Surprinzător, având în vedere că în momentul de față este unul dintre cei mai puternici luptători din lume, dar Cătălin Moroșanu a afirmat că și el a fost victima unor situații similare celei de la Târgu Jiu, unde o fetiță de 13 ani a fost bătută și umilită de alte colege.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Cătălin Moroșanu a scris pe Facebook că, în copilărie, a fost victima celor care îl umileau și-l jigneau pentru ca să-l facă să se simtă inferior.
„Din păcate, bullyinng-ul a devenit tot mai predominant în societate. (…) În copilărie, am fost și eu victima unor astfel de situații. Eram un copil de la țară, care nu avea un statut, iar ceilalți încercau de fiecare dată să mă jignească și să le fiu inferior. Mă simțeam neputincios de fiecare dată', a scris luptătorul pe Facebook.
Cătălin Moroșanu a dezvăluit că sportul de performanță l-a ajutat să iasă din postura de victimă a bătăilor și umilințelor. Astfel, cel care mai târziu a primit alintul „moartea din Carpați' a prins curaj în forțele proprii și, datorită sportului, a ajuns un luptător adevărat de care adversarii se tem în ring. Însă, Moroșanu a precizat că sportul nu te învață să fii un viitor agresor, ci un om care poate face față situațiilor întâlnite în societate.
„Totul s-a schimbat când am început cu sportul de performanță. Sportul mi-a dat încredere în puterile mele, m-a făcut mai responsabil și mi-a arătat o direcție în viață. (…) Sportul te educă în cel mai pozitiv mod cu putință, transformându-te din victimă într-un adevărat luptător. Atenție, nu un viitor agresor, ci un om care se poate adapta situațiilor din societate', a mai spus el.
Citește și:
Moroșanu a avut o copilărie grea
„Eu am trăit în pădure. Am salvat și un copil de la înec când aveam 14 ani. Mi-am amintit de copilărie, de pădure, și mi-a venit chestia asta în cap. Citeam pentru capacitate, a început să plângă (copilul). M-am dus în apă și l-am prins de mânuță. Avea ochii deschiși și mult mâl printre dinți și așa…și i-am făcut respirație gură la gură. Te ții de nas și bagi respirație.”, își amintea Moroșanu acum ceva timp, la Acces Direct.
Chiar dacă nu a avut o copilărie ușoară și a trebuit să se maturizeze mai repede decât alți copii de vârsta lui, Cătălin Moroșanu este un exemplu de reușită, o dovadă că școala te poate ajuta să-ți depășești condiția, iar sportul, pe de altă parte, îți dă o educație corectă și te ajută să înfrunți viața cu determinare și curaj.
Citește și:
Bunicul fetei bătăușe din Târgu Jiu, mărturisiri șocante: „Mama ei îi permite să bea, să fumeze”
„Copilăria pe care am avut-o la cămin m-a călit. Am luat nota 9 la BAC. Am terminat Facultatea de Drept. Am început să mă bat din ce în ce mai tare și să merg în Japonia, Tokyo. Mă băteam cu celebrități în afară, iar eu am crescut în pădure, mergeam cu vaca pe câmp.”, spune luptătorul.
Și-a cunoscut soția în adolescență și de atunci sunt de nedespărțit.
„Eu și soția mea suntem împreună de 16 ani (n.r 18 ani, între timp). Ne cunoaștem de la vârsta de 17 ani. Stăteam la cămin și împărțeam o conservă cu ton. Chiar sunt norocos că am găsit o pe soția mea. Mi-a dăruit o fetiță, o cheamă Natalis. Știa care e plata, lipsa de acasă. Multe sacrificii, dar am mers mai departe. Am făcut un copil, o să mai facem un copil. Ea e medic stomatolog. Deci tot timpul ne-am împins unul pe altul și așa reușim să fim o familie. respect femeile din două motive: din cauza mamei mele și a soției. Visul meu e să mi fac o academie, un templu al artelor marțiale, să schimbăm sănătatea prin sport, să creștem…„, spunea Cătălin Moroşanu acum doi ani.