Cât va mai dura războiul din Ucraina. Anunțul făcut de Pentagon

 Miniosu Alexandra
.

Întrebarea care stă acum pe buzele omenirii este: cât va mai dura războiul din Ucraina? Rușii au atacat teritoriul luna trecută, pe 24 februarie 2022, provocând pierderi uriașe, atât materiale, cât și omenești. Locuitorii speră la o minune, rugându-se pentru încetarea conflictului, în metrou sau în buncărele improvizate în care s-au ascuns. Iată ce anunț a făcut Pentagonul!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cât va mai dura războiul din Ucraina? Este întrebarea care stăruie pe buzele tuturor, după ce rușii i-au atacat pe ucrainieni. Astăzi, 3 martie 2022, este a opta zi de război, iar dezastrul continuă, provocând pierderi semnificative. Pentagonul a anunțat cât va mai dura acest conflict.

Kiev Under Siege – UkraineKiev Under Siege – Ukraine

Conform Pentagonului, soldații ruși mai au nevoie de încă 7 zile pentru a prelua controlul asupra Kievului, Capitala Ucrainei, scria ieri mediafax.ro. Cât despre controlul asupra întregii țări vecine, Rusia are nevoie de 4 – 6 săptămâni. Cu toate acestea, potrivit Statelor Unite ale Americii, războiul va mai dura multă vreme, chiar și 10-20 de ani. Acest conflict nu va avea un rezultat pozitiv pentru ruși.

Citește și: Ce este bomba termobarică, ce ar fi fost folosită de ruşi în Ucraina:”Tatăl tuturor bombelor”

Citește și: Un om de afaceri rus oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru prinderea lui Putin:”Căutat: viu sau mort”

Citește și: Brândușa Simion, văduva lui Victor Socaciu, continuă scandalul cu Marina Almășan:”Și-a cerut măcar scuze că l-a acuzat pe nedrept?”

Citește și: Alina Chivulescu, despre căsnicia cu Dan Chișu. Când a început cu adevărat relația lor:”De ce să stricăm o poveste frumoasă cu un advăr?”

Cât va mai dura războiul din Ucraina

Sura menționată mai scrie că războiul din țara vecină nu decurge după cum și-ar fi imaginat Moscova. Rușii nu s-ar fi așteptat să se „ciocnească' de o asemenea rezistență militară și civilă în Ucraina. Varianta la care s-a gândit inițial ar fi fost un război-fulger, însă planurile Statului Major al Moscovei ar fi fost date peste cap. Astfel, rușii nu au reușit să cucerească, cel puțin până pe 1 martie, niciunul dintre obiectivele pe care și le-au propus.

După ce în primele 7 zile de război ar fi întâmplinat dificultăți, atât din punct de vedere logistic, cât și militar, Kremlinul a ridicat ștacheta. Mai exact, dacă la început rușii ar fi avut o abordare mai prudentă, pentru a nu face prea multe victime civile, dar și ca pierderile să fie limitate, acum, aceștia ar fi intensificat ofensiva. Astfel, cei din urmă au început să lovească orașele mari din Ucraina cu atacuri puternice.

Rachetele și armelele grele sunt ațintite asupra orașului Harkov, afectând civilii, iar acest lucru contravine convențiile de război. Convoiul de vehicule venite din Rusia, ce măsoară 60 de kilometri, e oprit la aproape 40 de kilometri de Capitală, moment în care rușii întâmpină probleme logistice.

Anunțul făcut de Pentagon

Potrivit experților militari, e încă prea devreme pentru a desena o traiectorie a războiului ruso-ucrainean. Dar, studiind câmpul de luptă și acțiunile din prima săptămână, Pentagonul a făcut un anunț important. Acesta a estimat că rușii vor avea nevoie de 4-6 săptămâni pentru a prelua controlul asupra Ucrainei. Ministrul american al Apărării, care a informat recent Congresul, spune că trupele rusești vor avea nevoie de încă o săptămână pentru a înconjura Capitala Ucrainei și de circa o lună pentru a prelua controlul.

Însă, cei de la Washington au precizat că nu este clar la ce tactică vor apela rușii: dacă vor alege să „sugrume' orașul în mod treptat, întrerupând proviziile, sau dacă vor lupta stradă cu stradă.

În prezent, analiștii se întreabă cât va putea rezista Ucraina, dar și cât vor dura proviziile de orice fel: militare și alimentare. Aceeași sursă mai spune că o prognoză sumbră avertizează că, în decurs de o săptămână, cei din Ucraina nu vor mai avea muniție.

Cum ar arăta finalul războiului

În același timp, rămâne de văzut dacă Rusia va alege să se limiteze la cucerirea Kievului și a părții de Est a Ucrainei sau dacă se vor orienta ulterior către Lvov și vor înainta la granița poloneză.

Conform Pentagonului, în prezent, situația războiului este una dinamică. Aceasta se bazează exclusiv pe informațiile militare disponibile la ora actuală. Aceste date trebuie să fie ajustate de la o zi la alta.

În ceea ce-i privește pe aliații NATO, aceștia sunt de părere că forțele ucrainiene pot rezista multă vreme. Spun asta deoarece, în vreme ce rușii nu ar fi obișnuiți cu câmpul de luptă, iar majoritatea soldaților nici nu ar fi știut că va fi război, armata de la Kiev a fost angajată în Donbas. Acest lucru s-a petrecut vreme de opt ani, prin rotație. În plus, povara sancțiunilor luate ar putea începe să fie resimțită de forțele rusești.

Ministerul de Externe Britanic e de părere că acest conflict ar putea continua vreme de un deceniu. În schimb, Pentagonul ar fi vorbit despre un război „care durează între 10 și 20 de ani, pe care rușii, în final, îl vor pierde'.

sursă foto: Hepta, Profimedia Images

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton