Acum ceva timp, Cătălin Măruță ne-a vorbit în revista VIVA! despre copilărie. Deși are multe amintiri frumoase, căci a făcut și el năzbâtii, ne-a povestit că adolescența lui nu a fost doar joacă și distracție. Prezentatorul de la PRO TV a început să muncească încă de la o vârstă fragedă, la fel ca soția lui, Andra. Astfel, au învățat să-și câștige singuri proprii bani și să știe cum să-i prețuiască.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Cătălin, am frunzărit acum un interviu pe care l-ai acordat în 2010 și mi-am dat seama că totul s-a schimbat. Atunci încă vorbeam despre campania ta anti-playback, Codin Maticiuc era crai de Dorobanți, tu spuneai că, dacă nu ai mai face televiziune, te-ai întoarce la radio. Ce simți tu că s-a schimbat în ultimii zece ani, ți se par din altă viață lucrurile de atunci?
Timpul zboară! Mai ales când faci ce îți place. Eu pot să spun că nu m-am schimbat în privințele esențiale: sunt încă pasionat de televiziune, iar radioul rămâne în topul preferințelor mele, dar clar se situează încă după televiziune. Prioritățile mele au rămas la fel: familia și prietenii, munca, apoi tot restul.
Citește și: Eva și Cătălin Măruță, schimb de replici savuros, în direct, la TV: „Ar trebui să îi faci și tu asta mamei’
Citește și: Alexandru Papadopol revine la TV după 10 ani de pauză. Joacă în serialul ‘Brigada Nimic’ de la Pro TV
Cătălin Măruță, detalii neștiute despre copilărie
Remarc că și tu, și Andra ați ținut foarte bine pasul cu vremurile. În special din activitatea pe online. Ce crezi că s-a schimbat în bine și ce crezi că s-a schimgat în rău, în ultimii zece ani, în showbiz, în lumea televiziunii?
Un lucru bun este apariția social media: avem ocazia cu toții să urmărim mai bine activitatea persoanelor pe care le admirăm sau care ne fascinează, ne intrigă. În plus, calitatea imaginilor a crescut mult grație smartphone-urilor din ce în ce mai performante și a vitezei internetului. Astfel, putem vedea imagini HD pe telefonul mobil, și este valabil și pentru TV: show-urile arată mai spectaculos, imaginea ne captivează, este o experiență mai impresionantă.
Nu aș zice că s-a schimbat ceva în rău, dar aș vrea să adaug că e important să susținem activ industria culturală, mă refer acum și la teatru, și la film, dar și la muzică, să cumpărăm bilete, abonamente, chiar și dacă e vorba despre spectacole transmise online, așa cum e cazul acum. Numai așa ne vom putea bucura de un nivel ridicat de calitate a produsului cultural sau artistic și de nume noi, persoane talentate care să ne bucure.
Toți ne dorim spectacole ca afară, scene imense, efecte speciale, videoclipuri ca filmele de acțiune, decoruri, costume, muzică sau scenarii lucrate luni sau ani de zile de echipe de specialiști… Dar asta se întâmplă numai dacă domeniul este interesant pentru public și profitabil.
Chiar, cum comentezi faptul că, în industria prezentatorilor de divertisment, ați rămas cam aceiași oameni?
Mă faci să mă simt ca un dinozaur! Număr deja mai bine 13 ani de când sunt la Pro TV și încă 10 în care am lucrat la TVR, dar să știi că încă nu mă gândesc la pensie! (râde) Este un domeniu cu o inerție mare, apar greu fețe noi, dar totuși cred că vin din urmă unii din social media și le urez mult succes!
„Eu și Andra am lucrat de când eram adolescenți’
Cătălin, dacă mâine nu te-ar mai recunoaște nimeni pe stradă, care ar fi primele lucruri pe care ai vrea să le faci?
Să știi că nu mă abțin de la nimic, chiar dacă ne recunosc fanii. Este chiar plăcut să primim complimente, să dăm autografe, să facem poze cu cei care ne simpatizează pe mine și pe Andra. Dacă nu m-ar recunoaște nimeni, nu aș face ceva deosebit, m-aș bucura de timpul liber ca și până acum.
La final, aș vrea să-mi povestești câteva amintiri de la Târgu-Jiu, din casa în care ai copilărit, de la școală sau din fața blocului…
Amintirile din copilărie sunt pentru mulți dintre noi cele mai fericite: când nu avem griji, ci doar energie și chef să descoperim, să învățăm, să ne distrăm. Niciun joc online nu se poate compara cu joaca de pe stradă, cu mulți copii: „Țară, țară, vrem ostași, „verde stop!, „de-a v-ați ascunselea….
Îți spun și o amintire, sigur. Mai știi gumele de mestecat cu surprize pe care le colecționam cu toții? Eram înnebunit după ele, cumpăram guma Cin-cin special pentru asta. Într-o zi, am găsit niște bani acasă și am cumpărat cu ei 10 cutii de gume, le-am desfăcut pe toate ca să strâng surprizele, abțibildurile, iar guma am lăsat-o desfăcută, ascunsă după o perdea. După mai multe zile, mama a găsit-o acolo, topită de la căldură, plină de praf, un peisaj de nedescris. M-a certat, evident, dar m-a și iertat repede. Eu am rămas oricum cu o amintire foarte fericită: aveam cele mai multe surprize în colecție!
„Apreciem cu atât mai mult ce avem astăzi când știm ce greu am construit, dar și ce ușor am putea pierde totul’
Și închei zicând că nu știu cum fac unii oameni care, oricât de mare succes ar avea și oricât de mulți bani ar avea, nu au uitat de unde au plecat… Ce vă ține (cu) capul pe umeri?
Eu și Andra am lucrat de când eram adolescenți, să știi. Unii poate au primit de la părinți ajutor ca să înceapă cu dreptul, ceea ce este, desigur, minunat: să îți dăruiască o casă, o mașină, să te ajute să găsești un loc de muncă. Dar noi am obținut totul singuri, muncind foarte mult când alții de vârsta noastră poate mai mult se distrau. Apreciem cu atât mai mult ce avem astăzi când știm ce greu am construit, dar și ce ușor am putea pierde totul.
Sursă foto: Facebook