantă a gemenilor ei, Toma și Matei. Artista susține că a fost umilită de medicul care a asistat-o și foarte greu a procesat acele trăiri dureroase. Pe fiica ei, Nadeea Sofia, a ales s-o nască acasă, în prezența unei doule (cadru profesional mediu pregătit pentru a oferi suport emoțional, fizic și informativ mamei care a început travaliul).

„A doua oară am decis să nasc acasă, supravegheată de o doulă, tocmai pentru că prima naștere, cea cu gemenii, a fost extrem, dar extrem de traumatizantă.

Trauma am suferit-o la un spitalul de stat, nu am să-l numesc acum, pentru că sunt acolo și oameni care sunt dedicați, cum este domnul doctor Sorin Eșanu, care mi-a supravegheat și sarcina cu gemenii și această sarcină cu fetița, tocmai pentru că este un om deosebit.

Însă, a fost foarte traumatizantă nașterea cu cadrul medical care înjura și nu-mi place acest lucru. Nu-mi place să fiu umilită, cred că nimănui nu-i place, însă unele persoane acceptă. Am avut nevoie de foarte mulți ani să integrez aceste emoții negative, să ajung la o reziliență și să-mi vindec, practic, trauma.

Și atunci am considerat că, decât să mă duc și să stau cu stres, să fac așa cum simt eu. Îmi asum alegerile în viață. Îmi place să-mi iau puterea înapoi', a declarat solista în cadrul emisiunii 'Monden Alert' de la Metropola TV.

„Nici acest copil nu a fost unul planificat'

Fiica Cristinei Bălan, Nadeea Sofia, a venit pe lume pe 30 decembrie 2022. Artista spune că a trăit o bucurie greu de descris în cuvinte când a aflat că urmează să devină mamă pentru a treia oară.

„Sunt și un om care se bazează foarte mult pe instinct. Și așa am simțit, a fost sentimentul meu că de data aceasta voi avea o sarcină cu totul diferită și unică, în sensul de un singur copil, pentru că prima oară m-am trezit cu surpriza să fie doi. Așa a și fost, a fost sarcină extraordinar de ușoară, având și o vârstă… Sunt tânără, dar nu atât de tânără.

Nu m-am așteptat să fie atât de simplu și cu toate astea am simțit ca va fi și așa am fost. Contează și planul mental, și emoțional. A fost o bucurie la unison. Parcă toată lumea se vorbise că mai așteptăm un copil. Nu știu de ce și nu știu cum. Deși nici acest copil nu a fost unul planificat în modul acela pe calendar. A fost o surpriză foarte plăcută și frumoasă și în continuare este o fetiță deosebită', a dezvăluit Cristina Bălan, potrivit Fanatik.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton